60χρονος στο Βένετο σκότωσε κατά λάθος τον φίλο του

Μοιραία απέβη η ιδέα ενός 60χρονου το πρωί της Παρασκευής σε αγροικία πριν το Βένετο, να δείξει στον παιδικό του φίλο και κουμπάρο, το κυνηγετικό του όπλο…

Ο άνδρας πάτησε τη σκανδάλη με αποτέλεσμα τα σκάγια να βρουν στον θώρακα, τον φίλο του και να πέσει επί τόπου νεκρός. Στο σημείο βρίσκεται η Αστυνομία που εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και επί τόπου κλήθηκε ιατροδικαστής για να διενεργήσει αυτοψία.

Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στις 7 το πρωί σε ένα μικρό καλύβι που διαθέτει ο «δράστης», περίπου 2 χλμ. πριν το Βένετο, την ώρα που οι δύο φίλοι έπιναν τον πρωινό τους καφέ.

Νεκρός είναι ο Θεόδωρος Διακουμής, 61 χρονών, συνταξιούχος παντρεμένος και με παιδιά (ενός αγοριού που υπηρετεί στην Αστυνομία στην Αθήνα και ενός κοριτσιού που είναι φοιτήτρια), κάτοικος – εν ζωή Βενέτου – και γείτονας στο χωριό με τον παιδικό του φίλο, το χέρι του οποίου πάτησε τη σκανδάλη, την ώρα που του έδειχνε το όπλο του, που είχε για να φοβίζει τις αγελάδες, που προκαλούσαν ζημιές στον κήπο που διαθέτει στο κτήμα του.

Όπως αναφέρουν μαρτυρίες από το χωριό, ο εξ αμελείας δράστης τηλεφώνησε ο ίδιος στην Αστυνομία και δήλωσε το δυστύχημα, ενώ οι συγχωριανοί του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον δράστη που είχε το καλύβι του ανοιχτό για πολλούς συγχωριανούς του που τον επισκέπτονταν και αποδίδουν το δυστύχημα στην κακιά στιγμή.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, συνελήφθη, σήμερα (07-08-2015) το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, ένας 60χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια σε βάρος ενός 61χρονου επίσης ημεδαπού.

Ειδικότερα, ο 60χρονος, ευρισκόμενος μαζί με τον 61χρονο, σε πρόχειρη αγροικία (καλύβα) εντός αγροκτήματός του και ενώ περιεργάζονταν από κοινού κυνηγετικό όπλο του, πάτησε άθελά του τη σκανδάλη, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 61χρονο θανάσιμα.

Άμεσα μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί και συνέλαβαν τον 60χρονο.

Το όπλο, το οποίο κατείχε νόμιμα, καθώς και ένας κάλυκας κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

Οι έρευνες για την εξακρίβωση των ειδικότερων συνθηκών και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις