«Ρουφιάνοι, πουτ@@@ γιοι, με τα Τέμπη δεν ασχολείστε»: Με βρισιές και χειρονομίες στον εισαγγελέα οι 67 χούλιγκανς (vid)

Στον εισαγγελέα μεταφέρονται οι 67 συλληφθέντες που σχετίζονται με την υπόθεση της δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδης στου Ρέντη. Βρισιές και χειρονομίες προς τις κάμερες από τους χούλιγκανς

Υπό δρακόντεια αστυνομικά μέτρα μεταφέρονται από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής οι 67 χούλιγκαν που σχετίζονται με την υπόθεση δολοφονίας του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη. Οι συλληφθέντες οι οποίοι σχετίζονται με την δολοφονία του άτυχου αστυνομικού στου Ρέντη επιβιβάστηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης (23.4.2024) σε πέντε λεωφορεία της αστυνομίας και πήραν το δρόμο προς τον Εισαγγελέα.

Βγαίνοντας από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών προκειμένου να επιβιβαστούν στα πούλμαν και αντικρίζοντας τις κάμερες, οι οπαδοί άρχισαν αν βρίζουν και να κάνουν χειρονομίες. «Ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, που@@@ γιοι, με τα Τέμπη δεν ασχολείστε» φώναζαν μεταξύ άλλων, ενώ οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με μάσκες και κουκούλες.

Δείτε το βίντεο:

Οι εμπλεκόμενοι σε αρκετά περιστατικά οπαδικής βίας αναμένεται να βρεθούν ενώπιον του Εισαγγελέα, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να τους αποδοθούν κατηγορίες για ηθική αυτουργία στον θανάσιμο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού με αστυνομικές πηγές να αναφέρουν ότι 5 άτομα είναι αυτοί που έδωσαν την εντολή για την επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ που είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του Γιώργου Λυγγερίδη.

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ και ο «Κοκός»

Ο «Ιωσήφ» ή «Κοντός», αρχηγικό στέλεχος της Θύρας 7, ο 27χρονος «ΟΜΛΕ», μάνατζερ γνωστού τράπερ και σεσημασμένος «ηγέτης» συνδέσμου των Δυτικών Προαστίων, ένας 36χρονος χούλιγκαν γνωστός με το προσωνύμιο «Ρουμάνος», και δύο άνδρες 31 ετών με τα παρατσούκλια «Shark-Καρχαρίας» και «Κοκός» αντίστοιχα, έδωσαν τις εντολές επίθεσης στις «ομάδες κρούσης», διαβίβασαν οδηγίες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ενώ είχαν φυσική παρουσία στου Ρέντη και σε άλλα επεισόδια, καθοδηγώντας τους επιτιθέμενους εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Αυτοί σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι οι φερόμενοι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του αστυνομικού των ΜΑΤ, Γιώργου Λυγγερίδη, και είναι ανάμεσα στους 64 οργανωμένους οπαδούς, που συνελήφθησαν την Δευτέρα, στο πλαίσιο της μεγάλης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους.

Οι συνολικά 165 κατηγορούμενοι, φέρεται να εμπλέκονται εκτός από την δολοφονία του Γιώργου Λυγγερίδη, τουλάχιστον 10 περιστατικά βίας και επιθέσεων σε αθλητικές συναντήσεις.

Το DNA στα καμένα ρούχα

Οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε και εργαστηριακά πως συμμετείχαν στην δολοφονική επίθεση του περασμένου Δεκέμβρη και από DNA.

Γενετικό τους υλικό εντοπίστηκε ακόμα και στα ρούχα που είχαν επιχειρήσει να κάψουν ορισμένοι από τους φυσικούς αυτουργούς, στις τουαλέτες του γηπέδου «Μελίνα Μερκούρη» όπου βρήκαν καταφύγιο.

Σημαντικά στοιχεία έχουν προκύψει από την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών και τις επισυνδέσεις υπόπτων, καθώς και από τις καταθέσεις οργανωμένων οπαδών που έχουν υποβάλλει αιτήματα υπαγωγής τους στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις