Την παραμονή στη Γ’ Εθνική πανηγυρίζει ο Σαρακηνός – Το σχόλιο του Στέλιου Αρσένου για την μεγάλη επιτυχία των Βολιωτών στη Mikriliga.com
Το πιο κρίσιμο ματς της σεζόν έδωσε ο Σαρακηνός, υποδεχόμενος την Κοζάνη για την τελευταία αγωνιστική των πλέι άουτ του δεύτερου ομίλου της Γ’ Εθνικής. Η ομάδα του Στέλιου Αρσένου ήθελε μόνο νίκη, την πήρε με 1-0 και εξασφάλισε την παραμονή στην κατηγορία, σε μία τεράστια επιτυχία για τον σύλλογο.
Τα πράγματα όμως δεν υπήρξαν καθόλου εύκολα για τους Βολιώτες στη διάρκεια της χρονιάς. Χρειάστηκαν τρεις αλλαγές προπονητών και αρκετές ανακατατάξεις στο ρόστερ ώστε η ομάδα να καταφέρει έστω και στην τελική ευθεία να βρει τον βηματισμό της, δίνοντας τα κλειδιά στον Στέλιο Αρσένο.Ο έμπειρος τεχνικός ήταν ο άνθρωπος που ανέβασε τον Σαρακηνό στη Γ’ Εθνική και ανέλαβε στο κρισιμότερο σημείο της σεζόν για να τον σώσει, έχοντας ως παρακαταθήκη τις μέχρι τότε επιτυχίες του στην προπονητική.
Άνοδος χωρίς ήττα στα μπαράζ στη Γ’ Εθνική με Ολυμπιακό Βόλου και Σαρακηνό, 4η θέση με την Δήμητρα Ευξεινούπολης στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και πρωτάθλημα με συμμετοχή στα μπαράζ ανόδου για τη Super League 2 με το Διαγόρα Στεφανοβικείου. Συνυπολογίζοντας τις πορείες του στη Γ’ Εθνική με Αλμυρό, Τρίκαλα και Ελασσόνα, υπήρχαν μεν οι βάσεις, όμως για να επιτευχθεί η παραμονή φέτος, η ομάδα του θα έπρεπε να κάνει… πρωταθλητισμό.
Έτσι κι έγινε, με τον Σαρακηνό να μαζεύει σημαντικούς βαθμούς στο φινάλε της σεζόν, παίζοντας για την παραμονή του στα πλέι άουτ του 2ου ομίλου, όπου αναδείχθηκε πρώτος σε βαθμολογική συγκομιδή, με τρεις νίκες, μία ισοπαλία και μόλις μία ήττα, ολοκληρώνοντας ένα μικρό αγωνιστικό θαύμα, αν αναλογιστούμε ότι οι περισσότερες νεοφώτιστες ομάδες αλλά και ιστορικά σωματεία γνώρισαν τον υποβιβασμό στην φετινή πολύ απαιτητική Γ’ Εθνική.
Ο Στέλιος Αρσένος φιλοξενήθηκε στη Mikriliga.com και ανέλυσε όλα όσα συνέβησαν στη φετινή σεζόν για να φτάσουμε στην επιτυχία της παραμονής στην 3η τη τάξει εθνική κατηγορία. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας το Γενάρη
Ανέλαβα στα μέσα Ιανουαρίου, αφού μίλησα με τον κ. Γκλαβίνη σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη καμπή για την ομάδα. Αποκλεισμός από το Κύπελλο της ΕΠΣΘ και μια δύσκολη ψυχολογική κατάσταση που αποτυπωνόταν και βαθμολογικά. Υπήρξε αποχώρηση αρκετών ποδοσφαιριστών, ακόμα και βασικών επιλογών, ενώ ήταν πολύ δύσκολη η έλευση αντικαταστατών ώστε να αναπληρωθούν τα κενά, λόγω πίεσης χρόνου το Γενάρη.
Για το πλάνο της «επανεκκίνησης» στο Σαρακηνό
Αυτό που κοίταξα στο υπάρχον υλικό, ήταν να αλλάξω τη νοοτροπία των παικτών αλλά και τον οργανισμό της ομάδας συνολικά. Έπρεπε να τους ανεβάσω ψυχολογικά και να πιστέψουν ότι για να πετύχουμε, πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό. Το «θέλω» και το «πιστεύω» θα έπαιζε το σημαντικότερο ρόλο στην επίτευξη του στόχου μας, μαζί με τα τεχνικοτακτικά στοιχεία και τη φιλοσοφία που ήθελα να περάσω στην ομάδα. Όλα αυτά μέσα από σκληρή δουλειά και πίστη.
Για όλα αυτά όμως δεν υπάρχει μαγικό ραβδάκι, θέλει υπομονή και πολλές ώρες δουλειάς αλλά ο χρόνος πίεζε. Όλα τα παιχνίδια ήταν κομβικά και ο χρόνος ήταν λίγος. Είμαι ένας άνθρωπος που πιστεύω στην δουλειά μου όσο δύσκολη αποστολή και να έχω. Αφιερώνω πολύ χρόνο και αναζητώ την συνεργασία τόσο με τους ποδοσφαιριστές όσο και με την διοίκηση για την ομαλή καθημερινότητα, πάντα μέσα από σκληρή δουλειά. Πρέπει να υπάρχει τεχνογνωσία και παίζει σημαντικό ρόλο η διαχείριση των συναισθημάτων, τόσο στην νίκη όσο και και στην ήττα. Προσπάθησα σε λίγο χρονικό διάστημα να περάσω το DNA του νικητή στην ομάδα μου. Κάναμε πρωταθλητισμό στα πλέι άουτ και σε συγκομιδή βαθμών αναδειχθήκαμε πρώτοι, με αποτέλεσμα δικαίως να έρθει η παραμονή.
Για την πίστη στην παραμονή
Πίστεψα ότι θα τα καταφέρουμε όταν άρχισα να βλέπω τους ποδοσφαιριστές μου να αλλάζουν φιλοσοφία σε μια πολύ σημαντική στιγμή πριν τα πλέι άουτ. Είχαν αποκτήσει νοοτροπία νικητή σαν ομάδα, όλα αυτά μέσα από σκληρή δουλειά. Ήμασταν σωματικά, ψυχολογικά και με… στρατιωτικό σχεδιασμό έτοιμοι και τα καταφέραμε.
Για τους προσωπικούς του στόχους
Ο δικός μου στόχος είναι να φέρνω εις πέρας οποιαδήποτε αποστολή και κάθε στόχο της ομάδας που καλούμαι να αναλάβω. Μου αρέσει ο πρωταθλητισμός και θεωρώ πολύ σημαντικούς τους ανθρώπους που θα συνεργαστώ για να φτάσουμε με την απαραίτητη τεχνογνωσία και μέσα από την ομαλή λειτουργία της εκάστοτε ομάδας εκεί που θέλουμε.
Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές μου για την αγωνιστική τους συμπεριφορά. Το ήθελαν, το πίστεψαν μαζί μου και το κατάφεραν. Ευχαριστούμε πολύ και τον κόσμο που στήριξε τον Σαρακηνό στην παρθενική του παρουσία στην κατηγορία, την μοναδική ομάδα που αντιπροσώπευσε το Βόλο στη φετινή Γ’ Εθνική.
πηγή: mikriliga.com
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
















