Ο Λάντο Νόρις άντεξε στην πίεση του Σαρλς Λεκλέρκ και έγινε ο νέος πριγκιπας του Μονακό, σε ένα επεισοδιακό Grand Prix. Στο βάθρο και η έτερη McLaren.

Ο Λάντο Νόρις πήρε τη νίκη στο Grand Prix του Μονακό, σε έναν αγώνα που μπορεί να μην είχε έντονες μάχες στην πίστα, αλλά πρόσφερε αρκετό στρατηγικό δράμα και ενδιαφέρον.

Ο οδηγός της McLaren εκμεταλλεύτηκε ιδανικά την pole position και οδήγησε αλάνθαστα μέχρι την καρό σημαία, αφήνοντας δεύτερο τον τοπικό ήρωα Σαρλ Λεκλέρ, ο οποίος δεν κατάφερε να χαρίσει στη Ferrari την πρώτη της νίκη στη σεζόν.
Η στρατηγική έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς για πρώτη φορά στο Μονακό οι οδηγοί ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν δύο pit stops! Αυτή η καινοτομία φαινόταν πως θα ανακατέψει την τράπουλα, όμως οι ομάδες είχαν τον τελευταίο λόγο. Με «ομαδικά παιχνίδια» και έξυπνη τακτική, κατάφεραν να δημιουργήσουν τεχνητά κενά με έναν από τους δύο πιλότους των ομάδων να καθυστερούν τους υπόλοιπους για να κάνει pit stop o teammate τους!
Το τελευταίο σκαλί του βάθρου κατέκτησε ο τΌσκαρ Πιάστρι, κάνοντας το 1-3 για τη McLaren, η οποία πήρε την πρώτη της νίκη στο Μόντε Κάρλο έπειτα από το 2008 και τον Λιούς Χάμιλτον.
Ένας αγώνας χωρίς συγκρούσεις αλλά γεμάτος στρατηγική, με τον Φερστάπεν να προσπαθεί να δημιουργήσει δράμα στο τέλος, αλλά να ολοκληρώνει στην τελευταία θέση. Πέμπτος ο Χάμιλτον.
Ο Λεκλέρ έκανε καλύτερη εκκίνηση, αναγκάζοντας τον Νόρις να μπλοκάρει για να μείνει πρώτος. Μια καθαρή εκκίνηση, με την πρώτη σύγκρουση να έρχεται στη στροφή 8, όταν ο Γκάμπριελ Μπορτολέτο έπεσε στον τοίχο έπειτα με επαφή με τον Αντονέλι. Λίγους γύρους αργότερα, ο Γκασλί χτύπησε το πίσω μέρος της Red Bull του Τσουνόντα καθώς έβγαιναν από το τούνελ, καταστρέφοντας την εμπρός αριστερή ανάρτηση του μονοθεσίου του και αποχώρησε από τον αγώνα.
Με τα δύο υποχρεωτικά pit stops σε ισχύ, οι ομάδες άρχισαν να εστιάζουν στην τακτική. Ο Άιζακ Χάτζαρ εκμεταλλεύτηκε τον αργό ρυθμό του συμπαίκτη του, Λίαμ Λόουσον, που πήγαινε σκόπιμα έτσι για να δημιουργήσει κενό, επιτρέποντάς του να ολοκληρώσει και τα δύο του pit stops μέχρι τον 20ό γύρο!
Ο Φερστάπεν ήταν ο τελευταίος από τους πρωτοπόρους που μπήκε για το πρώτο του πιτ στοπ, στον 28ο γύρο, επιστρέφοντας μπροστά από τον Χάμιλτον αλλά πίσω από τον Πιάστρι, διατηρώντας έτσι αμετάβλητη την τετράδα της κορυφής μετά την πρώτη σειρά των στάσεων.
Η Williams χρησιμοποίησε παρόμοια στρατηγική, καθώς ο Άλεξ Άλμπον άφησε τον Κάρλος Σάινθ να περάσει μπροστά, μετά τις δύο δικές του στάσεις, ενώ ο Ισπανός δεν είχε ακόμα μπει στα πιτ. Οι δυο τους αντάλλαξαν ξανά θέσεις όταν ο Σάινθ ολοκλήρωσε τα δικά του πιτ στοπ. Καθώς ο αγώνας έφτανε στα μισά του, ο Φερνάντο Αλόνσο έγινε η δεύτερη εγκατάλειψη μετά τον Γκασλί. Η Aston Martin του παρουσίασε προβλήματα στον κινητήρα για αρκετούς γύρους, πριν αρχίσει να βγάζει καπνούς, αναγκάζοντας τον Ισπανό να εγκαταλείψει, μένοντας για ακόμα ένα Grand Prix χωρίς βαθμό.
Στο τέλος ο Φερστάπεν ήθελε να δημιουργήσει δράμα στο Μονακό, πηγαίνοντας επιτηδευμένα αργά αν και πρωτοπόρος, καθώς έπρεπε να κάνει ακόμα ένα pit stop. Σε διαφορετική περίπτωση θα δεχόταν ποινή 30 δυετερολέπτων. Το γεγονός αυτό ωφέλησε τον Λεκλέρκ που έπιασε τον Νόρις, μπήκε στη ζώνη DRS, αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει.
Ο Ολλανδός έκανε τελικά το δεύτερο πιτ στοπ στον προτελευταίο γύρο, τερματίζοντας 4ος μπροστά από τον Χάμιλτον, που είχε έναν μοναχικό αγώνα. Έκτος ο Χάτζαρ, που κατέγραψε το καλύτερο αποτέλεσμα της rookie σεζόν του. Ο Εστεμπάν Οκόν πήρε την έβδομη θέση, φέρνοντας πολύτιμους βαθμούς στη Haas, ενώ η δεύτερη Racing Bulls του Λόουσον τερμάτισε όγδοη. Οι Άλμπον και Σάινθ συμπλήρωσαν τη δεκάδα, εξασφαλίζοντας διπλή συγκομιδή για τη Williams.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις