Grand Prix Καταλονίας: ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε τη νίκη

Χάρη στην πολύτιμη… βοήθεια του Χόρχε Λορένθο που έβγαλε εκτός τους βασικούς ανταγωνιστές του, ο Μαρκ Μάρκεθ πήρε μια πανεύκολη νίκη στο Μοντμελό και άνοιξε κι άλλο τη διαφορά του στη βαθμολογία. Δεύτερος ο απίθανος Κουαρταραρό, τρίτος ο Πετρούτσι.

Είναι, με τεράστια διαφορά, ο κορυφαίος αναβάτης σε ολόκληρο το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Έχει την καλύτερη μοτοσυκλέτα στο γκριντ- ή, τουλάχιστον, αυτήν που τον «κουμπώνει» τέλεια με το στυλ του και τον απογειώνει. Παράλληλα, βλέπει ανά τακτά διαστήματα και τη Θεά Τύχη να του κλείνει το μάτι. Ε, και πώς να χάσει μετά;

Το φαινόμενο Μαρκ Μάρκεθ έκανε γι’ ακόμα μια φορά περίπατο σ’ ένα grand prix, παίρνοντας τη νίκη στον «εντός έδρας» αγώνα της Καταλονίας και ανεβάζοντας τη διαφορά του από το δεύτερο Ντοβιτσιόζο σε… απαγορευμένα ύψη.

Embedded video

MotoGP™ 🏁

@MotoGP

How crucial could today be in the 2019 championship? 🤔

This could prove to be a HUGE victory for @marcmarquez93! 🥇 🏁

333 people are talking about this

Βέβαια, στον «περίπατό» του συνέβαλε και ο team-mate του στη Honda, ο Χόρχε Λορένθο: ο Ισπανός τα έκανε δίτροχη σαλάτα στην 10 στροφή της πίστας του Μοντμελό, καθώς έχασε το φρενάρισμα και έριξε κατά σειρά Ντοβιτσιόζο-Βινιάλες-Ρόσι, οι οποίοι έδειχναν ικανοί να βάλουν πολύ δύσκολα στον Μάρκεθ στο δρόμο για τη νίκη.

Κάπως έτσι, ο Μαρκ δεν απειλήθηκε ποτέ και πουθενά, συνέχισε το μοναχικό του δρόμο προς την καρό σημαία και έφτασε σε ακόμα μια νίκη. Πίσω του, ο χθεσινός poleman Φάμπιο Κουαρταραρό πήρε το πρώτο βάθρο στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του, με τον Ντανίλο Πετρούτσι να έρχεται τρίτος και να συνεχίζει να «γράφει» σημαντικούς βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Ρινς, Μίλερ, Μιρ (τρομερός αγώνας…), Εσπαργκαρό, Νακαγκάμι, Ραμπάτ και Ζαρκό (ναι, ναι: ζει, εν τέλει, ο Ζοάν) συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα ενός όχι και τόσο ενδιαφέροντος αγώνα, που στο τέλος του…

Που στο τέλος του, απλά επιβεβαίωσε το προφανές: ο Μάρκεθ θα πάρει και το φετινό πρωτάθλημα.

Και, εδώ που τα λέμε, δικαίως…

sdna.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις