Εξασφαλίζει το μέλλον και αποχωρεί από τη Δόξα ο Μπύρος

Στο Αμφιθέατρο του Διοικητικού Δικαστηρίου πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη με κεντρικό θέμα την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Δόξα Δράμας από τον Γιάννη Μπύρο στα μέλη του Γ.Σ.

Ο μεγαλομέτοχος των «μαυραετών» φρόντισε να εξηγήσει τους λόγους που αποχωρεί πλήρως από το χώρο του ποδοσφαίρου μετά από τρία χρόνια στη Δόξα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα την ομαλή λειτουργία της ομάδας, και ευελπιστώντας πως θα βρεθούν ικανοί άνθρωποι να επαναφέρουν την δραμινή ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών.

Στη Γενική Συνέλευση τον λόγο πήραν και οι Γιάννης Ξανθόπουλος, Αλφρέδος Πιταράκης, ενώ μίλησαν οι Βασίλης Γκαβαλιάς (πρόεδρος Ερασιτέχνη), Θωμάς Μαργαρίτης (πρώην Δήμαρχος Δράμας) και ο επικεφαλής του λογιστικού γραφείου που συνεργάζεται με την ΠΑΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Δόξα Δράμας:

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο αμφιθέατρο του Διοκητηρίου η Γενική Συνέλευση του Ερασιτέχνη, με θέμα την παραχώρηση των μετοχών της ΠΑΕ Δόξα Δράμας από τον απερχόμενο μεγαλομέτοχο Γιάννη Μπύρο στα μέλη του Γ.Σ., σε κλίμα συναισθηματικής φόρτισης.

Στο λόγο που έβγαλε στο βήμα, ο Γιάννης Μπύρος εξήγησε τους λόγους της απόφασής του για οριστική απεμπλοκή από τα κοινά των «Μαυραετών» μετά από μια τριετία, αναλύοντας ότι κατά το διάστημα ανάμειξής του αφήνει τη Δόξα δυο κατηγορίες ψηλότερα απ’ ότι την παρέλαβε, χωρίς χρέη, όπως διαβεβαιώνουν οι λογιστές, με δημιουργία στεγάστρου στο γήπεδο, έγκαιρο πιστοποιητικό συμμετοχής στη Σούπερ Λιγκ 2, αδειοδότηση για τη Σούπερ Λιγκ 1, αλλά και εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για τη νέα σεζόν, παρότι αποχωρεί.

Ο απερχόμενος πρόεδρος επεσήμανε ότι αποχωρεί για προσωπικούς και οικονομικούς λόγους, εξασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια και την εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, ευελπιστώντας ταυτόχρονα να προκύψει ικανό σχήμα να «τρέξει» τη Δόξα στο εξής.

Πρόεδρος της συνέλευσης ήταν ο Θεόφιλος Ξανθόπουλος, ενώ έγιναν παρεμβολές αρκετών φιλάθλων, όπως οι Λευτέρης Σαχινίδης και Τάσος Καραγιαννίδης, που τον προέτρεπαν να παραμείνει στο τιμόνι, με τον Γιάννη Μπύρο να δηλώνει ανένδοτος και αμετακίνητος στις θέσεις του, για παραχώρηση των μετοχών στον Ερασιτέχνη, ώστε ο «θεματοφύλακας» του συλλόγου να διασφαλίσει την επόμενη μέρα.

Μεταξύ άλλων τον λόγο πήραν οι Γιάννης Ξανθόπουλος, Αλφρέδος Πιταράκης, ενώ μίλησαν οι Βασίλης Γκαβαλιάς (πρόεδρος Ερασιτέχνη), Θωμάς Μαργαρίτης (πρώην Δήμαρχος Δράμας) και ο επικεφαλής του λογιστικού γραφείου που συνεργάζεται με την ΠΑΕ, που διαβεβαίωσε στο «σώμα» της συνέλευσης ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα για όποιον θελήσει να πάρει τις μετοχές, οικονομικό ή άλλης φύσης.

Ο Γιάννης Μπύρος διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα στην ομάδα, με μεγάλη συνεισφορά στο φετινό μπάτζετ, που έχει σχεδόν εξασφαλιστεί, ενώ επανέλαβε ότι μέχρι να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πακέτου μετοχών, που θα κρατήσει κάποιο χρονικό διάστημα, παραμένει επικεφαλής των προσπαθειών, καλώντας τον κόσμο να είναι δίπλα στη Δόξα, όπως πράττει και ο ίδιος μέχρι τέλους.

Άμεσα θα ετοιμαστεί φόρμα δωρητηρίου για όσους επιθυμούν να γίνουν κάτοχοι μετοχών, με στόχο τη σταδιακή δημιουργία εταιρείας λαϊκής βάσης.

Ως τότε, σύσσωμη η ΠΑΕ Δόξα συνεχίζει σε κανονικούς ρυθμούς τη λειτουργία της χωρίς καμία αλλαγή, προσβλέποντας στη στήριξη όλου του κόσμου για να παραμείνει δυνατή και να περάσει σε νέο καθεστώς υπό ομαλές συνθήκες.

Πηγή: liganews.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις