Το “εμβατήριο” των Αργεντίνων (στοίχοι – video)

…”Brasil, decime qué se siente tener en casa a tu papá // Te juro que aunque pasen los años, nunca nos vamos a olvidar… // Que el Diego te gambeteó, que Cani te vacunó, que estás llorando desde Italia hasta hoy // A Messi lo vas a ver, la Copa nos va a traer, Maradona es más grande que Pelé”…

Αυτοί είναι οι πρωτότυποι στίχοι του επίσημου τραγουδιού των φίλων της Αργεντινής στο παγκόσμιο κύπελλο. Με διάθεση να πικάρουν τους Βραζιλιάνους το σύνθημα ξεκινάει ρωτώντας πως νιώθουν “που έχουν τον μπαμπά στο σπίτι.” (το αφεντικό σε ελεύθερη μετάφραση)! Συνεχίζει με μια αναφορά στο τελευταίο ματς μεταξύ Αργεντινής και Βραζιλίας σε παγκόσμιο κύπελλο, τον Ιούνιο του 1990 στο Ντέλε Άλπι του Τορίνου της Ιταλίας. Τότε η “αλμπισελέστε” είχε επικρατήσει 1-0 με γκολ του Κανίγια από ασίστ του Μαραντόνα.

Το σύνθημα περιέχει και Μέσι και την τωρινή κούπα που ορέγονται τόσο οι Αργεντίνοι, αλλά και για φινάλε την κλασική σύγκριση μεταξύ Μαραντόνα και Πελέ. Οι στίχοι είναι έμπνευση του νεαρού Αργεντίνου Νάτσο Χαράτσα ο οποίος πάτησε πάνω στην κλασική μελωδία των Creedence Clearwater Revival, “Bad Moon Rising”. Στα videos θα δείτε τους Αργεντίνους να τραγουδούν τον ύμνο στις πόλεις της Βραζιλίας και να γίνεται ωραία πλάκα με τους άσπονδους γείτονες!

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις