Νοέ Ακόστα: Από τη Ρεάλ Μαδρίτης στον Ολυμπιακό Βόλου (video)

Ο Νοέ Ακόστα επέστρεψε στον Ολυμπιακό Βόλου για να τον βοηθήσει να βρεθεί και πάλι στη Σούπερ Λίγκα και το GoalPost.gr σας παρουσιάζει όλη την ποδοσφαιρική διαδρομή του τελευταίου μεταγραφικού αποκτήματος των ερυθρολεύκων.

 O Noe Acosta Rivera γεννήθηκε στη Γκουανταλαχάρα της περιοχής Καστίγια Λα Μάντσα, την 10.12.1983. Έχει ύψος 1,77 μ. και βάρος 72 κιλά. Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του εκπαίδευση στις ποδοσφαιρικής ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης, στις τάξεις της οποίας παρέμεινε για τρία χρόνια, μέχρι το 2002. Βλέποντας ότι δεν έχει ποδοσφαιρικό μέλλον στη “βασίλισσα”, ο Ακόστα ξεκίνησε την περιπλάνησή του στις χαμηλές κατηγορίες του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Τη σεζόν 2002-2003 αγωνίστηκε με τα χρώματα της Moscardo στην Tercera Division (τέταρτη τη τάξει κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου) και σκόραρε 11 φορές σε 20 συμμετοχές. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε τις δύο επόμενες χρονιές με την Atletico Madrid C (37 συμμετοχές – 7 γκολ) και την Real Murcia B (32 συμμετοχές – 5 γκολ). Τη σεζόν 2005-2006 ο αριστεροπόδαρος χαφ είχε τη μοναδική αγωνιστική του εμπειρία στη Segunda B Division (τρίτη τη τάξει κατηγορία), αγωνιζόμενος με τα χρώματα της RSD Alcala. Ο Ακόστα σκόραρε μία φορά σε 26 εμφανίσεις και μετά τον υποβιβασμό της ομάδας του, μεταπήδησε στην Almeria B (35 συμμετοχές – 7 γκολ).

Το 2007-2008 παρέμεινε στην Ανδαλουσία, αλλά αγωνίστηκε με την Motril C.F., έχοντας 7 γκολ σε 37 ματς. Το πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2008-2009 αγωνίστηκε και πάλι στην RSD Alcala (20 συμμετοχές), ενώ το δεύτερο εξάμηνο επέστρεψε στη Motril C.F. (16 συμμετοχές – 2 γκολ). Η περιπλάνησή του στα ισπανικά γήπεδα της Tercera Division συνεχίστηκε τη σεζόν 2009-2010, που βρήκε τον Ακόστα να αγωνίζεται με τα χρώματα της DAV Santa Ana (10 συμμετοχές).

Τον Ιανουάριο του 2010 ο Νοέ Ακόστα έκανε το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Οι γεμάτες χρονιές του, έστω και στις χαμηλές κατηγορίες, αποτέλεσαν το διαβατήριό του για μεταγραφή στο εξωτερικό. Η νέα του ομάδα ήταν η ρουμανική Ουνιβερσατέα Κλουζ, την οποία βοήθησε στο πρώτο εξάμηνο της παρουσίας του (12 συμμετοχές – 2 γκολ) να κερδίσει την άνοδο στην πρώτη κατηγορία, όπου ο Ακόστα αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Στο πρώτο εξάμηνο της σεζόν 2010-2011 ο Ακόστα έιχε 10 εμφανίσεις και συνέβαλε στην πορεία της ομάδας του προς την όγδοη θέση της ρουμανικής Liga I. 

Το συμβόλαιό του με την Κλουζ είχε ολοκληρωθεί και στις 11 Ιανουαρίου 2011 ο, άγνωστος για τους Έλληνες, Ισπανός γίνεται παίκτης του Ολυμπιακού Βόλου και συστήνεται στο ποδοσφαιρικό κοινό του Βόλου. Παρότι ήρθε σε μία πλήρη ομάδα που είχε “ρολάρει” και είχε ανοδική πορεία, ο Ακόστα έδειξε αμέσως τα διαπιστευτήρια του. Ξεχωρίζοντας για την καλή τεχνική του κατάρτιση και τη δυνατότητά του να αγωνίζεται τόσο στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής όσο και στον άξονά της, βρήκε θέση στην ομάδα και αγωνίστηκε 16 φορές με τα ερυθρόλευκα, βοηθώντας την ομάδα να φτάσει στην πιο ένδοξη σελίδα της ιστορίας της, με την κατάληψη της 5ης θέσης, που σήμανε συμμετοχή στο Europa League. Το highlight της καριέρας του Ακόστα θα έρθει το καλοκαίρι του 2011, οπότε αγωνίστηκε και στα 4 ματς του Europa League, σκοράροντας μάλιστα στο Λουξεμβούργο κόντρα στη Ντιφερντάνζ (28.07.2011 / 0-3). 

Μετά τον εξοβελισμό του Ολυμπιακού Βόλου από τις ευρωπαϊκές και εγχώριες διοργανώσεις, ο Ακόστα έμεινε ελεύθερος και ακολούθησε τον πρώην προπονητή του, Σάκη Τσιώλη, στον Άρη Θεσσαλονίκης, όπου συνάντησε και τους πρώην ερυθρόλευκους Γιακούποβιτς, Καπετάνο, Σανκαρέ και Ούμπιντες. Την περίοδο 2011-2012 φορώντας τα κιτρινόμαυρα, ο Ισπανός είχε μια πολύ καλή και γεμάτη σεζόν, με 19 εμφανίσεις και 3 γκολ. Η τραγική οικονομική κατάσταση του Άρη δεν του επιτρέπει να παραμείνει και υπογράφει διετές συμβόλαιο με τον Λεβαδειακό, παραμένοντας σε επίπεδο Σούπερ Λιγκ. Με τους Βοιωτούς ο Ακόστα είχε καλή χρονιά, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει το κάτι παραπάνω που περίμεναν από αυτόν. Αγωνίστηκε 23 φορές με τους πράσινους, χωρίς να καταφέρει να βρει δίχτυα.

Ο Ακόστα από το ξεκίνημα της φετινής προετοιμασίας φάνηκε ότι δεν είναι στα πλάνα του νέου του προπονητή, Τάκη Λεμονή κι έμεινε ελεύθερος, προσφέροντας έτσι μια μοναδική ευκαιρία στον Ολυμπιακό Βόλου να προσθέσει έναν ακόμη ποιοτικό ποδοσφαιριστή στη μεσαία του γραμμή, ο οποίος δεν θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής στον Βόλο.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις