Πλήρωσε ακριβά λάθη και απειρία ο Γ.Σ.Α. στον Παλαμά

Ο Γ.Σ.Α. δεν κατάφερε να σταθεί όρθιος και να αποσπάσει τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας, στην έδρα του Ατρομήτου Παλαμά, καθώς οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν με τον πιο ουσιαστικό τρόπο δύο λάθη στη μεσαία γραμμή, σημειώνοντας αντίστοιχα τέρματα. Πάνω από 1500 φίλοι και των δύο ομάδων παρακολούθησαν το συγκεκριμένο ματς, με δέκα τελείωσαν την αναμέτρηση οι φιλοξενούμενοι με απευθείας κόκκινη στο 89′ στον Μαλισσόβα από τον διαιτητή Μιχαηλίδη.

atromitos-palama-gsa2

Λίγες οι καλές φάσεις στο α’ μέρος, ανώτεροι οι γηπεδούχοι.

Οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι, που στο α’ μέρος μπήκαν πιο δυνατά στο αγωνιστικό τερέν με σκοπό να πετύχουν το γρήγορο γκολ που θα τους έδιωχνε το άγχος. Όμως οι ποδοσφαιριστές του Λευτέρη Καλόγηρου, έκαναν άψογα την δουλεία τους στα μετόπισθεν με κορυφαίους της αμυντικής λειτουργίας τους Κυριάκο και Πλακαρό. Στο 7ο της αναμέτρησης, ο Ατρόμητος Παλαμά έφτασε κοντά στο γκολ, όμως του σουτ του Τσιρογιάννη απομάκρυνε ο Πλακαρός σε κόρνερ. Στο 11′ ο Τσιρογιάννης βγήκε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, με τον Κυριάκο να κάνει σωτήρια προβολή διώχνοντας έτσι άλλη μια φορά τον κίνδυνο μακριά από την εστία του Πλακαρού. Στο 15′ και πάλι από ασυνεννοησία Π. Βούλγαρη και Αναστασίου στην μεσαία γραμμή, ο Χατζηρίζος έβγαλε στην πλάτη της άμυνας του Γ.Σ. Αλμυρού τον Τσιρογιάννη, όμως ο Πλακαρός έδιωξε εγκαίρως με τα πόδια την μπάλα σε πλάγιο άουτ. Με το πέρας και της συγκεκριμένης φάσης, δεν υπήρξε κάτι άλλο αξιόλογο μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

atromitos-palama-gsa3

Αδράνεια σε αρχή και τέλος στο β΄ μέρος και 2-0.

Ότι έχτισε ο Γ.Σ. Αλμυρού στο α’ μέρος παίρνοντας σχεδόν άριστα στην αμυντική του λειτουργία, το γκρέμισε από δύο αδράνειες αλλά και λάθος μεταβιβάσεις στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τους γηπεδούχους αρχικά στο 55΄να κάνουν το 1-0 με τον Τσιρογιάννη και στο 88′ με σουτ-λομπα με τον νεοεισελθέντα Μερεντίτη στην πρώτη ουσιαστική επαφή με την μπάλα γράφοντας έτσι το 2-0.

Συγκεκριμένα στην πρώτη ουσιαστική φάση του δευτέρου ημιχρόνου, οι γηπεδούχοι επωφελήθηκαν το πούλημα της μπάλας από τους παίχτες του Γυμναστικού, με τον Χατζηρίζο να βγάζει με ωραία κάθετη πάσα τον Τσιρογιάννη τετ-α-τετ με τον Πλακαρό, πλασάρωντας τον ιδανικά και γράφοντας το 1-0 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Έπειτα από την συγκεκριμένη φάση και την τροπή που πήρε το ματς, οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, έψαξαν το γκολ της ισοφάρισης όμως στάθηκαν άτυχοι σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 65′ ο Αναστασίου εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ, ενώ και ο Χειλάς είδε την μπάλα σε απευθείας κόρνερ που εκτέλεσε στο 72′ , να απομακρύνεται με υπερένταση από τον πορτιέρο των γηπεδούχων. Οι ποδοσφαιριστές του Βάϊου Καραγιάννη δεν ήθελαν να ρισκάρουν για ένα δεύτερο γκολ τόσο πολύ, βλέποντας τον Γυμναστικό να κερδίζει μέτρα εντός των τεσσάρων γραμμών και να δημιουργεί ευκαιρίες και τελικώς σε άλλη μια αδράνεια των φιλοξενουμένων στο 88′ , ο Μερεντίτης Βγήκε τετ-α-τετ με τον Πλακαρό και πέρασε την μπάλα, πάνω από τον τερματοφύλακα του Αλμυρού διαμορφώνοντας το τελικό 2-0.

Τέλος στο 90+2′ ο Αλμυρός έμεινε με παίχτη λιγότερο, καθώς το σκληρό μαρκάρισμα του Μαλισσόβα με τα δυο πόδια πάνω στον Γκόβαρη, ο διαιτητής Μιχαηλίδης, δεν έδειξε να σκέφτεται πώς ήταν η τελευταία φάση της αναμέτρησης και με το παιχνίδι να έχει κριθεί βγάζοντας έτσι όλη την αυστηρότητα πάνω στον νεαρό επιθετικό και εφαρμόζοντας καθαρά το γράμμα του νόμου.

atromitos-palama-gsa1

Συνθέσεις:

Ατρόμητος Παλαμά (Β. Καραγιάννης): Αναστασίου, Καρτσανάς, Κόκκινος, Πάτρας, Μπουντούρης (80′ Μερεντίτης), Κακαΐτσας, Μετούσι, Θ. Παππάς, Χατζηρίζος, Τσιρογιάννης (89′ Λιάπης), Γκόβαρης

Γ.Σ.Α. (Λ. Καλογήρου): Πλακαρός, Ράπτης, Τσάτσος (85′ Τσόγκας), Πλαβός, Κυριάκος, Αναστασίου, Αντζούρης (Ν. Βούλγαρης), Ακριβούσης (70′ Κρανάς), Μαλισσόβας, Π. Βούλγαρης, Χειλάς

Ρεπορτάζ: Βαλάντης Τάμπας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις