Κούτσης: «Συγχαρητήρια στα παιδιά, στεναχωριέμαι για τους τραυματισμούς»

Ικανοποιημένος με την αγωνιστική παρουσία των ποδοσφαιριστών του εμφανίστηκε στις δηλώσεις του, αμέσως μετά το παιχνίδι κόντρα στην Αναγέννηση Καρδίτσας, ο τεχνικός της Νίκης Βόλου, Γιώργος Κούτσης, στεκόμενος, παράλληλα, στη δύσκολη συνέχεια που έχει να διαχειριστεί αυτός κι οι παίκτες του, με τα πολλά απαιτητικά παιχνίδια και τους συνεχόμενους τραυματισμούς.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Δε θέλω να σταθώ στο αποτέλεσμα. Περισσότερο στέκομαι στη διάθεση και στην αγωνιστική παρουσία που είχαν οι ποδοσφαιριστές μου. Τους δίνω συγχαρητήρια, διότι σε καμία περίπτωση δεν υποτίμησαν τον αντίπαλο. Γνωρίζουμε πολύ καλά πως όταν υποτιμάς έναν αντίπαλο, ο οποίος δεν έχει την ίδια δυναμική με σένα, μπορεί να γίνουν ζημιές και στο τέλος να σου λείπουν κάποιοι πόντοι, τους οποίους πληρώνεις πάρα πολύ ακριβά. Ήμασταν, λοιπόν, αγωνιστικά πειθαρχημένοι, εκτελέσαμε σε απόλυτο βαθμό το πλάνο που είχαμε, προσπαθήσαμε να βάλουμε κι άλλα παιδιά μέσα, ώστε να διαχειριστούμε και το συγκεκριμένο παιχνίδι, αλλά και τη συνέχεια, γιατί έχουμε κι άλλα σημαντικά παιχνίδια μπροστά μας.

Για εμάς, η μοναδική απώλεια σήμερα, είναι ένας ακόμα ποδοσφαιριστής, ο Φάμπιο. Δεν ξέρω, αυτή τη στιγμή, το μέγεθος της ζημιάς του, αλλά αντιλαμβάνομαι πως τα παιδιά είναι πάρα πολύ “φορτωμένα” κι ανησυχώ πραγματικά για το πώς θα ανταπεξέλθουν στη συνέχεια των αγώνων. Θα δώσω, λοιπόν, ξανά συγχαρητήρια στα παιδιά για τη συμπεριφορά τους και την αγωνιστική τους παρουσία”.

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστείς ένα βαρύ πρόγραμμα, με τόσους πολλούς τραυματισμούς:

“Αυτό είναι μία πραγματικότητα, η οποία με λυπεί πραγματικά. Να σας πω πως έχω δώσει περισσότερη έμφαση στη διαχείριση των παιχνιδιών, παρά στο τακτικό κομμάτι. Ο κόσμος δεν το γνωρίζει, αλλά εμείς έχουμε δώσει οκτώ παιχνίδια σε 40 μέρες. Σε 47 μέρες θα έχουμε δώσει 11 παιχνίδια, είναι πάρα πολλά. Παράλληλα, δεν έχουμε και χρόνο να προετοιμαστούμε σωστά, να αξιολογήσουμε τον αντίπαλο, να αξιολογήσουμε την ομάδα τη δική μας. Εμείς, αυτή τη στιγμή, διαχειριζόμαστε την υγεία μας, σε δεύτερη μοίρα έρχεται το τακτικό κομμάτι. Νομίζω πως το κάνουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κι εγώ κι οι συνεργάτες μου και σε συνεργασία και με τα παιδιά. Θα χρειαστούν όλοι, το γνωρίζουμε αυτό και νομίζω πως θα ανταπεξέλθουμε στις δυσκολίες αυτές και θα είμαστε έτοιμοι”.

Για το ματς κόντρα στον Ολυμπιακό, για το Κύπελλο ΕΠΣΘ, την ερχόμενη Τετάρτη:

“Προτεραιότητα και για τις δύο ομάδες είναι το πρωτάθλημα. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δε λέω πως θα αδιαφορήσουμε, δε λέω ότι δε θα επικεντρωθούμε στο παιχνίδι, όμως θα ξαναπώ πως στόχος και των δύο ομάδων που πρωταγωνιστούν στον τέταρτο όμιλο της Γ’ Εθνικής, είναι το πρωτάθλημα. Κι είναι απολύτως λογικό αυτό. Εμείς έχουμε, δυστυχώς, έναντι του αντιπάλου, μία μέρα λιγότερη για ξεκούραση και προετοιμασία. Εμείς, δυστυχώς, δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια. Άρα, πρέπει αύριο να μιλήσουμε ξανά με τα παιδιά, να δούμε σε τι κατάσταση είναι. Με ενδιαφέρει, αρχικά, η υγεία τους και μετά το αγωνιστικό κομμάτι”.

Για την καλή αγωνιστική παρουσία της ομάδας στο παιχνίδι με την Αναγέννηση, με τις αρκετές τελικές προσπάθειες και τα έξι τέρματα:

“Οι ομάδες που έχουν ποιότητα και ικανότητες, για να τα δείξουν αυτά, πρέπει να προσφέρεται και το γήπεδο. Δεύτερον, είναι πότε ξεκλειδώνεις τα παιχνίδια. Όταν το κάνεις γρήγορα, από ‘κει και πέρα, τα πράγματα παίρνουν τον δρόμο τους. Εγώ δεν έχω κανένα παράπονο, ακόμα κι από το ματς με το Μακρυχώρι, διότι αν κι εκεί δείτε τις τελικές και τις ευκαιρίες μας ή το πέναλτι που δε μας δόθηκε στο πρώτο ημίχρονο ή το ακυρωθέν γκολ, θα πούμε ακριβώς τα ίδια με σήμερα. Εγώ δεν μηδενίζω τίποτα, δε στέκομαι απλώς εκεί. Θα ήθελα να είμαστε πολύ περισσότερο αποτελεσματικοί. Αυτό δεν είναι κάτι που θα το αφήσουμε στην τύχη, δεν είναι κάτι που δε θα εξετάσουμε. Ό,τι προβλήματα αγωνιστικά υπάρχουν, τα δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση.

Αυτά που είναι ανασταλτικοί παράγοντες είναι οι τραυματισμοί κι ο ελάχιστος χρόνος που έχουμε να προετοιμαστούμε για το κάθε παιχνίδι. Αυτό, δυστυχώς, για μένα είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Κι έχουμε πάρα πολλά παιδιά που είναι οριακά, πραγματικά οριακά και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος, τα παιχνίδια πρέπει να τα διαχειριζόμαστε. Σας τα είπα και μετά το ματς με τον Ολυμπιακό. Αυτήν την εβδομάδα είχαμε τέσσερις τραυματίες, τον Καρτσαμπά, τον Παπαδόπουλο, τον Καντούτση και τον Ρόβα. Και τα τέσσερα παιδιά αυτά έπαιξαν με την Ιτέα, τον ΟΦΗ και τον Ολυμπιακό. Δεν είναι τυχαίο αυτό, πρέπει να το καταλάβουμε. Είναι στο 100% αυτά τα παιδιά συνέχεια, δεν είναι τυχαίο”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις