Παπαδόπουλος: «Η Νίκη πρέπει να ανέβει, δεν υπάρχει δικαιολογία»

Στη μεσημεριανή εκπομπή του ΣΠΟΡ FM 89.5, «Αθλητισμός χωρίς όρια», την οποία επιμελείται και παρουσιάζει ο Γιώργος Καρδαμάκης, φιλοξενήθηκε ο αριστερός οπισθοφύλακας της Νίκης Βόλου, Θοδωρής Παπαδόπουλος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Θοδωρή Παπαδόπουλου στον ΣΠΟΡ FM:

Για τον τραυματισμό που αποκόμισε από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό:

«Είναι μία διάταση στον ορθό μηριαίο, στον τετρακέφαλο ψηλά. Κάνω θεραπείες και μέρα με τη μέρα είμαι καλύτερα. Θα δοκιμάσω κι αύριο στην προπόνηση να μπω κανονικά κι αναλόγως πώς θα πάει θα αποφασίσουμε για τη συνέχεια. Πάντως, είμαι καλύτερα”.

Για το τι σημαίνει γι’ αυτόν η Νίκη Βόλου:

«Χωρίς να θέλω να λαϊκίσω, είναι η ομάδα που την αγαπώ πραγματικά. Έχω περάσει κάποιες στιγμές, κυρίως τη δεύτερη χρονιά της θητείας μου που ανεβήκαμε, τις οποίες όσοι τις ζήσαμε, δεν μπορούμε να τις ξεχάσουμε. Όλοι οι παίκτες που βρίσκονταν εκείνη την περίοδο στην ομάδα. Έχουμε δει πράγματα απίστευτα».

Για το γεγονός πως δεν έπαιξε στην Α’ Εθνική με τη Νίκη κι αν αυτό τον στεναχώρησε:

«Τότε, έπρεπε να παίξουν πολλοί ποδοσφαιριστές κάτω των 24 ετών, καθώς είχε ποινή η ομάδα. Όλοι οι παίκτες είχαμε φύγει, εκτός από δύο που είχαν ανανεώσει.

Εντάξει, είσαι κι επαγγελματίας και κοιτάς και την καριέρα σου. Εφόσον δεν μπορούσε η ομάδα να μας κρατήσει, καθώς είχε την ποινή, φύγαμε, αλλά πιστεύω πως, υπό άλλες προϋποθέσεις, πολλά από τα παιδιά θα έμεναν. Όσο να ‘ναι, βέβαια, όταν έχεις όνειρα και φιλοδοξίες να ανέβεις το “σκαλί” παραπάνω, στεναχωριέσαι. Έγινε έτσι, ανταμώσαμε αλλιώς, δεν πειράζει».

Για το πρόσφατο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό:

«Για αρχή, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον κόσμο της Νίκης Βόλου που ήρθε δίπλα μας για ακόμα ένα ματς, είναι κοντά μας, μας δίνει ώθηση κι είναι πολύ ευχάριστο. Ήταν πολύ σημαντικό πως υπήρξε μία τόσο ωραία ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς και των δύο ομάδων. Στους ποδοσφαιριστές αυτό βγαίνει αλλιώς. Αγωνιστικά, ήταν ένα ματς που τα είχε όλα, εκτός από γκολ. Στεναχωρηθήκαμε που δεν πήραμε το τρίποντο και δε δώσαμε χαρά στον κόσμο μας. Αντίστοιχα, νομίζω και οι παίκτες του Ολυμπιακού.

Στο πρώτο ημίχρονο, είχε την κατοχή ο Ολυμπιακός, χωρίς να μας δημιουργήσει κάποια ιδιαίτερη φάση για τέρμα. Στο δεύτερο ημίχρονο, επίσης, είχε 2-3 καλές προϋποθέσεις για να πετύχει κάποιο γκολ, όπως κι εμείς είχαμε τις δύο φάσεις με τον Φάμπιο, στο τετ-α-τετ και την κεφαλιά, που θα μπορούσαμε να έχουμε πάρει το παιχνίδι. Πιστεύω πως αυτές ήταν οι φάσεις-κλειδιά του αγώνα. Είχε πάθος, είχε δύναμη, όπως όλα τα ντέρμπι Νίκη-Ολυμπιακός, δε γίνεται αλλιώς. Για εμάς, στο πρώτο ημίχρονο, ίσως έφταιξε πως ήταν το τρίτο κατά σειρά 90λεπτο σε μία εβδομάδα. Οι αλλαγές που έγιναν, φρεσκάρισαν την ομάδα, βέβαια, αλλά στις αρχές φανήκαμε λίγο κουρασμένοι. Είχαμε το Κύπελλο στην Κρήτη, ήταν μεσοβδόμαδο, ήταν το ταξίδι, είχαμε εκτός έδρας πάλι στην Ιτέα, την προηγούμενη αγωνιστική».

Για το γεγονός πως η Νίκη δυσκολεύεται να “καθαρίσει” τα τελευταία παιχνίδια κι αν παίζει ρόλο σε αυτό η αλλαγή προπονητή:

«Ο κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Δεν είναι δυνατόν ένας προπονητής να περάσει ακριβώς τη δική του φιλοσοφία σε ένα μήνα, ειδικά αν έχεις συνεχόμενα παιχνίδια. Εμείς δουλεύαμε καθημερινά και με τον κ. Μπούις και δουλεύουμε και τώρα καθημερινά με τον κ. Κούτση και πιστεύω πως αργά ή γρήγορα θα ξαναέρθουν τα μεγάλα σκορ που είχαμε στην αρχή».

Για τον στόχο της ομάδας:

«Πιστεύω πως ξεκάθαρα στόχος μας είναι η άνοδος. Δε γίνεται να μην είναι η άνοδος. Και πιστεύω πως έχουμε όλα τα φόντα να την πετύχουμε. Έχουμε δυνατή διοίκηση, παίκτες που έχουν παίξει στη Β’ Εθνική, έχουν παραστάσεις, έχουμε έναν πολύ καλό προπονητή. Πιστεύω πως μας τα παρέχει όλα η διοίκηση και σε οργανωτικό και σε οικονομικό επίπεδο. Η ομάδα πρέπει να ανέβει, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία».

Για τον Νίκο Ιμεράι, τον πρόεδρο της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης:

«Ο κ. Ιμεράι είναι, αν όχι ο πιο καλός, από τους πιο καλούς προέδρους που είχα ποτέ, σε όλα τα θέματα. Είναι κοντά σου, οικονομικά παρέχει ασφάλεια. Είναι ό,τι καλύτερο για τη Νίκη».

Για το προσεχές παιχνίδι πρωταθλήματος, κόντρα στην Αναγέννηση:

«Η Αναγέννηση είναι μία ιστορική ομάδα, έχει τη δική της διαδρομή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Φέτος, δεν είναι ανταγωνιστική, όπως τα προηγούμενα χρόνια κι αυτό γιατί βασίζεται σε ντόπιους και μικρής ηλικίας παίκτες, αν γνωρίζω καλά. Εμείς θα πάμε να παίξουμε σοβαροί, κανένα παιχνίδι δεν πρέπει να το υποτιμήσουμε. Πάμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, οι οποίοι είναι πολύτιμοι. Δεν πρέπει να κάνουμε άλλο στραβοπάτημα».

Για το αν η διαφορά των δύο βαθμών από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό δημιουργεί πίεση κι άγχος στους παίκτες της Νίκης:

«Δε θα έλεγα πως μας αγχώνει ή μας πιέζει. Έτσι κι αλλιώς, σε κάθε ματς, πηγαίνουμε για τη νίκη. Πάντα, οφείλεις να αγωνίζεσαι για τη νίκη κι αυτό από μόνο του είναι, έτσι κι αλλιώς, μία πίεση που πρέπει να τη διαχειριστούμε. Τώρα, σίγουρα, δεν είναι καμία διαφορά πέντε ή επτά πόντων για να πούμε πως έχει ξεφύγει ο αντίπαλος. Είμαστε στη μία νίκη διαφορά κι έχουμε ακόμα πολλές αγωνιστικές μπροστά μας. Είναι ακόμα αρχή».

Για τις ομάδες που ξεχωρίζουν στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής:

«Πιστεύω πως η Νίκη κι ο Ολυμπιακός έχουν το πλεονέκτημα, σε σχέση με τις άλλες ομάδες. Μπορώ να πω πως είμαστε ένα επίπεδο πάνω από τις άλλες ομάδες και θα παλέψουμε μαζί για την πρώτη θέση. Από ‘κει και πέρα, όμως, υπάρχουν 3-4 ομάδες που είναι “σκληροτράχηλες” όπως ο Αλμυρός, τα Σέλλανα, η Ιτέα που μπορούν να σε δυσκολέψουν, αν δεν είσαι αυτός που πρέπει».

Για το ότι οι δεύτεροι των ομίλων της Γ’ Εθνικής θα διεκδικήσουν την άνοδό τους, μέσω μπαράζ:

«Το τι κάνει η ΕΠΟ κάθε χρόνο κι αν είναι δίκαιο ή άδικο, δεν μπορώ να το κρίνω εγώ αυτό. Εγώ κοιτώ, με τα δεδομένα που υπάρχουν, να βοηθάω την ομάδα να εκπληρώνει τους στόχους της. Άλλωστε, εμείς κοιτάμε να τερματίσουμε πρώτοι, όχι δεύτεροι».

Απομαγνητοφώνηση: goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις