Grand Prix ΗΠΑ: Ο Σαρλ Λεκλέρκ πήρε την pole position

Πρώτος και καλύτερος, με τη «βοήθεια» του… πρώτου: ο Σαρλ Λεκλέρκ ήταν εκπληκτικός και στις τρεις περιόδους των κατατακτήριων δοκιμών στο Όστιν, με αποτέλεσμα να «γράψει» την τρίτη φετινή του pole position (και 21η συνολικά στην καριέρα του) και να σκορπίσει χαμόγελα ενθουσιασμού στους απανταχού τιφόζι.

Για να έλθει, βέβαια, αυτός ο μίνι θρίαμβος έπρεπε να βάλει το χεράκι του ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής: ο Μαξ Φερστάπεν φάνηκε πως «έκλεψε» για 5 μόλις χιλιοστά τον ταχύτερο γύρο και ήταν έτοιμος γι’ ακόμα μία pole, όμως εν τέλει ο γύρος του (ορθώς) ακυρώθηκε, μιας και ξεπέρασε τα όρια της πίστας.

Πίσω από τον poleman Λεκλέρκ στον αγώνα της Κυριακής (μεσολαβεί sprint race αύριο) θα εκκινήσει ο Λάντο Νόρις της υπέροχης, εδώ και πολύ καιρό, ΜακΛάρεν, με τον Λιούις Χάμιλτον 3ο και τον Κάρλος Σάινθ 4ο.

Ράσελ, Φερστάπεν (6ος μετά την ποινή), Γκασλί, Οκόν, Πέρεζ (ο μηχανοκίνητος ύπνος του δικαίου- και αδίκως…) και Πιάστρι συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα των χρονομετρημένων δοκιμαστικών, από την οποία απουσίαζε ο Φερνάντο Αλόνσο που θα εκκινήσει μόλις 17ος.

Θα μπορέσει, λοιπόν, ο Λεκλέρκ να σημειώσει την 2η φετινή νίκη της Φεράρι μετά τον θρίαμβο του Σάινθ στην Σιγκαπούρη;

Θεού θέλοντος και Μαξ επιτρέποντος, γιατί όχι;

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις