Ο Χάμιλτον την pole στο Άμπου Ντάμπι

Οι τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές για το 2018 έφεραν τον Λιούις Χάμιλτον στην πρώτη θέση εκκίνησης και τον Βαλτέρι Μπότας στη δεύτερη, διαμορφώνοντας το 1-2 για τη Mercedes!

Σε μια χρονιά που η Mercedes τα «σάρωσε» όλα για ακόμη μια φορά, καταφέρνει το απόλυτο αποτέλεσμα στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές. Ο Λιούις Χάμιλτον είναι στην pole position ύστερα από μια φοβερή εμφάνιση και ο Βαλτέρι Μπότας τον κυνήγησε, αλλά δεν κατάφερε να τον περάσει! Αυτό που κατάφερε, είναι να ξεκινήσει δύο θέσεις εμπρός από τον Κίμι Ράικονεν, από τον οποίο διεκδικεί την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών. Δεύτερος ο Σεμπάστιαν Φέτελ, που δεν είχε ούτε κάποια πολύ καλή στιγμή στις σημερινές κατατακτήριες, ούτε κάποια πολύ κακή. Μετά από τον Χάμιλτον, τον Μπότας και τον Φέτελ, στις τρεις πρώτες θέσεις, έχουμε τον Ράικονεν και τον Ρικιάρντο για να διαμορφώσουν την πεντάδα.

Πιο πίσω, ο Μαξ Φερστάπεν και στη συνέχεια, έχουμε τον Γκροζάν, τον Λεκλέρκ, τον Οκόν και τον Χούλκενμπεργκ. Ο Φερστάπεν παραλίγο να μείνει εκτός του Q3, όταν στο τελείωμα του Q2 είχε μείνει ανάμεσα στους πιλότους που δεν προκρίνονται, όμως την τελευταία στιγμή κατάφερε να κάνει έναν σπουδαίο γύρο και να τον ανεβάσει στη δεύτερη θέση. Στο Q3 αργότερα, είχε αρκετά λάθη στους γρήγορους γύρους του και αυτά δεν του επέτρεψαν να περάσει σε μια καλύτερη θέση. Απογοητευμένος, παρά τη δεύτερή του θέση είναι και ο Βαλτέρι Μπότας, που ήθελε την τελευταία pole position της χρονιάς και την έχασε για λίγο. Τέλος, ο Φερνάντο Αλόνσο στις τελευταίες κατατακτήριες δοκιμές της καριέρας του, κατάφερε να περάσει στο Q2, όμως από εκεί αποκλείστηκε και δεν συνέχισε στο Q3. Θα ξεκινήσει 16ος. 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις