Με 16 ομάδες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Water Polo στον Βόλο

Με 16 ομάδες πραγματοποιείται στον Βόλο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Water Polo, που συνδιοργανώνουν ο Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η International Beach Water Polo Association. Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός, μπροστά από το SUP CAFÉ στις Αλυκές, όπου θα διεξάγονται οι αγώνες. 

Το σχετικό δελτίο Τύπου του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ”:

“Με τη συμμετοχή πάνω από 16 ομάδες, το τριήμερο 13 – 15 Σεπτεμβρίου, πραγματοποιείται στο Βόλο, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Water Polo, που συνδιοργανώνουν ο Γ.Σ.Β. «Η ΝΙΚΗ», η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η International Beach Water Polo Association.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός, μπροστά από το SUP CAFÉ στις Αλυκές, όπου θα διεξάγονται οι αγώνες, ενώ οι «Μπέμπηδες» της Μαγνησίας, ήταν η πρώτη ομάδα που αγωνίστηκαν.

Ο Πρόεδρος του Ερασιτέχνη του Γ.Σ.Β. “Η ΝΙΚΗ” Στέργιος Φάτσης που λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων βρίσκονταν εκτός Βόλου, απέστειλε τις θερμότερες ευχές του για καλή επιτυχία του παγκόσμιου τουρνουά κι επεσήμανε ότι ο ιστορικός Σύλλογος της Νίκης Βόλου θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και να δηλώνει “παρών” σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις.

Ευχαρίστησε την International Beach Water Polo Association και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την συνδιοργάνωση του τουρνουά καθώς και τους χορηγούς, Αστικό κι Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας για την εξυπηρέτηση των αγωνιζομένων, καθώς επίσης το ΕΚΑΒ και τους εθελοντές της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων για την κάλυψη των αγώνων.

Ο Πρόεδρος της International Beach Water Polo Association, Γιάννης Γαρύφαλλος, ανέφερε ότι, η διοργάνωση είναι μια ιδέα που στόχο έχει όπως τόνισε «την ανάπτυξη του beach water polo,  by beachpolistas, που έχουμε εφεύρει εμείς στην Ελλάδα εδώ και 10χρόνια με καινούργιους κανονισμούς διαφορετικούς από το beach water polo το κλασσικό, καθώς έχουμε προσθέσει ταχύτητα και θέαμα και στόχος μας αυτή η εκδήλωση που έγινε σε πέντε χώρες παγκοσμίως να γίνει σε περισσότερες του χρόνου». 

Σύμφωνα με τον κ. Γαρύφαλλο, ενδιαφέρον έχουν εκφράσει για τη διοργάνωση, η Σαουδική Αραβία, η Κωνσταντινούπολη και η Γερμανία. Στους αγώνες που θα διεξαχθούν στο Βόλο, θα συμμετέχουν ελληνικές ομάδες και μία από την Κύπρο κι ήδη προηγείται μια ομάδα από την Ελλάδα – Αθήνα κι ακολουθούν οι Κροάτες κι οι Χιλιανοί.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός διευθυντής του τμήματος υδατοσφαίρισης της Νίκης Βόλου Σωτήρης Καλογήρου, δήλωσε ότι ήταν μια απόφαση που ελήφθη από τον Απρίλιο κι ήρθε η ώρα να γίνει πράξη, όπως πρόσθεσε «με αρκετούς κόπους, καθώς η διαδρομή δεν ήταν  στρωμένη με ροδοπέταλα, ωστόσο, με την αποφασιστικότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Προέδρου του Συλλόγου Στέργιου Φάτση και την αγάπη πολλών ανθρώπων για την υδατοσφαίριση, καταφέραμε να το κάνουμε πράξη. Σήμερα ξεκινάμε ένα γεγονός που «ανοίγει» μεγάλους ορίζοντες. Το πόλο ενώνει ανθρώπους και λαούς κι αυτός είναι ο στόχος μας». 

Μάλιστα, αποκάλυψε ότι, η Νίκη Βόλου έχει δεχτεί επίσημη πρόταση από την Εθνική Χιλής για να μεταβεί η ομάδα για φιλικούς αγώνες.

Το ταξίδι του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Beach Water Polo, ξεκίνησε φέτος από το Ικίκε της Χιλής συνέχισε στην Κέρκυρα, Ζαντάρ Κροατίας, Λεμεσός Κύπρου, Αθήνα, Χαλκιδική και η λήξη της φετινής Παγκόσμιας διοργάνωσης θα πραγματοποιηθεί στην πόλη του Βόλου την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου, όπου θα γίνει η απονομή του παγκόσμιου πρωταθλητή, παρουσία εξεχουσών προσωπικοτήτων”.

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις