Για την υπέρβαση η Αναγέννηση κόντρα στη Νίκη (αποστολή)

Τη δυσκολότερη, έως σήμερα, αποστολή της στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής έχει μπροστά της η Αναγέννηση.

Η ιστορική ομάδα της Καρδίτσας υποδέχεται την Κυριακή (11/11) στο ΔΑΚ της πόλη τη Νίκη Βόλου, σε ένα παιχνίδι για την 7η αγωνιστική του 4ου Ομίλου, το οποίο πρόκειται για ένα από τα πιο παραδοσιακά θεσσαλικά ντέρμπι.

Βέβαια, οι δύο ομάδες συνήθως «αντάμωναν» για τη Β’ Εθνική (τελευταία φορά τη σεζόν 2013-14, όπου στην αυλαία της κανονικής διάρκειας της σεζόν η ΑΣΑ διεκδίκησε την είσοδό της στα πλέι-οφ ανόδου στη Superleague, με τους Νικαιώτες να προβιβάζονται τελικά στη μεγάλη κατηγορία) και φέτος συναντιούνται σε επίπεδο Γ’ Εθνικής με διαφορετικά, όμως δεδομένα.

Η ΑΣΑ αναζητεί τα πατήματά της και τη διαφύλαξη της υπεραιωνόβιας ιστορίας της, απέναντι σε έναν αντίπαλο που από την ημέρα που αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της Superleague, μεσούσης της περιόδου (10/12/2014) βρίσκεται σταθερά στη Γ’ Εθνική, προσπαθώντας να επανέλθει στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Το  ματς λοιπόν, φέτος έχει διαφορετικό χαρακτήρα για τους Κιτρινόμαυρους που θα βρουν απέναντί τους ομάδα-φαβορί για την άνοδο και σίγουρα χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια σε σύγκριση με τα προηγούμενα έξι ματς που δεν απέφεραν βαθμολογική συγκομιδή, ώστε να δημιουργηθούν προϋποθέσεις -αρχικά για μία εμφάνιση αντάξια της αναμέτρησης- και έπειτα η διεκδίκηση των πρώτων βαθμών.

Η Αναγέννηση στα πρώτα έξι ματς δυσκολεύτηκε πολύ στο να προσαρμοστεί στις απαιτήσεις και το επίπεδο της κατηγορίας, είδε αντιπάλους της που -λογικά- θα έχουν ίδιο στόχο να την αφήνουν πίσω τους και σίγουρα, τώρα που το πρόγραμμα δυσκολεύει απαιτείται πιο συγκροτημένη εικόνα για αντιστροφή αυτής της εκκίνησης.

Οι Κιτρινόμαυροι υποδέχονται αντίπαλο με πίεση για το αποτέλεσμα, καθώς βρίσκεται στο κυνήγι του πρωτοπόρου Ολυμπιακού Βόλου και η αγωνιστική τους ποιότητα τους καθιστά σίγουρα έναν αξιόλογο αντίπαλο.

Όμως, η Αναγέννηση χρειάζεται να δημιουργήσει συνθήκες ντέρμπι, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να κοντράρει με όλες της τις δυνάμεις τη Νίκη Βόλου.

Η εμφάνιση στη Στυλίδα σίγουρα δεν ήταν η καλύτερη δυνατή, ενώ στα θετικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήρθε ξανά η επαφή με τα δίχτυα, μετά την πρώτη αγωνιστική και μάλιστα με τρία γκολ.

Όπως έχουμε τονίσει, η ΑΣΑ χρειάζεται μεγαλύτερη προσήλωση ανασταλτικά και σίγουρα ομαδική τακτική στα μετόπισθεν, εκεί όπου έχει δεχθεί γκολ (τα περισσότερα εξ’αυτών) που οφείλονται σε διαφορετική αντιμετώπιση κάθε αμυντικού/αμυνόμενου σε συνθήκες πίεσης ή στημένες μπάλες.

Η Αναγέννηση δούλεψε αρκετά σε αυτόν τον τομέα και είναι σίγουρο ότι ξεκινώντας από την καλύτερη προσέγγιση αυτού του κομματιού στο παιχνίδι τους, θα έχουν μία πιο συμπαγή, πιο σοβαρή και δυσκολοκατάβλητη εικόνα.

Αυτό είναι που χρειάζεται τη δεδομένη στιγμή το αγωνιστικό τμήμα και που συμπέρανε φυσικά ο Ζόραν Μπάμποβιτς, ρίχνοντας το βάρος στην τακτική και στην απόκτηση καλύτερης άποψης για κάθε παίχτη ξεχωριστά, σε αυτές τις 10 μέρες παρουσίας του στον πάγκο της ΑΣΑ.

Η προσπάθεια για ένα πιο ανταγωνιστικό πρόσωπο ξεκινά σε μία καμπή που ούτως ή άλλως το πρωτάθλημα δυσκολεύει και έτσι η βελτίωση είναι αναγκαία.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (9/11) με τον Ζ. Μπάμποβιτς να προπονεί την ομάδα στο «Γ. Μπαζής» και να βλέπει όλους τους ποδοσφαιριστές του να συμμετέχουν κανονικά στο πρόγραμμα.

Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές και η 18άδα θα ανακοινωθεί πριν τη σέντρα.

Αναλυτικά οι διαθέσιμοι ποδοσφαιριστές: Αναστασίου, Καρατζάς, Ξανθόπουλος, Δ. Αλεξίου, Τεπερεκίδης, Καραμπίνας, Θ. Παπαδόπουλος, Γκούρλας, Τζέλλος, Ηλιού, Παπαδημητρόπουλος, Καρβούνης, Βαταμίδης, Λουκάς, Πρίφτης, Θ. Αλεξίου, Αναγνώπουλος, Τσιάτας, Καπετάνος, Γόρδιος και Κυριαζής.

Μάλιστα, την Κυριακή (11/11) το πρωί, το αγωνιστικό τμήμα θα δειπνήσει στο «Άρνη Bistrot» πριν τη μεγάλη «μάχη».

πηγή: karditsasportiva.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις