Χιμένεθ: «Αυτούς θα έπαιρνα με κλειστά μάτια από ΑΕΚ»

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν έκρυψε για πολλοστή φορά την αγάπη του για την ΑΕΚ και την Ελλάδα. Ο Ισπανός τεχνικός τόνισε πως θα έπαιρνε εύκολα αρκετούς «κιτρινόμαυρους» στη Λας Πάλμας, όπου εργάζεται. Επίσης αναφέρθηκε με εξαιρετικά λόγια στον Ματέο Γκαρσία που έχει παραχωρηθεί δανεικός από την ισπανική ομάδα στον Άρη, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την άποψη πως θα ήταν ιδανικός για τον πάγκο της Εθνικής.

Αναλυτικά ο Μανόλο Χιμένεθ μίλησε στον αθλητικό Τύπο για: 

-τη φετινή πορεία της ΑΕΚ: «Μιλάμε για μία ομάδα η οποία στηρίζεται στον επιτυχημένο κορμό της περασμένης σεζόν και τα έχει πάει μέχρι στιγμής εξαιρετικά. Προκρίθηκε στους ομίλους το καλοκαίρι πετυχαίνοντας έναν μεγάλο της στόχο, την επιστροφή στο Champions League και πλέον η πρόκληση είναι το back to back πρωτάθλημα».

-το ΑΕΚ-Μπάγερν: «Κακά τα ψέματα, είναι πολύ δύσκολο το έργο της ΑΕΚ. Ωστόσο αυτό δεν πρέπει να προκαλεί φόβο στους παίκτες της. Ο φόβος είναι καταστροφικός σε τέτοια ματς και μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να προκαλέσει. Με κατάθεση ψυχής και επίδειξη επιμονής, στο ποδόσφαιρο έχουν γίνει πολλές εκπλήξεις, κυρίως αυτό που πρέπει να κάνουν οι παίκτες της είναι να διασκεδάσουν και να μην αγχωθούν σε κανένα σημείο του αγώνα. Να δείξουν γενναιότητα. Μόνο έτσι θα τα καταφέρουν και θα φτάσουν σε κάποιο θετικό αποτέλεσμα». -τους παίκτες της ΑΕΚ που θα έπαιρνε στην ισπανική ομάδα: «Στο μυαλό μου έρχονται πολλοί, δεν μπορώ να πω κάποιο συγκεκριμένο. Μπάρκας, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Μάνταλος, Σιμόες, είναι μερικοί από τους παίκτες που θα τους έφερνα στα Κανάρια Νησιά με κλειστά μάτια».

-το αν η Λας Πάλμας παρακολουθεί ποδοσφαιριστές από τη Super League: «Η Λας Πάλμας έχει ένα πολύ καλό τμήμα σκάουτινγκ και παρακολουθεί πολλούς αγώνες και παίκτες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, ανάμεσά τους και η Ελλάδα. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε ένα στάδιο που εγώ υπολογίζω τους διαθέσιμους παίκτες και δεν κοιτάζω περιπτώσεις. Με το που μπούμε στον Νοέμβριο όμως, τότε είναι λογικό ότι θα αρχίσουμε να ψάχνουμε πιο εντατικά για να βρούμε πιθανούς στόχους για τον Ιανουάριο».

-τον Ματέο Γκαρσία που είναι δανεικός από τη Λας Πάλμας στον Άρη: «Ο Ματέο είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Τον παρακολουθώ. Η Λας Πάλμας τον παραχώρησε το καλοκαίρι στον Άρη ώστε να παίξει περισσότερο. Είναι λογικό να προσελκύει τα βλέμματα από ομάδες. Δεν μου κάνει εντύπωση. Υπάρχει άτομο από το τεχνικό τιμ του συλλόγου που παρακολουθεί στενά την πορεία του παίκτη και είμαστε σε ανοιχτή γραμμή μαζί του. Φυσικά και ένας από τους στόχους της διοίκησης είναι να τον φέρει πίσω το καλοκαίρι και να βρίσκεται μαζί μας, όταν η ομάδα ανέβει στην Primera Division».

-το ενδεχόμενο να αναλάβει την Εθνική Ελλάδας: «Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω πως έχω συμβόλαιο και μία αποστολή με τη Λας Πάλμας. Προς το παρόν, λοιπόν, δεν μπορώ να πω ότι κοιτάω κάτι άλλο στην καριέρα μου. Κατά δεύτερο, η Εθνική από όσο ξέρω έχει προπονητή τον κ. Σκίμπε. Επομένως θα ήταν άδικο και άκομψο από μέρους μου προς έναν συνάδελφο να πω πως θα μπορούσα να πάρω τη θέση του. Παρ’ όλα αυτά έχω να πω κάτι. Είμαι Ισπανός, αλλά νιώθω εξίσου Έλληνας. Αγαπώ την Ελλάδα, αγαπώ την ΑΕΚ κι αυτή η χώρα είναι η δεύτερη πατρίδα μου, μεγάλο κεφάλαιο της ζωής μου».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις