Τζώρτζογλου: «Μην αφήνουν τον Βασιλειάδη να μπαίνει σε ξένα χωράφια»

Μιλώντας στο Metropolis 95,5 ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά και στην εισήγηση της ΕΕΠ/ΕΠΟ προς τον υφυπουργό Αθλητισμό, Γιώργος Βασιλειάδης, τονίζοντας πως δικαιώθηκε πρόταση της Ένωσης του.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Απ’ ότι διάβασα την εισήγηση, δείχνει ότι δικαιώνεται η δική μας πρόταση, που έγινε από τότε που ακούσαμε το σχέδιο Βασιλειάδη. Η απόφαση η τελική που θα βγει την Τρίτη 9 Απριλίου από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ και θα είναι ανάλογη, αφού σχεδόν όλα τα μέλη της ΕΕΠ είναι και μέλη της Εκτελεστικής. Δυστυχώς για ακόμη μια φορά έχουμε αυτό που συμβαίνει χρόνια τώρα να μην ξέρουν 4 αγωνιστικές πριν από το τέλος οι ομάδες σε ποια κατηγορία θα αγωνίζονται. Γελοιοποιεί το ελληνικό ποδόσφαιρο και μας δυσαρεστεί».

Για το αν χρειάζονται αλλαγές στο ελληνικό ποδόσφαιρο:

«Χρειάζονται αλλαγές. Δε λέμε ότι δε χρειάζονται. Το αν φταίει η κρίση ή αν φταίει το ότι δεν μπορεί να αντέξει 16 ομάδες, έχω ενστάσεις. Υπάρχει το παράδειγμα της Πορτογαλίας, με πληθυσμό ανάλογο και που έχει 18 ομάδες στη Super League και έχει καταπληκτικό ποδόσφαιρο.

Η δομή των πρωταθλημάτων χρειάζεται, αλλά περισσότερη αναδιάρθρωση χρειάζονται τα μυαλά των παραγόντων των εκάστοτε Υφυπουργών, των ιδιοκτητών των ομάδων, οι αρχές μας και η φιλοσοφία μας για το ποδόσφαιρο και οι καταστατικές μας διατάξεις. Όχι όμως ξεκινώντας από τη Super League, αλλά από τις χαμηλότερες κατηγορίες.

Δε γίνεται δωροδοκώντας να μοιράζει 52 εκατομμύρια στις άστεγες ΠΑΕ. Να δώσει και σε μένα; Θέλει πολλή κουβέντα και διαφορετική προσέγγιση, δεν είναι δουλειά του Υφυπουργού και περίμενα από τον Βαγγέλη τον Γραμμένο να μην αφήνουν τον κ. Βασιλειάδη να μπαίνει στα ξένα χωράφια. Πιστεύω ότι θα βάλει τα πράγματα στη θέση τους ο φίλος μου ο Βαγγέλης».