Τι έκαναν οι «αθλητικοί» στις εκλογές

Oι εκλογές αυτές είχαν και χρώμα… αθλητικό. Αρκετοί ήταν εκείνοι που κατέβηκαν υποψήφιοι και διεκδίκησαν την είσοδο τους στο ελληνικό κοινοβούλιο. Άλλοι τα κατάφεραν, άλλοι όχι. Άλλωστε, όλοι τους έδωσαν σκληρές μάχες. Ας πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά τι έκαναν όλα τα πρόσωπα που είναι γνώριμα σε όσους συνδέονται με τον αθλητικό χώρο.

Ο μέχρι πρότινος διευθυντής επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Κυριάκος Κυριάκος, διεκδίκησε με το ΚΙΝΑΛ την είσοδό του στη Βουλή. Με προεκλογικό αγώνα μόλις ενάμιση μήνα βρέθηκε πολύ κοντά στο να τα καταφέρει, ωστόσο, τελικώς τη μοναδική έδρα του κόμματος στην Α’ Θεσσαλονίκης παίρνει ο Χάρης Καστανίδης με διαφορά μικρότερη των 200 σταυρών.

Από την άλλη η Χριστίνα Τσιλιγκίρη από τον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό κατέβηκε στη Β’ Πειραιά και παρά το ότι είχε τη στήριξη από όλο τον Ολυμπιακό καταποντίστηκε. Με τη Νέα Δημοκρατία να καταλαμβάνει δύο έδρες, βρίσκεται στην έκτη θέση με πολύ μεγάλη διαφορά από αυτούς στις παραπάνω θέσεις.

Καλό δεν ήταν το αποτέλεσμα ούτε για τον γνωστό δημοσιογράφο, Αντώνη Πανούτσο, που στο Δυτικό Τομέα της Β’ Αθήνας βρίσκεται στην ένατη θέση με βάση τους σταυρούς που συγκέντρωσε, με τη Νέα Δημοκρατία να εκλέγει τρεις βουλευτές και εκείνον να έχει σημαντική διαφορά από εκείνους που προπορεύονται.

Οι δύο πρώην υφυπουργοί αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης και Βασίλης Κοντονής, μένουν εκτός Βουλής καθώς ο μεν πρώτος βρέθηκε χαμηλά στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων του κόμματος στο Νότιο Τομέα, ενώ ο δεύτερος αν και είναι πρώτος στη Ζάκυνθο πρόκειται για μονοεδρική την οποία και παίρνει η Νέα Δημοκρατία ως πρώτο κόμμα.

Στην Ανατολική Αττική με τη Νέα Δημοκρατία διεκδίκησε την εκλογή του ο Τάκης Φύσσας, ωστόσο, αν και πήγε αρκετά καλά δεν κατάφερε να την πετύχει. Ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2004 και νυν υπεύθυνος Ακαδημιών του Παναθηναϊκού βρίσκεται στην έκτη θέση με βάση τους σταυρούς που συγκέντρωσε με την παράταξή του να εκλέγει στη συγκεκριμένη περιφέρεια 4 βουλευτές.

Στο Νότιο Τομέα ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας, Δημήτρης Παπανικολάου, δεν κατάφερε να κερδίσει την μάχη των εκλογών μένοντας αρκετά πίσω σε σταυρούς προτίμησης, ενώ στην ίδια περιφέρεια εκλέγεται η Άννα Καραμανλή που βεβαίως ήταν και στην προηγούμενη Βουλή. Τέλος, εκτός κοινοβουλίου έμεινε ο πρώην διαιτητής και βουλευτής της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Κωνσταντινέας καθώς στη Μεσσηνία το κόμμα του παίρνει μόνο μία έδρα και αυτή καταλήγει στον Αλέξη Χαρίτση με αρκετά μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις