ΝΙΚΗσε Αστέρα και ατυχία

Μπορεί το παιχνίδι στην Ιτέα να ήταν δύσκολο πριν ακόμη ξεκινήσει, έγινε όμως ακόμη δυσκολότερο μετά το 10′ όταν ο Λόρι Κέρι τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε. Οι κυανόλευκοι με περίσσιο πάθος και ενέργεια αναπλήρωσαν το κενό του αρχηγού και κατάφεραν να κερδίσουν, χάρη σε τέρμα του Χρήστου Τζιώρα στο 21′.  Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Κούτση δεν απειλήθηκαν από τους γηπεδούχους, οι οποίοι είχαν παθητικό ρόλο στο παιχνίδι, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν και δεύτερο τέρμα αν παρουσιαζόντουσαν πιο προσεκτικοί στο τελείωμα των φάσεων.

Εκτός του Λόρι Κέρι που τραυματίστηκε στον αγκώνα και αντικαταστάθηκε στο 11′ στο 75’ ο Αναστασίου τραυματίστηκε στο μάτι και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο, δίνοντας τη θέση του στον Τσεμπερίδη. Οι πρώτες εκτιμήσεις για τον τραυματισμό του Κέρι κάνουν λόγω για ρογμώδες κάταγμα στον αγκώνα ενώ ο Αναστασίου κληρονόμησε ένα έντονο αιμάτωμα στο αριστερό του μάτι.

Η Νίκη με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο έφτασε στους 13 βαθμούς στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δύο βαθμούς από την κορυφή που βρίσκεται ο Ολυμπιακός Βόλου, τον οποίο φιλοξενεί την Κυριακή 4 Νοεμβρίου, στο Πανθεσσαλικό.

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη Βόλου
Ο τεχνικός των «κυανόλευκων», Γιώργος Κούτσης, παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Αποστολίδης. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Μετούσι και το αριστερό ο Θ. Παπαδόπουλος. Κεντρικοί μέσοι ήταν ο Ρόβας, με τον Μέτσε, ενώ ρόλο «δεκαριού» είχε ο Ιορδανίδης, ο οποίος είχε δίπλα του, τους Κέρι από τη δεξιά πλευρά και Φάμπιο από την αριστερή. Τέλος, για την κορυφή της επίθεσης προτιμήθηκε ο Τζιώρας.

Προβάδισμα με Τζιώρα

Η ποιοτική διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής από τα πρώτα λεπτά του αγώνα με τους “Βολιώτες” να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθούν να διασπάσουν την αμυντική διάταξη των γηπεδούχων. Η πρώτη φάση ήταν για τον Αστέρα στο 7’ όταν ο Αντωνόπουλος σούταρε από μακριά, με τον Αποστολίδη να αποκρούει εύκολα. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κέρι χτύπησε τον αγκώνα του και αποχώρησε από το γήπεδο τραυματίας, με τον Βουκομάνοβιτς να μην τον αντικαθιστά αμέσως, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα, καθώς ο Κούτσης ήθελε να εξαντλήσει τα περιθώρια παραμονής του δεξιού μεσοεπιθετικού και αρχηγού του στο παιχνίδι.
Οι «κυανόλευκοι» δεν τα παράτησαν και στο 21’ ο Θ. Παπαδόπουλος έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά με τον Τζιώρα να ανοίγει το σκορ (1-0), με κοντινή κεφαλιά. Στο 25’ οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο τέρμα, αλλά το πλασέ του Τζιώρα, έπειτα από μπαλιά του Μέτσε, αποκρούστηκε σωτήρια από τον Χάμο. Δύο λεπτά μετά τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα, το σουτ του Φάμπιο κατέληξε άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το βολέ του Τζιώρα στο 32’, με το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λέπτου.

Δεν άλλαξε κάτι στο δεύτερο μέρος

Με τους γηπεδούχους να θέλουν να ανταποδώσουν και τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να “χτυπήσουν” στην επανάληψη, κύλησε το 2ο μέρος. Η Νίκη έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία να κλειδώσει το ματς στο 57’ όταν ο Τζιώρας έπιασε την κεφαλιά, μετά από σέντρα του Ρόβα, αλλά η μπάλα αποκρούστηκε από τον Χάμο και στην εξέλιξη της φάσης, ο Τζιώρας πήρε το ριμπάουντ αλλά το πλασέ του έφυγε άουτ. Δεκαπέντε λεπτά πριν από το τέλος της αναμέτρησης, ο Καρουμπί επιχείρησε να νικήσει τον Αποστολίδη με απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά ο πορτιέρο της Νίκης μπλόκαρε εύκολα τη μπάλα.
Στο 75’ ο Αναστασίου τραυματίστηκε στη μάτι, με τον Γιώργο Κούτση να τον αντικαθιστά με τον Τσεμπερίδη στο 81’. Πέντε λεπτά αργότερα, η κοντινή κεφαλιά του Ηλιάκη κατέληξε άουτ. Στην τελευταία καλή φάση του αγώνα, ο Τσεμπερίδης σούταρε από πλεονεκτική θέση, όμως, η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς έφυγε ελάχιστα άουτ και έτσι το 0-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τη Νίκη να κατακτά πολύτιμο «τρίποντο».

«Νίκη ολέ, ολέ…» και στην Ιτέα

Ο φίλαθλος  κόσμος της Νίκης Βόλου βρέθηκε και στο δημοτικό γήπεδο της Ιτέας, ταξιδεύοντας πολλά χιλιόμετρα μακριά για να δώσει το «παρών» και να τραγουδήσει με τη φωνή του αγαπημένα του συνθήματα. Οι φίλοι των «κυανόλευκων» βρέθηκαν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδα, με τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Κούτση να μη βρίσκονται στη μέρα τους, αλλά τελικά να καταφέρνουν να πάρουν ένα σημαντικό αποτέλεσμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Έτσι, όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής, έχοντας μια γλυκιά γεύση από το «διπλό» των «κυανόλευκων».

Σκόρερ
: 21’ Τζιώρας.
Διαιτητής: Μπακογιάννης (Αθηνών).
Βοηθοί: Νικολάου (Αθηνών), Παγουράς (Βοιωτίας).
Κίτρινες: 26’ Αντωνόπουλος, 54’ Κουτσούμπας-31’ Ιορδανίδης, 50’ Ρόβας, 52’ Βουκομάνοβιτς, 73’ Ιορδανίδης, 78’ Καρτσαμπάς, Αποστολίδης.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΙΤΕΑΣ: Χάμος, Ρέλλας (26’ Γεωργουσόπουλος), Κουτσούμπας, Κοντογιώργος, Ηλιάδης, Αντωνόπουλος, Μαλισσόβας (50’ Νικολόπουλος), Σεΐτι, Μπογκντάνι, Πρέντι (63’ Καρουμπί), Αλεξίου (75’ Κακκάβας).
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Μετούσι, Θ. Παπαδόπουλος, Καντούτσης, Καρτσαμπάς, Ρόβας, Μέτσε, Κέρι (19’ λ.τρ. Βουκομάνοβιτς), Φάμπιο, Ιορδανίδης (70’ Ντινιωτάκης), Τζιώρας (60’ Αναστασίου, 81’ λ.τρ. Τσεμπερίδης).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις