Φιλική ήττα (2-1) από τον Απόλλωνα Λάρισας για τη Νίκη των δύο …ημιχρόνων

Η Νίκη Βόλου παρουσιάζοντας διαφορετικά πρόσωπα σε κάθε ημίχρονο γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 από τον Απόλλωνα Λάρισας, σε φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Φιλιππούπολης. Το συγκρότημα του Ισαάκ Χοβέ πλήρωσε το μουδιασμένο ξεκίνημα στον αγώνα και μόλις στο 5’ βρέθηκε πίσω στο σκορ με δύο γκολ διαφορά. Πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Γκουστάβο έγραψε το 1-0 για τους γηπεδούχους και τρία λεπτά αργότερα ο Χατζής διπλασίασε τα τέρματα για την ομάδα του, ευστοχώντας σε πέναλτι που κέρδισε ο Μπαστακός από τον Αποστολίδη.

Η Νίκη στη συνέχεια ισορρόπησε το παιχνίδι χωρίς όμως να φανεί απειλητική προς την εστία του Γκέκα. Στο δεύτερο μέρος οι κυανόλευκοι και με τις αλλαγές που πραγματοποίησε ο Χοβέ, εμφάνισε το καλό της πρόσωπο, πιέζοντας ψηλά και δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία των γηπεδούχων. Το γκολ της Νίκης πέτυχε ο Ροχάνο στο 69’, όταν ο Τσιώλης του πέρασε κάθετα την μπάλα στην περιοχή, με τον Αργεντινό να αποφεύγει και τον Γκέκα πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το βολιώτικο συγκρότημα θα μπορούσε όχι μόνο να ισοφαρίσει στο δεύτερο μέρος αλλά και να πάρει τη νίκη, αν δεν σπαταλούσε πολλές ευκαιρίες μπροστά στα αντίπαλα καρέ.

Το πλάνο του Ισαάκ Χοβέ

Μην έχοντας στη διάθεσή του τους Λούκας Γκαρσία, Σεμπαστιάν Καμπαγέρο και Αλεχάνδρο Κρουθ, ο Ισαάκ Χοβέ προχώρησε σε αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό. Ο Αποστολίδης υπερασπίστηκε τα γκολπόστ, ο Σάββας Κυριακίδης κάλυψε το αριστερό άκρο της άμυνας και ο Παγώνης το δεξί. Στο κέντρο της άμυνας, παρτενέρ του Βοσκόπουλου χρησιμοποιήθηκε ο Βασίλης Βοσνιάδης που επανήλθε στην αγωνιστική δράση μετά από τον πρόσφατο τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε. Ο Μπιτσάκος σε ρόλο αμυντικού χαφ, έχοντας μπροστά του τους Τσιώλη και Ντομίνγκεθ. Στα φτερά της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Μασκουνιάν και Καρβούνης, με επιθετική αιχμή τον Αντόνιο Ροχάνο.

Γκολ από τα αποδυτήρια

Με δύο τέρματα από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς, καθώς πριν ακόμη συμπληρωθεί το πρώτο πεντάλεπτο ο Απόλλων προηγήθηκε με 2-0. Μόλις στο πρώτο λεπτό ο Γκουστάβο άνοιξε το σκορ, με πλασέ μετά από προσωρινή απομάκρυνση του Αποστολίδη σε σουτ του Νούσιου. Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι όταν ο Αποστολίδης έπεσε πάνω στον Σουλιώτη. Στη συνέχεια της φάσης ο Απόλλων πέτυχε τέρμα όμως ο κ. Αγγελούλης είχε υποδείξει την παράβαση. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Χατζής στο 5’.

Στη συνέχεια η Νίκη ισορρόπησε το παιχνίδι, χωρίς όμως να μπορεί να φτάσει με αξιώσεις μπροστά στην εστία του Γκέκα. Αντίθετα, ο Απόλλων χωρίς να πιέζει ιδιαίτερα είχε περισσότερη διάθεση για δημιουργία και απείλησε στο 30’ και στο 35’ σε σουτ του Γκουστάβο, τα οποία εξουδετέρωσε ο Αποστολίδης.

Πίεσε για την ανατροπή η Νίκη

Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στην επανάληψη με τη Νίκη Βόλου να μπαίνει με διάθεση και αποφασιστικότητα να ανατρέψει τόσο το σκορ όσο και τη μέτρια εικόνα του πρώτου μέρους.

Μόλις στο 47’ οι φιλοξενούμενοι έχασαν την ευκαιρία να μειώσουν σε τετ α τετ του Ροχάνο, με τον Γκέκα να μπλοκάρει το σουτ του Αργεντινού. Την ίδια κατάληξη είχε και πάλι το σουτ του Ροχάνο στο δεύτερο τετ α τετ με τον πορτιέρε των γηπεδούχων. Ένα λεπτό αργότερα, ήταν η σειρά του Ιορδανίδη να απειλήσει όμως το δυνατό σουτ από καλή θέση εξουδετέρωσε ο Γκέκας. Στο 55’ ο Βοσνιάδης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα προς την εστία, όμως ο «ζεστός» Γκέκας είπε και πάλι «όχι». 20 λεπτά χρειάστηκε στο δεύτερο μέρος για να δημιουργήσει φάση ο Απόλλων Λάρισας. Στο 65’ ο Γκουστάβο δεν βρήκε στόχο σε δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Μείωσε με Ροχάνο

Η Νίκη παρά την κούραση δεν σταμάτησε να απειλεί και δικαιώθηκε στο 69’. Ο Τσιώλης πέρασε κάθετα στον Ροχάνο, αυτός απέφυγε και τον Γκέκα και με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Η Νίκη με περισσότερη ενέργεια επιδίωξε την ισοφάριση και στο 84’ έφτασε κοντά με τον Μασκουνιάν από καλή θέση να σουτάρει και την μπάλα να περνά δίπλα από δεξί δοκάρι της εστίας. Τελευταία αξιοσημείωτη φάση του αγώνα, το σουτ από μακρινή απόσταση του Μπιμάι, το οποίο εξουδετέρωσε με διπλή προσπάθεια ο Αποστολίδης.

Με πνευμονία ο Γκαρσία, προφυλάχθηκαν Κρουθ και Καμπαγέρο

Να σημειώσουμε πως στην αναμέτρηση χρησιμοποιήθηκε από την αρχή ο Βασίλης Βοσνιάδης, ενώ αντιθέτως εκτός έμειναν οι Λούκας Γκαρσία, Σεμπαστιάν Καμπαγέρο και Αλεχάνδρο Κρουθ. Ο Γκαρσία νοσηλεύεται με πνευμονία σε κλινική ενώ Κρουθ και Καμπαγέρο αντιμετωπίζουν προβλήματα μικροτραυματισμών και προφυλάχθηκαν.

Δημιουργική μεσοεπιθετικά, θέλει δουλειά η αμυντική της λειτουργία

Συμπερασματικά, η Νίκη δείχνει ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο μεσοεπιθετικά, όμως θέλει πολλή δουλειά στην αμυντική της λειτουργία καθώς έδωσε πολλές φορές το δικαίωμα στην αντίπαλη ομάδα να δημιουργήσει προϋποθέσεις για να απειλήσει την εστία της με αξιώσεις.

Ο Ροχάνο δείχνει στοιχεία εκτελεστή, όμως θα χρειαστεί επιπλέον κυνηγός για το άκρως ανταγωνιστικό πρωτάθλημα της Football League.

Για άλλη μία φορά ο Τσιώλης έδειξε ότι διεκδικεί με αξιώσεις μία θέση στο βασικό σχήμα.

Η είσοδος του Ιορδανίδη έδωσε άλλη πνοή στο χώρο της μεσαίας γραμμής της Νίκης.

Οι συνθέσεις:

Απόλλων Λάρισας (Μπελά): Γκέκας, Σκούπρα, Κουρτεσιώτης, Καρατάσιος, Σουλιώτης, Λίταινας, Χατζής, Νούσιος, Βαγενάς, Μπαστακός, Γκουστάβο.

Aγωνίσθηκαν και οι: Βασιλειάδης, Κούλπας, Καρίκι, Ναζίμ, Μπρέμπος, Μπιμάι, Σιφναίος, Ζανάκης, Νύκταρης, Καμπέρης.

Νίκη Βόλου (Χοβέ): Αποστολίδης, Παγώνης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος (85’ Κ. Κυριακίδης), Βοσνιάδης (62’ Αλιατίδης), Μπιτσάκος, Τσιώλης (75’ Λίτσιος), Ντομίνγκεθ, Μασκουνιάν, Καρβούνης (46’ Ιορδανίδης), Ροχάνο.

Διαιτητής: Χρήστος Αγγελούλης

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις