Ένα βήμα μακριά από την επιστροφή του στις εθνικές κατηγορίες και τη National League 2 βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου! Οι «ερυθρόλευκοι» αναδείχθηκαν νικητές στον πρώτο μεγάλο τελικό της Α1 ΕΣΚΑΘ, επικρατώντας της Αγριάς με 77-70 στο κατάμεστο κλειστό του ΕΑΚ, το οποίο έζησε μοναδικές στιγμές με φιλάθλους και των δύο ομάδων στις εξέδρες.
Με τη σειρά να κρίνεται στις τρεις νίκες, η ομάδα του Γιώργου Κοσμάτου έκανε το 2-1 (σ.σ. μεταφέροντας τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας) και το ερχόμενο Σάββατο στην Αγριά θα έχει την πρώτη της ευκαιρία να «τελειώσει» το πρωτάθλημα.

Οι «σταθερές» του Κοσμάτου και η ατυχία με Μπίγγα
Για τους νικητές, ο Μάρκος Ξηρόπουλος ήταν ασταμάτητος, οδηγώντας την επίθεση με 20 πόντους. Άξιοι συμπαραστάτες του οι Στέλιος Τζαλαβάρας και Πρόδρομος Μπίγγας που πρόσθεσαν από 14 (σ.σ. το φύλλο αγώνα έγραψε 15).
Ωστόσο, η χαρά της νίκης μετριάστηκε από την ανησυχία για τον Μπίγγα. Ο 26χρονος γκαρντ, που είχε ήδη 3 εύστοχα τρίποντα, γύρισε το δεξί του πόδι δύο λεπτά μετά την έναρξη της τελευταίας περιόδου και αποχώρησε υποβασταζόμενος. Μέσα στην εβδομάδα θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς.
Από την άλλη πλευρά, η Αγριά του Βασίλη Κοντάκη –που αγωνίστηκε χωρίς τον έμπειρο σέντερ Δημήτρη Καραμήτσο (απουσίασε εκτός Βόλου για προσωπικούς λόγους), αφήνοντας τον Φώτη Τάσσο ως μοναδικό καθαρό 5άρι– είχε για «πρώτο βιολί» τον αειθαλή Δημήτρη Μπόγδανο με 25 πόντους, ενώ διψήφιοι ήταν και οι Κωστούλας (15π.) και Κουτίνας (11π.).
Το φιλμ του αγώνα
Ερυθρόλευκο ξεκίνημα, απάντηση Μπόγδανου: Ο Ολυμπιακός μπήκε με καλό ρυθμό και με τρίποντα των Σαλεπτσή και Μπίγγα προηγήθηκε με 11-6, ενώ ο Ξηρόπουλος με γκολ-φάουλ έγραψε το 14-8. Η Αγριά αντέδρασε άμεσα με ένα προσωπικό 6-0 του Μπόγδανου (ισοφάριση σε 14-14), με το πρώτο δεκάλεπτο να κλείνει τελικά στο 21-18.
Ξέσπασμα και… τάιμ άουτ «βάλσαμο»: Στη δεύτερη περίοδο ο Ολυμπιακός πάτησε γκάζι. Με τους Ξηρόπουλο και Τζαλαβάρα σε πρώτο πλάνο πήγε στο +8 (31-23) και λίγο αργότερα με ένα σερί 8-0 εκτόξευσε τη διαφορά στο +12 (43-31 στο 17′). Ο Βασίλης Κοντάκης κάλεσε έξαλλος τάιμ άουτ, το οποίο λειτούργησε ευεργετικά, αφού η Αγριά απάντησε με δικό της επιμέρους 1-8, μαζεύοντας τη διαφορά (44-39), προτού ο Ξηρόπουλος διαμορφώσει το 46-39 του ημιχρόνου.
Η Αγριά το γύρισε, ο Ολυμπιακός το «καθάρισε» με 12-0!
Το τρίτο δεκάλεπτο άνηκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους. Με «γρανιτένια» άμυνα, η Αγριά κράτησε τον Ολυμπιακό στους μόλις 2 πόντους για έξι λεπτά και με λέι-απ του Τάσσου προσπέρασε με 48-49. Το ματς έγινε ντέρμπι για γερά νεύρα, με το προβάδισμα να αλλάζει χέρια και το δεκάλεπτο να κλείνει στο οριακό 57-56.
Στην κρίσιμη τελευταία περίοδο, οι παίκτες του Γιώργου Κοσμάτου μπήκαν αποφασισμένοι. Με τον Τζαλαβάρα να κάνει θραύση στα επιθετικά ριμπάουντ (6 πόντοι) και τους Σαλεπτσή-Σκαμάγκα να συνδέονται από τα 6.75, ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα εντυπωσιακό 12-0, ξεφεύγοντας με 69-56, παρά το σοκ του τραυματισμού του Μπίγγα.
Λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε στη μέγιστη τιμή της (+15, 75-60). Εκεί η Αγριά έβγαλε τον «επτάψυχο» χαρακτήρα της και με ένα γρήγορο 0-9 μείωσε σε 75-69 ενάμισι λεπτό πριν το τέλος. Η αποβολή του Παπούλια με τεχνική ποινή και οι ψύχραιμες βολές του Τζαλαβάρα στο φινάλε «κλείδωσαν» το τελικό 77-70 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Δεκάλεπτα: 21-18, 46-39, 57-56, 77-70
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ (Κοσμάτος): Καραγεώργος 3, Μακρής, Παρασχάκης 1, Μπίγγας 15 (3), Σαββίδης 8 (1), Πανταζόπουλος 2, Ξηρόπουλος 20, Τζαλαβάρας 14, Μανιώτης, Σκαμάγκας 8 (2), Καρινάκης, Σαλεπτσή 7 (1).
ΑΓΡΙΑ (Κοντάκης): Ζιάκας, Καραμανλής 5 (1), Παπούλιας 8, Κουτίνας 11, Μπόγδανος 25, Θεοδωρόπουλος, Τότκας, Κωστούλας 15, Τάσσος 6, Φιλίππου, Καραμήτσος.
Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις















