Αγγλική υπόθεση και το Γιουρόπα Λιγκ

Η χρονιά των αγγλικών ομάδων δείχνει να είναι η φετινή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, με τις Άρσεναλ και Τσέλσι να ακολουθούν το παράδειγμα των Λίβερπουλ και Τότεναμ, που συνεχίζουν στους «4» του Τσάμπιονς Λιγκ, σφραγίζοντας με τη σειρά τους την παρουσία τους στα ημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ.

Το βράδυ της Πέμπτης, λοιπόν, οι «κανονιέρηδες» έκαναν το «2 στα 2» κόντρα στη Νάπολι, κερδίζοντας με 1-0 στο «Σαν Πάολο» χάρη σε γκολ του Λακαζέτ στο 36′ και περιμένουν τη Βαλένθια στο τελευταίο βήμα πριν τον τελικό.

Οι «νυχτερίδες» διπλασίασαν τις νίκες τους στον ισπανικό «εμφύλιο» με το 2-0 επί της Βιγιαρεάλ, την ίδια στιγμή που η Τσέλσι, σε ένα πολύ ωραίο ματς, κέρδισε πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 4-3 τη Σλάβια Πράγας στο «Στάμφορντ Μπριτζ», έχοντας ως προίκα και το 0-1 του πρώτου αγώνα.

Τέλος, την ανατροπή έκανε η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, που είχε χάσει με 4-2 από την Μπενφίκα στο «Ντα Λουζ», επικράτησε ωστόσο επί γερμανικού εδάφους με 2-0 και θα αντιμετωπίσει τους «μπλε» στο έτερο ζευγάρι της ημιτελικής φάσης.

Τα αποτελέσματα των ρεβάνς για τους «8» του Γιουρόπα Λιγκ
Τσέλσι – Σλάβια Πράγας 4-3
(5′, 27′ Πέδρο, 9′ αυτ. Ντέλι, 17′ Ζιρού – 26′ Σούσεκ, 51′, 54′ Σέβτσικ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Μπενφίκα 2-0
(36′ Kόστιτς, 67′ Ρόντε)
Νάπολι – Άρσεναλ 0-1
(36′ Λακαζέτ)
Βαλένθια – Βιγιαρεάλ 2-0
(12′ Λάτο, 54′ Παρέχο)
* Με bold οι ομάδες που προκρίθηκαν στους «4»

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις