Θ. Τσίτας: Να βάλω όσα πιο πολλά γκολ μπορώ (video)

Ο Θωμάς Τσίτας δεν είναι άγνωστος στο βολιώτικο κοινό, αφού τη σεζόν 2013-14 είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Νίκης. Από τον Ιανουάριο του 2015 έπαιζε σε ομάδες του Παγκύπριου πρωταθλήματος (Α’ και Β’ κατηγορίας) και σε όλες διακρίθηκε για την έφεσή του στο σκοράρισμα. Ο ίδιος πιστεύει ότι και στον Ολυμπιακό Βόλου θα έχει ανάλογες επιδόσεις. Ο ύψους 1.88μ. σέντερ φορ μιλά για την επιστροφή του στην Ελλάδα, τη νέα του ομάδα τον Ολυμπιακό Βόλου, αλλά και τους προσωπικούς του στόχους:

Για την επιστροφή του στην Ελλάδα, μετά τη θητεία του στα γήπεδα της Κύπρου: «Τρεισήμισι χρόνια στην Κύπρο είναι μία άλλη ιστορία. Άλλες οι συνήθειες και η ζωή εκεί. Μία διαφορετική πραγματικότητα. Όμως φέτος ήρθε η πρόταση από τον Ολυμπιακό Βόλου, μία ομάδα με μεγάλο όνομα και ιστορία, στον οποίο επιχειρείται μία υγιής προσπάθεια. Αυτό με έπεισε στο να πάρω την απόφαση και να επιστρέψω στο ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το αν είναι έτοιμος να βοηθήσει τον Ολυμπιακό, μετά την περσινή παραγωγική του χρονιά και τα 12 γκολ με τη φανέλα του Οθέλλου Αθηαίνου: «Εννοείται πως μπορώ να βοηθήσω τον Ολυμπιακό στο σκοράρισμα. Μετά από κάθε γεμάτη χρονιά αισθάνομαι πάντα πιο έμπειρος και έτοιμος για την επόμενη σεζόν. Μακάρι φέτος να διπλασιαστούν τα γκολ και κυρίως να πάει η ομάδα πολύ καλά στο πρωτάθλημα».

Για το ότι ο ίδιος έχει παίξει στο υψηλότερο επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος με την ΑΕΚ και τον Ηρακλή: «Δεν είμαι μόνο εγώ που έχω παίξει σε υψηλό επίπεδο. Είναι πολλοί από την τωρινή ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου, που έχουν αγωνιστεί στη Σούπερ Λιγκ. Για μένα αποτελεί έξτρα κίνητρο. Κάθε χρόνο αποκομίζω εμπειρίες, σε όποια κατηγορία και αν αγωνίζομαι και αυτό με βοηθά να προσπαθώ πάντα για να βρίσκομαι πιο ψηλά».

Για τις προσωπικές του φιλοδοξίες: «Θέλω να βάλω όσο πιο πολλά γκολ μπορώ και φυσικά η ομάδα να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ. Φυσικά θα επιδιώξουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό…»

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία: «Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ καλές. Η προετοιμασία είναι δυνατή, το προπονητικό τιμ πολύ οργανωμένο, ενώ υπάρχει από όλους μας πολύ όρεξη για δουλειά. Αυτό πιστεύω ότι θα φανεί αργότερα στο γήπεδο».

Για την αγωνιστική φιλοσοφία του προπονητή Θωμά Γράφα: «Κάθε προπονητής έχει τη δική του φιλοσοφία. Ο κ. Γράφας θέλει όλη η ομάδα να είναι συγκεντρωμένη στο στόχο της και πάνω από όλα ενωμένη. Αυτό είναι και το σωστό. Για να πάει μία ομάδα μπροστά πρέπει όλοι να αντιμετωπίζουν μαζί κάθε κατάσταση».

Για το αν ο Ολυμπιακός Βόλου μπορεί να διεκδικήσει δεύτερη συνεχόμενη άνοδο: «Ανέκαθεν ο Ολυμπιακός Βόλου ήταν ομάδα που πρωταγωνιστούσε σε όποια κατηγορία και αν συμμετείχε. Ασφαλώς και θα παλέψουμε για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ 2».

Για τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου: «Θέλουμε από τον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου να είναι κοντά στην ομάδα. Να την αγαπά το ίδιο, τόσο στις ευχάριστες στιγμές, μετά από νίκες, όσο και στις δυσάρεστες, μετά από κάποιο ατυχές αποτέλεσμα. Από την πλευρά μας θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τους κάνουμε χαρούμενους. Ελπίζω, στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουμε όλοι μαζί την άνοδο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις