Το τριήμερο της ακαδημίας μπάσκετ της Νίκης Β. στην Πάτρα (photos)

Μοιράσου το άρθρο

Το χρονικό διάστημα από Σάββατο 20 Απριλίου έως Μ. Δευτέρα 22 Απριλίου 2019 τα τμήματα υποδομών της Νίκης (μίνι, παμπαίδες και παιδικό) ταξίδεψαν στην Πάτρα κι έδωσαν μια σειρά από φιλικούς αγώνες με σωματεία της πόλης.
Την αποστολή συνόδευαν ο πρόεδρος της Δ.Ε μπάσκετ κ. Μπάμπης Τουτουτζόγλου, οι έφοροι των τμημάτων κκ Δημήτρης Μανώλης και Μάνθος Μπάντελης , ο γενικός αρχηγός κ. Χρήστος Αθανασιάδης , ο υπεύθυνος προπονητής των ακαδημιών Aνδρέας Τσιριγωτάκης και γονείς. Η αποστολή κατέλυσε στο ξενοδοχείο PORTORIO.
Το απόγευμα του Σαββάτου, οι ομάδες μας αγωνίστηκαν με τις αντίστοιχες του ΓΛΑΥΚΟΥ, ομάδα που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής, στο ιδιόκτητο κλειστό γυμναστήριο του σωματείου, κοντά στο νέο λιμάνι της Πάτρας. Παρά το πολύωρο ταξίδι, οι αθλητές μας ξεδίπλωσαν το πλούσιο ταλέντο τους στο παρκέ και τα αποτελέσματα ήταν νικηφόρα.
Την Κυριακή το πρωί οι αθλητές μας επισκέφθηκαν το κέντρο της Πάτρας, περπάτησαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης κι είδαν τα αξιοθέατα. Στη συνέχεια, το απόγευμα, η αποστολή μετέβη στο αθλητικό κέντρο του Προμηθέα Πατρών, ένα υπερσύγχρονο αθλητικό κέντρο, εξοπλισμένο με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, το οποίο συγκαταλέγεται στα πέντε κορυφαία της Ευρώπης κι αθλούνται αποκλειστικά οι αθλητές των υποδομών της ομάδας.
Μια «μπασκετική κυψέλη», στην οποία καθημερινά δημιουργούνται οι βάσεις για τη δημιουργία μιας πανίσχυρης ομάδας. Εάν πριν από μερικές δεκαετίες η καρδιά του μπάσκετ χτυπούσε στη Θεσσαλονίκη και σήμερα στην Αθήνα τα επόμενα χρόνια είναι σίγουρο ότι θα χτυπά στην Πάτρα. Οι επιχειρήσεις της πόλης στηρίζουν έμπρακτα το project καθώς και η τοπική ένωση σωματείων καλαθοσφαίρισης, διοργανώνοντας διαρκώς τουρνουά και πρωταθλήματα για τους μικρούς αθλητές της περιοχής, ώστε να είναι σε εγρήγορση.
Προκαλεί θλίψη η σύγκριση με τα μπασκετικά δρώμενα της περιοχής μας κι έτσι εξηγείται η στασιμότητα του αθλήματος στη Μαγνησία. Όταν οι ιθύνοντες στερούνται οράματος, είναι σίγουρο ότι, δε θα αλλάξει τίποτα. Στους αγώνες που ακολούθησαν, οι ομάδες μας αντιμετώπισαν τις αντίστοιχες του Προμηθέα Πατρών, οι οποίες παραμένουν εδώ και τέσσερα χρόνια αήττητες. Με μεγάλη χαρά τα παιδιά μας αντιμετώπισαν ανταγωνιστικά αθλητές κι ομάδες που δουλεύουν καθημερινά με επαγγελματικά πρότυπα και με τους πιο σύγχρονους επιστημονικούς τρόπους άθλησης.
Τη Μ. Δευτέρα, η αποστολή μας φιλοξενήθηκε από το «αδερφό» σωματείο της Ολυμπιάδας Πατρών, το οποίο έχει γράψει τη δική του ιστορία στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ. Στο ιδιόκτητο κλειστό της ομάδας δόθηκαν μια σειρά από αγώνες, στους οποίους οι αθλητές μας ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Η επιστροφή μας ολοκληρώθηκε με μια στάση στο πανέμορφο Γαλαξίδι. Η επιτυχία του ταξιδιού, είναι το χαμόγελο και η ικανοποίηση που είδαμε στα μάτια των παιδιών. Όλοι γίναμε πλουσιότεροι σε εμπειρίες, ιδέες και απόψεις. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα μας θα συνεχίσει να υπηρετεί το πλάνο που έχει χαράξει, δουλεύοντας με εξωστρέφεια, παρακολουθώντας τις εξελίξεις στο άθλημα πέρα από τα όρια της περιοχής μας, μακριά από την μιζέρια, στοχεύοντας στη δημιουργία μιας ομάδας, που οι αθλητές της θα ξεχωρίζουν για το ήθος , το πάθος και την αγωνιστικότητά τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις