Λεουτσάκος: “Ούτε η SL2, ούτε και η Football League θα ξεκινήσουν χωρίς τηλεοπτικά”

Ξεκάθαρος ότι σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η σύμβαση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, δεν θα ξεκινήσει κανένα από τα δύο πρωταθλήματα εμφανίστηκε σε ακόμη μία συνέντευξή του ο πρόεδρος της Super League 2 και της Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM έδωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Β΄-Γ΄Εθνικής Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο οποίος τόνισε ότι σε περίπτωση που δεν υπογραφεί η σύμβαση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ, ούτε το πρωτάθλημα της Super League 2 αλλά ούτε και αυτό της Football League θα ξεκινήσει.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

– Που βρισκόμαστε και ποια είναι η κατάσταση με τα τηλεοπτικά και το νομικό πλαίσιο;

«Κάναμε ένα συμβούλιο χθες με την Σούπερ Λίγκα 2 και υπάρχει μια ομόφωνη απόφαση. Θέλουμε άμεσα ραντεβού με Βασιλειάδη, Παπά και Δρόσο. Να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Να υπογραφεί το τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχει ήδη συμφωνηθεί.»

– Με την ΕΡΤ μιλάμε πάντα;

«Βεβαίως και για τις δύο κατηγορίες.»

– Τι σας είπαν μέχρι στιγμής;

«Στείλαμε επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς και ακόμη δεν έχουμε την παραμικρή ειδοποίηση. Θα περιμένουμε μερικές μέρες και θα δούμε. Αν δεν υπογράφουν τα τηλεοπτικά κανένα πρωτάθλημα δεν θα ξεκινήσει, αυτό είναι σαφές.»

– Γιατί ισχύει αυτή η καθυστέρηση;

«Δεν το ξέρω. Την προηγουμένη εβδομάδα βγήκε σε ραδιόφωνο ο πρωθυπουργός, είπε ότι κι εκείνος συμφωνεί με την αναδιάρθρωση και καλώς γίνεται. Εμείς αναμένουμε τα πεπραγμένα και τα συμφωνηθέντα. Μιλήσαμε με τους εμπλεκόμενους. Σε πρώτη φάση πάλι και πέρυσι εμείς ήμασταν οι αδικημένοι. Πήραμε λιγότερα χρήματα από τις 7 της σλ. Δεν μπορεί πάλι εμείς να δεχτούμε μείωση. Οι ομάδες ανέβασαν μπάτζετ για να μπουν στη νέα κατηγορία.

Τώρα θα έρθει νέο σχέδιο; Τι θα γίνει; Θεωρώ ότι είναι άδικο. Θα είναι δύσκολο καλοκαίρι αν δεν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα. Μια συμφωνία που ήρθε με κόπο. Με αδικημένες και ευνοημένες ομάδες. Εμείς μειώσαμε πιο μπροστά τις ομάδες για να είμαστε εντάξει.»

– Αν όλα πάνε καλά, θα είναι για ένα χρόνο η νέα συμφωνία;

«Ναι θα είναι για ένα χρόνο. Του χρόνου πάλι τα ίδια θα έχουμε. Τώρα όμως οι ομάδες είναι προ των πυλών και δεν ξέρουν τι θα γίνει. Αν τηρηθούν φέτος τα συμφωνηθέντα θα προσπαθήσουμε κάτι καλύτερο για τη νέα χρονιά αν δεν συνεργαστούμε με την ΕΡΤ. Θα ψάξουμε και θα δούμε.

Επαναλαμβάνω ότι δεν ξεκινούν τα πρωταθλήματα αν δεν υπογραφούν τα τηλεοπτικά συμβόλαια που έχουν συμφωνηθεί. Δεν ξεκινούν πρωταθλήματα. Είναι 26 περιφέρειες, 12 από την Σούπερ Λιγκ 2 και 14 από την Φούτμπολ Λιγκ. Δεν θα πρέπει αυτές οι ομάδες να έχουν τα συμφωνηθέντα και να ξέρουν το μπάτζετ τους;».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις