Ιστορική σύμπραξη ΑΕΚ-Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στη Λίγκα!

Τις τελευταίες ώρες εντάθηκαν οι διαβουλεύσεις για τον αντικαταστάτη του Βαγγέλη Μπαταγιάννη στην προεδρία της Superleague και οι ευκαιριακές συμμαχίες στον Συνεταιρισμό υπερτερούν για μία ακόμη φορά σε σύγκριση με μία λύση κοινής αποδοχής. Είτε αυτή θα ήταν της Κάτιας Κοξένογλου (Ατρόμητος), είτε του Πανουργιά Παπαϊωάννου (Λαμία). Αποτέλεσμα αυτού ήταν να οδηγηθούν σε μετωπική η ΑΕΚ -υποψήφιος της οποίας ήταν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ, Μηνάς Λυσάνδρου- με τον αντιπρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΠΑΟΚ, Μάκη Γκαγκάτση.

Το γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς είχαν ένα ισχυρό μπλοκ ομάδων στη Λίγκα, έβαλε δύσκολα στην ψηφοφορία για την ανάδειξη νέου προέδρου. Η ΑΕΚ ωστόσο βρήκε πρώτο ισχυρό σύμμαχο για πρώτη φορά σε θεσμικά όργανα τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός που μέχρι χθες είχε αποφασίσει ότι θα ψηφίσει λευκό, κατόπιν παρότρυνσης από τους άλλους δύο μεγάλους της πρωτεύουσας, άλλαξε άποψη και τελικά από την ουδετερότητα πέρασε στην πλευρά της Ένωσης.

Οι ψήφοι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού έκριναν τον νικητή

Οι ψήφοι που ουσιαστικά έπαιξαν καθοριστικό ρόλο ήταν αυτοί των Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού, όπως και του Πανιωνίου, παρότι οι “κυανέρυθροι” δεν διατηρούν τις καλύτερες σχέσεις με την πλευρά της ΑΕΚ. Παρ’ όλα αυτά η παρέμβαση του Ολυμπιακού αποδείχτηκε καθοριστική.

Ως γνωστόν εξάλλου οι σχέσεις Ολυμπιακού και Πανιωνίου ποτέ δεν ήταν σε καλύτερο σημείο από το σημερινό. Επί της ουσίας δηλαδή οι ψήφοι των “αιωνίων” έκριναν την προεδρία στη Λίγκα, που περνά στα χέρια ενός νέου και άφθαρτου παράγοντα.

Ολυμπιακός: «Ψηφίζουμε Λυσάνδρου γιατί δεν άφησαν τον Μαρινάκη να μπει στην Τούμπα»!

Από εκεί και πέρα ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αιτιολογία της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ αναφορικά με τη στήριξη στον Μηνά Λυσάνδρου. Όπως ειπώθηκε από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού, ο λόγος που ψήφισαν τον εκπρόσωπο της ΑΕΚ είναι επειδή δεν είχαν αφήσει τον Βαγγέλη Μαρινάκη να εισέλθει στα ενδώτερα της Τούμπας!

Σε εκείνο το σημείο πάντως υπήρξε παρέμβαση από τον μεγαλομέτοχο του Ατρομήτου, Γιώργο Σπανό, ο οποίος έβαλε “χέρι” στους Πειραιώτες, λέγοντας ότι είναι υποκριτικό να δικαιολογούν την ψήφο τους εξαιτίας συμπεριφορών.

Πώς ψήφισαν οι ομάδες

Η τελική ψηφοφορία ήταν 8-6 υπέρ του Μηνά Λυσάνδρου, τον οποίον ψήφισαν οι: ΑΕΚ, Απόλλων Σμύρνης, Άρης, Ολυμπιακός, ΟΦΗ, Παναθηναϊκός, Πανιώνιος και Λαμία.

Τον Μάκη Γκαγκάτση ψήφισαν οι: Ξάνθη, ΑΕΛ, Ατρόμητος, Λεβαδειακός, Παναιτωλικός, ΠΑΟΚ.

Από εκεί και πέρα η παρουσία του Μηνά Λυσάνδρου, εκτός των άλλων, προσθέτει και πόντους στη θέση της ΑΕΚ στα θεσμικά όργανα της Superleague και της ΕΠΟ ενόψει της νέας χρονιάς, καθώς θα έχει ex officio και θέση αντιπροέδρου στην ομοσπονδία.

Ταυτόχρονα από την άλλη πλευρά, ο ΠΑΟΚ έχασε την ψηφοφορία παρά την τεράστια προσπάθεια που έγινε από την πλευρά του Μάκη Γκαγκάτση απέναντι στους πιο ισχυρούς του ελληνικού ποδοσφαίρου, ωστόσο κρίνεται ότι ακόμη και διά της τεθλασμένης αποτελεί έναν μίνι θρίαμβο για τον εν δυνάμει πρωταθλητή το γεγονός ότι ένωσε τους τρεις μεγάλους αντιπάλους του προκειμένου να επικρατήσουν απέναντί του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα γραφεία της διοργανώτριας υπήρξε… πανστρατιά από την πλευρά του Ολυμπιακού, καθώς σύσσωμο το ερυθρόλευκο επιτελείο, αποτελούμενο από τους Τάκη Αγραφιώτη, Κώστα Καραπαπά και Λίνα Σουλούκου έδωσε το “παρών”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις