Μπέος: “Η ΑΕΛ δεν προλαβαίνει τη Football League”

Συνέντευξη στο ραδιόφωνο του «Volos 9.86» και στην εκπομπή «Τρόικα των Σπορ» παρέθεσε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα διοικητικά της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Ο πρώην παράγοντας της βολιώτικης ομάδας διευκρίνισε πως παραχώρησε αυτή τη συνέντευξη ώστε κάποιοι να μην καπηλεύονται τα όσα συμβαίνουν στο ερυθρόλευκο στρατόπεδο, ενώ επιβεβαίωσε πως υπήρξε ραντεβού Τσεκούρα – Πλεξίδα. Μάλιστα, όπως ενημερώθηκε θα υπάρξει αύριο (Παρασκευή) και νέα συνάντηση με τα νομικά επιτελεία των δύο πλευρών.
Η συνέντευξη του Αχιλλέα Μπέου:

Η αφορμή γι’ αυτή τη συνέντευξη:
«Παραθέτω αυτή τη συνέντευξη για την αγάπη που νιώθω γι’ αυτή την ομάδα και την πόλη του Βόλου και γιατί είναι άδικο κάποιοι να καπηλεύονται μέσω του Τύπου ή από κάποια μικρόφωνα και να παραπληροφορούν παίζοντας με τον πόνο των χιλιάδων φιλάθλων του Ολυμπιακού Βόλου, που περιμένουν τις εξελίξεις».
Η συνάντηση με τον πρόεδρο του Ερασιτέχνη, κ. Τσεκούρα:
«Όπως ο κ. Ξύδης από την Ερασιτεχνική Νίκη με επισκέφτηκε και συζητήσαμε θέματα της Νίκης Βόλου, έτσι και ο κ. Τσεκούρας με ενημέρωσε για τα προβλήματα του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού Βόλου και συγχρόνως για την «καυτή πατάτα» που έχει στα χέρια του και αφορά την ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου. Υπάρχουν εξελίξεις και όλοι ευχόμαστε να έχουν θετική κατάληξη».
Οι υπεύθυνοι της περιπέτειας του Ολυμπιακού Βόλου:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου περνά μία περιπέτεια και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι μία μικρή μερίδα ανθρώπων, τους οποίους θα κατονομάσω σήμερα. Ελπίζω πως ο Ολυμπιακός θα βγει από αυτή την περιπέτεια πολύ σύντομα, ο νέος επενδυτής θα αρχίσει να βάζει το χέρι στην τσέπη και να αρχίσει ο προγραμματισμός της επόμενης μέρας».
Για τα δημοσιογραφικά σκουπίδια:
«Στην περιοχή υπάρχουν κάποια δημοσιογραφικά σκουπίδια που σύντομα θα φροντίσουμε να τα καθαρίσουμε. Σύντομα, θα βγάλω στο φως της δημοσιότητας πόσα χρήματα έπαιρναν από το δημόσιο ταμείο για να κάνουν τους δημοσιογράφους. Δεν είναι άδικο κάποιοι να πηγαίνουν φυλακή για 500€ και κάποιοι να λυμαίνονται το δημόσιο και να κυκλοφορούν ελεύθεροι;»
Για τα δημοσιεύματα που άφηναν υπονοούμενα πως συναντήθηκε με τον Πλεξίδα:
«Κατηγορηματικά δηλώνω πως ουδέποτε συναντήθηκα με τον κ. Πλεξίδα. Τον κ. Πλεξίδα τον γνωρίζω και μάλιστα μου ζητήθηκε να παραβρεθώ στη συνάντηση, όμως εγώ δεν είχα καμία δουλειά σε μία συνάντηση μεταξύ του κ. Τσεκούρα και του κ. Πλεξίδα. Διαψεύδω όσους λένε πως εγώ συναντήθηκα με τον Πλεξίδα και τους λέω πως είναι αστείοι όσοι γράφουν και λένε αυτά τα πράγματα ή αφήνουν υπονοούμενα».
Επιβεβαίωση για τη συνάντηση Πλεξίδα – Τσεκούρα:
«Γνωρίζω πως οι δύο άντρες συναντήθηκαν, Γνωρίζω τι ειπώθηκε. Μου τα μετέφερε ο κ. Τσεκούρας. Γνωρίζω πως η συνάντηση κράτησε μέχρι τις 3:30 τα ξημερώματα, σε κεντρικό ξενοδοχείο, αλλά μέχρι εκεί».
Το χρονικό της συνάντησης Πλεξίδα με Τσεκούρα:
«Όπως μου μετέφερε ο κ. Τσεκούρας, κάποιος συνεργάτης του κ. Πλεξίδα επικοινώνησε μαζί του και ζήτησε να κλείσουν ένα ραντεβού αφού υπάρχει ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της ερυθρόλευκης ΠΑΕ. Η συνάντηση έγινε, κράτησε τουλάχιστον τρεις ώρες και ο κ. Πλεξίδας έδειξε το ενδιαφέρον του για να εμπλακεί στα διοικητικά του Ολυμπιακού καθώς αγαπάει το ποδόσφαιρο, θέλει να επενδύσει σ’ αυτό.
Δεν προλαβαίνει η ΑΕΛ να μετέχει στη Football League:
«H Λάρισα δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Football League και αυτό όχι επειδή το λέω εγώ αλλά επειδή για να μετέχεις στο πρωτάθλημα θα πρέπει να έχεις κάποιες προϋποθέσεις που η ΑΕΛ δεν τις έχει. Για να σας δώσω να καταλάβετε η ΑΕΚ για να μπορέσει να μετέχει χωρίς προβλήματα, επί οκτώ μήνες δουλεύουν και σήμερα πήρε το ΑΦΜ. Όταν λοιπόν στη Λάρισα δεν έχουν ξεκινήσει καν τη διαδικασία, πως θα το πάρουν; Πρέπει κάποιοι να παρανομήσουν που πιστεύω τη σήμερον ημέρα αυτά δεν γίνονται.
Αυτό που βλέπει ξεκάθαρα ο κ. Πλεξίδας είναι πως δεν μπορεί να συνεχίζει να επενδύει σε μία ομάδα που δεν μπορεί να συμμετέχει σε επαγγελματικό επίπεδο και γι’ αυτό του κεντρίζει το ενδιαφέρον ο Ολυμπιακός Βόλου».
Ενδιαφέρον και από Συρία:
«Ο κ. Τσεκούρας επίσης μου μετέφερε πως υπάρχει και ένα ενδιαφέρον από κάποιον φίλο της ομάδας από την Συρία ο οποίος είχε βοηθήσει οικονομικά την ομάδα και επί εποχής Βασιλειάδη. Αυτό που γνωρίζω είναι πως πρόκειται για άνθρωπο μεγάλης επιχειρηματικής επιφάνειας και δεν είναι ο «Αλ Πουτς» που λέγατε κοροϊδευτικά χθες».
Η κόντρα με τους οργανωμένους και το τηλέφωνο στον Κούγια:
«Η επιστολή που διαβάστηκε στη συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Ερασιτέχνης από την πλευρά των οργανωμένων ήταν εμετική. Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι που τη συνέταξαν βγάζουν κατά καιρούς τέτοιες ανακοινώσεις και έχουν δημιουργήσει αυτό το κλίμα και είναι αυτοί που είχαν την τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Κούγια».
Το πλαν «Γ»:
«Υπάρχει επίσης και το πλαν «Γ», για το πούμε και στα ελληνικά. Οι άνθρωποι που είχαν την τύχη του Ολυμπιακού Βόλου στα χέρια τους οφείλουν να έχουν έτοιμο και ένα πλάνο στην περίπτωση που δεν ευδοκιμήσουν οι άλλες περιπτώσεις. Οι μέρες τρέχουν, περιθώρια δεν υπάρχουν, οι υποχρεώσεις μεγαλώνουν και θα πρέπει όλοι να είναι έτοιμοι να τρέξουν σε κάθε αρνητική εξέλιξη. Εγώ εύχομαι ο κ. Τσεκούρας και ο κ. Πλεξίδας να τα βρούνε και όλα να πάρουν τον δρόμο τους. Αν όμως αυτό δεν συμβεί τότε θα πρέπει τον Ολυμπιακό Βόλου να τρέξουν 20-30 επιχειρηματίες του Βόλου που θα βάλουν από κάποιο χρηματικό ποσό ώστε η ομάδα να μπορέσει και πάλι να είναι πρωταγωνίστρια στο νέο πρωτάθλημα και όχι ομάδα γειτονιάς. Εκεί θα χρειαστεί ο κόσμος να συσπειρωθεί γύρω από αυτό το σχήμα και να δείξει πως είναι δίπλα χωρίς γκρίνια και μουρμούρα».
Ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει:
«Ο Ολυμπιακός Βόλου υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει! Ο κόσμος να βάλει στην άκρη αυτούς που διασπείρουν τη διχόνοια και ξέρουν όλοι ποιοι είναι αυτοί. Αυτοί που μπορούν να έχουν άποψη είναι αυτοί που βάζουν το χέρι στην τσέπη. Ο Ολυμπιακός Βόλου έχει ανάγκη τον κάθε φίλαθλο».

Γιώργος Αποστολακόπουλος για το goalpost.gr
*H συνέντευξη δεν έχει απομαγνητοφωνηθεί κατά γράμμα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις