Πετρόπουλος: Το Αιγάλεω έχει όλα τα φόντα για ανέβει κατηγορία

Στο LigaNews και τον Παύλο Κερασιώτη μίλησε ο έμπειρος επιθετικός, Αντώνης Πετρόπουλος 

Ο 33χρονος φορ, Αντώνης Πετρόπουλος επέστρεψε στο Αιγάλεω, στην ομάδα που τον ανέδειξε, για να την ενισχύσει στο νέο Πρωτάθλημα της Football League.

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη προχώρησε ο Αντώνης Πετρόπουλος. Ένας από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές της Football League μίλησε στο Liga News για το Αιγάλεω, τη νέα FL, το επίπεδο των επαγγελματικών πρωταθλημάτων στην χώρα μας αλλά και τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους του.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στον προπονητή της ομάδας, Πέτρο Δημητρίου, στην διοίκηση του συλλόγου, στον κόσμο, στους νέους του συμπαίκτες στο Αιγάλεω αλλά στο μέλλον του στο χώρο του ποδοσφαίρου.

 Για την επιστροφή σου στο Αιγάλεω;

«Γύρισα στην ομάδα που με ανέδειξε και είναι πολύ σημαντικό αυτό. Είναι χαρούμενος για την επιστροφή μου καθώς κλήθηκα να βοηθήσω την ομάδα να πρωταγωνιστήσει στην επιστροφή της στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει παρουσίες παλαιότερα στην Α΄ Εθνική αλλά και διασυλλογικό επίπεδο. Ο άνθρωπος που ηγείται αυτής της προσπάθειας, ο κύριος Παλτόγλου έχει όλα τα φόντα ώστε να πάει την ομάδα μπροστά».

Για τη νέα Football League;

«Θεωρώ ότι εάν τηρηθούν τα συμφωνηθέντα με την ΕΡΤ και την πολιτεία θα βοηθηθούν οικονομικά οι ομάδες. Θα είναι ένα δυνατό Πρωτάθλημα. Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες, θα έχουμε πολλά ντέρμπι. Έχουμε στο Πρωτάθλημα δυνατές ομάδες όπως Τρίκαλα, Καλαμάτα, Ιωνικός, Ολυμπιακός Βόλου, Ιάλυσος, Διαγόρας. Θα έχει περισσότερο ενδιαφέρων και από την SL2.

Όσον αφορά για τα φαβορί;

«Επειδή στην καριέρα μου έχω πάρει κάποιους τίτλους. Στην αρχή λέμε για φαβορί, τα οποία πρέπει να δείξουν μέσα στο γήπεδο τον όρο αυτό, που είναι ο καθρέφτης. Εμείς θέλουμε να ξεκινήσει το Πρωτάθλημα, κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με την βοήθεια του κόσμου γιατί όχι να μην πανηγυρίσουμε και την άνοδο. Είμαστε ένα οργανωμένο σωματείο το Αιγάλεω, όπου έχουμε όλα τα φόντα για να ανέβουμε στην παραπάνω κατηγορία. Στο ποδόσφαιρο σίγουρα χρειάζεται και τύχη. Βασικός παράγοντας επίσης είναι και η υγεία, όπου θέλουμε να είμαστε υγιείς όλη τη σεζόν».

Για την διοίκηση της ομάδας;

«Η οικογένεια Παλτόγλου είναι τέσσερα με πέντε χρόνια στην ομάδα. Ο πρόεδρος είναι ένα άνθρωπος που αγαπάει την ομάδα. Ανέλαβε το Αιγάλεω στα τοπικά και το οδήγησε στην Football League. Πληρώνει τις υποχρεώσεις στο έπακρο. Πρέπει και εμείς να τον κάνουμε ευτυχισμένο, με νίκες και τις εμφανίσεις ώστε να παραμείνει στο χώρο του ποδοσφαίρου γιατί χρειάζεται τέτοιους ανθρώπους».

Για το επίπεδο των επαγγελματικών μας κατηγοριών;

«Τα τελευταία χρόνια έχει πέσει το επίπεδο. Το ευχάριστο είναι ότι βλέπουμε νεαρούς παίκτες να αγωνίζονται περισσότερο τόσο στην SL1 αλλά και στην SL2. Η ομάδα που το κάνει κυρίως είναι ο Παναθηναϊκός. Είναι σημαντική η χρησιμοποίηση νεαρών παικτών στις ομάδες γιατί αυτό θα βοηθήσει και τον «καθρέφτη» του ποδοσφαίρου μας, που είναι η Εθνική ομάδα. Με την αναδιάρθρωση θα έχουν πιο ενδιαφέρον τα πρωταθλήματα μας, τόσο με τα μπαράζ αλλά και τα πλέι οφ Πρωταθλητή, θα κρατήσει περισσότερο κόσμο σε εγρήγορση. Η SL2 αλλά και η FL πρέπει να πάει σε επαγγελματικά επίπεδα, να βοηθήσουν όλοι για να γίνει καλύτερο το προϊόν».

Για τους στόχους σου για φέτος τόσο σε ατομικό αλλά και σε ομαδικό επίπεδο;

«Όλη ομάδα θέλει να πρωταγωνιστεί. Όταν αγωνίζεσαι στο Αιγάλεω, θέλεις να πρωταγωνιστήσεις. Από πλευράς προετοιμασίας, είμαστε έτοιμοι. Δώσαμε αρκετά δυνατά φιλικά παιχνίδια. Στο πρώτο επίσημο ματς στο Κύπελλο με τον Ξενοφώντα είχαμε μέταλλο νικητή και καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι. Δείξαμε ότι δεν παρατάμε κανένα ματς. Το Αιγάλεω έχει δυναμικό κόσμο και καλό προπονητή. Βασικό για ένα πρωταθλητισμό είναι τα καλά αποδυτήρια και η διοίκηση να είναι κοντά στην ομάδα. Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός, το γνωρίζουμε αυτό και στο τέλος θέλουμε να καταφέρουμε να πάρουμε την άνοδο».

Για το νέο σου τεχνικό τον Πέτρο Δημητρίου;

«Δεν έχω ξανά συνεργαστεί με τον Πέτρο Δημητρίου. Είναι ένας άνθρωπος λεπτολόγος, που δεν αφήνει τίποτα στην τύχη του όπως και όλο του το επιτελείο. Έχει τεράστια εμπειρία στην προπονητική καθώς βρίσκεται 30 χρόνια στις επαγγελματικές κατηγορίες. Έχει νοοτροπία νικητή. Ο γενικός αρχηγός, Πέτρος Κωνσταντινίδης ασχολείται και είναι πάντα δίπλα στην ομάδα όπως και ο τεχνικός διευθυντής ο κύριος Παναγιώτης Δουφεξής».

Για τον κόσμο του «Σίτι» και τους νέους συμπαίκτες;

«Για τον κόσμο θα είναι ο 12ος παίκτης μας. Είναι σκληροπυρηνική αλλά το βασικό είναι να μην κάνουνε επεισόδια. Το γήπεδο θα γεμίσει αρκετές φορές. Θέλουμε να φέρουμε όλο τον κόσμο στο γήπεδο. Ως παίκτες πρέπει να κερδίσουμε

και με τις νίκες να τους φέρουμε πίσω. Υπάρχουν στην ομάδα έμπειροι παίκτες που έχουν πρωταγωνιστήσει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Θέλουμε να βγάλουμε τον καλύτερο μας εαυτό στο γήπεδο».

 Για το μέλλον του Αντώνη Πετρόπουλου στα 33 του χρόνια;

«Σίγουρα ακόμα έχω στο δώσω στο ποδόσφαιρο. Θέλω να αγωνιστώ και τα επόμενα χρόνια. Δεν θα ασχοληθώ με την προπονητική γιατί δεν το έχω. Όμως, θα βρίσκομαι στον χώρο του ποδοσφαίρου από άλλο πόστο».

*Για τον Αντώνη Πετρόπουλου δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει φορέσεις τις φανέλες των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Πλατανιά, Δόξα Δράμας, Μπάρι (Ιταλία), Καλλονής, ΟΦΗ, Κερατσίνι, Χαϊδάρι και Ασπρόπυργος. Έχει αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό στο Champions League αλλά και στο Europa League ενώ έχει πετύχει και ένα τέρμα στα προκριματικά του CL κόντρα στην Οντένσε. Συνολικά στην καριέρα του σε 273 συμμετοχές έχει πετύχει 66 γκολ, έχοντας μοιράσει και 12 ασίστ.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις