Ζέστη και κούραση δεν “λύγισαν” τη Νίκη Β. στο Αιγίνιο (1-1)

Σ’ ένα παιχνίδι που διεξήχθη κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες, Αιγινιακός και Νίκη Β. ήρθαν ισόπαλοι με 1-1. Η ποδοσφαιριστές της Νίκης, εκτός της καλής ομάδας του Γιώργου Χατζάρα είχαν να αντιμετωπίσουν την κούραση από το ταξίδι και την απότομη αλλαγή θερμοκρασίας και υψομέτρου (Τουλάχιστον 10 βαθμοί διαφορά θερμοκρασίας, τα Τρία Πέντε Πηγάδια από το Αιγίνιο). Το χρονικό διάστημα που η Νίκη χρειάστηκε να προσαρμοστεί στις τελείως διαφορετικές συνθήκες της έδρας του Αιγινιακού, εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του συλλόγου της Πιερίας και με τον Μιτρόφ, άνοιξαν το σκορ μόλις στο 3′ λεπτό. Ο Αιγινιακός απείλησε και με… …δεύτερο τέρμα στα πρώτα 15 λεπτά όμως από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά οι «κυανόλευκοι» του Παναγιώτη Τζαναβάρα επέβαλαν τον ρυθμό τους, αναλαμβάνοντας τον έλεγχο του αγώνα, χωρίς ωστόσο να καταφέρουν να ισοφαρίσουν μέχρι και το 64′, όταν Τζιώρας και Ριβέρα συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να κεραυνοβολεί τον τερματοφύλακα του Αιγινιακού και διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Στα κέρδη της Νίκης το άνοιγμα «λογαριασμού» τερμάτων από τον Αλφόνσο Ριβέρα που έδειξε πως διαθέτει ισχυρό σουτ, η συνεχής βελτίωση του Τζιώρα που δείχνει πως θα αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος εφόσον συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, ο κινητικότατος για ακόμα μία φορά Γκολόσεβατς που δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη άμυνα και φυσικά η εμφάνιση του νεαρού τερματοφύλακα Ταΐρη, που πραγματοποίησε εντυπωσιακές αποκρούσεις όποτε χρειάστηκε να προασπιστεί την εστία του.

Οι επιλογές του Π. Τζαναβάρα

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας χρησιμοποίησε όλους σχεδόν τους ποδοσφαιριστές του, με μοναδικές εξαιρέσεις τους Μανουσάκη, Καρακούτση και Γιώτα οι οποίοι επιλέχθηκε να μην αγωνιστούν για διαφορετικούς λόγους.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Κορίνθιος προπονητής επέλεξε το 4-2-3-1, τοποθετώντας τον Αποστολίδη κάτω από τα δοκάρια, για την αμυντική γραμμή επέλεξε τους Ζουλιώτη, Ρεπετσά, Βασίλιεβιτς και Σοϊλέδη, αμυντικούς μέσους τους Μασάνα και Γκούμα, στη δεξιά πτέρυγα της μεσαίας γραμμής τον Πιτταρά, στην αριστερή τον Γέσιτς, επιθετικό χαφ τον Γκολόσεβατς και επιθετική αιχμή τον Θωμά Τσίτα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Νίκη Βόλου αγωνίστηκε με σύστημα 4-4-2 με πολλές αλλαγές και με επιθετικές αιχμές τους Τζιώρα και Ριβέρα οι οποίοι έδειξαν πως «βρίσκονται» εύκολα και έχουν πολύ καλές συνεργασίες. Ο Ταΐρης έδειξε να πιάνει την ευκαιρία από τα «μαλλιά» πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση έχοντας στο ενεργητικό του μερικές πολύ εντυπωσιακές αποκρούσεις.

Το 1ο ημίχρονο

Δυνατά μπήκε ο Αιγινιακός στο παιχνίδι καταφέρνοντας να αιφνιδιάσει τη Νίκη Βόλου μόλις στο 3′ λεπτό και με σουτ του Μιτρόφ να ανοίγει το σκορ. Από το χρονικό σημείο εκείνο και μετά οι παίκτες της Νίκης πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων που διατήρησαν μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, χωρίς όμως να καταφέρει να ισοφαρίσει παρά τις δύο τρεις καλές ευκαιρίες που δημιούργησε στα καρέ του Αιγινιακού.

Το φιλμ του 1ου ημιχρόνου:

3′ ΓΚΟΛ για τον Αιγινιακό. Ο Μιτρόφ ανοίγει το σκορ για τον Αιγινιακό με σουτ από το ύψος της μικρής περιοχής μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέντα

17′ Σέντρα του Πέντα, την κεφαλιά ο Σαμαράς, η μπάλα καταλήγει άουτ

21′ Αναταραχή στα καρέ της Νίκης με το σουτ του Πετκάκη να περνάει ψηλά άουτ

22′ Ωραία πάσα του Γκολόσεβατς στον Τσίτα μέσα στην περιοχή του Αιγινιακού, με τον επιθετικό της Νίκης να πιάνει αδύναμο σουτ και να καταλήγει στην αγκαλιά του Τόλιου

27′ Σουτ του Γκολόσεβατς από το ύψος του πέναλτι απέκρουσε δύσκολα ο Τόλιος

2ο ημίχρονο

Με πολλές αλλαγές ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τη Νίκη καθώς μόλις Βασίλιεβις, Ρεπετσάς, Γέσιτς και Γκολόσεβατς συνέχισαν να δίνουν μάχες κάτω από την αφόρητη ζέστη που επικρατούσε στο Αιγίνιο. Μάλιστα, ο Γέσιτς, αντικαταστάθηκε μόλις τρία λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου καθώς ένιωσε ένα τράβηγμα στο πόδι. Η Νίκη συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και με πρωταγωνιστές τους Τζιώρα και Ριβέρα κατάφερε να ισοφαρίσει σε 1-1 με γκολ του Ισπανού, ενώ ο Ταΐρης ήταν αυτός που κράτησε το ισόπαλο αποτέλεσμα επεμβαίνοντας όσες φορές χρειάστηκε.

Το φιλμ του 2ου ημιχρόνου:

55′ Όμορφη ενέργεια του Μπακάλη και σουτ του μέσου της Νίκης, πέρασε λίγα εκατοστά δίπλα από το δεξί παραθυράκι της εστίας του Αιγιανιακού

60′ Σουτ του Μιτρόφ λίγο έξω από την περιοχή της Νίκης, απέκρουσε ο Ταΐρης

64′ ΓΚΟΛ για τη Νίκη. Ο Τζιώρας κατεβάζει ωραία την μπάλα με το στήθος, η οποία στρώθηκε ιδανικά στον Ριβέρα, με τον Ισπανό επιθετικό να «εκτελεί» τον Μπαϊκάμη ισοφαρίζοντας για την ομάδα του

72′ Καλό σουτ του Ριβέρα πέρασε άουτ

76′ Ο Ταΐρης αποκρούει το σουτ του Ζούρκου κρατώντας το 1-1

Οι συνθέσεις:

Αιγινιακός: Τόλιος, Δήμου, Πετκάκης, Γιατζιτζόγλου, Σαμαράς,  Χατζής, Φαμπίνιο, Μιτρόφ, Σίκιμιτς, Πέντα, Μιλόσκοβιτς

Χρησιμοποιήθηκαν και οι: Μπαϊμάκης, Τσιβρακίδης, Αχαλινόπουλος, Λιόλιος, Δερμιτζόγλου, Δερμίσης, Γιαντσέλης, Σαββίδης,Γκατζολάρι, Ζούρκος, Αχαλινόπουλος Κ.

Νίκη Βόλου: Αποστολίδης (46′ Ταΐρης), Ζουλιώτης (46′ Μπιτσάκος), Ρεπετσάς (60′ Πατσατζόγλου), Βασίλιεβιτς (80′ Αργύρης), Σοϊλέδης (46′ Παπαδόπουλος), Γκούμας (46′ Μπακάλης, 87′ Παπαδημητρίου), Μασάνα (46′ Αναστασόπουλος) , Γέσιτς (48′ Κορέτα), Πιτταράς (46′ Τζιώρας), Γκολόσεβατς (85′ Χαρτσιάς), Τσίτας (46′ Ριβέρα)

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις