ΝΙΚΗ με Αχιλλέα Ν., ΕΤΟΙΜΗ για την πρεμιέρα

Απόλυτα επιτυχημένη κρίνεται η πρόβα τζενεράλε της Νίκης Βόλου κόντρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας, μία εβδομάδα πριν την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Οι κυανόλευκοι αγωνίστηκαν ενσωματώνοντας όλα τα στοιχεία που θέλει ο Λεωνίδας Μπίλης (πίεση ψηλά, κυριαρχία, ταχύτητα), παρουσιάζοντας ελκυστικό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο. Το τελικό 2-1 υπέρ της Νίκης έχει πολύ μικρή σημασία, καθώς το ζητούμενο ήταν η ομάδα να παρουσιαστεί έτοιμη ενόψει των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων.

Βάσει της σημερινής εικόνας, δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι κυανόλευκοι βρίσκονται στο σωστό δρόμο και θα εμφανιστούν πανέτοιμοι στο σωστό χρόνο. Επίσης θα πρέπει να λάβουμε υπόψη πως το ρόστερ θα παρουσιαστεί ακόμη πιο ενισχυμένο όταν τα νέα αποκτήματα ενσωματωθούν στην ομάδα.

Πρόβαρε εντεκάδα πρωταθλήματος ο Μπίλης

Εντεκάδα πρωταθλήματος παρέταξε ο Λεωνίδας Μπίλης, θέλοντας να δώσει χρόνο στους παίκτες να «δέσουν» ακόμη περισσότερο και να αποκτήσουν την κατάλληλη χημεία. Έτσι κάτω από τα δοκάρια τοποθέτησε τον Σταυράκη, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Θοδωρή Παπαδόπουλο και στο δεξί τον Αλεξανδρή, κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Χολέβα και Ναουμίδη, Μέτσε και Ιβανίδη στον άξονα σε ρόλο ανασταλτικών μέσων, τον Νάκα στη αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και τον Κανελλόπουλο στην αριστερή, τον Κυπτίου σε ρόλο επιτελικού χαφ και τον Κρεββατά επιθετική αιχμή.

Το φιλμ του αγώνα

Κυρίαρχη η Νίκη από το πρώτο λεπτό

Η Νίκη Βόλου δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τα ηνία του αγώνα από το πρώτο λεπτό του αγώνα απέναντι σε έναν Αχιλλέα Νεοκαισάρειας που δεν έδειχνε ικανός να της δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα στην ανασταλτική της λειτουργία. Οι «Βολιώτες» πήραν τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και τον κράτησαν μέχρι τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, δημιουργώντας συχνά πυκνά προϋποθέσεις για την επίτευξη του πολυπόθητου τέρματος. Η πρώτη καλή στιγμή για τους κυανόλευκους σημειώθηκε στο 11′, όταν ο Παπαδόπουλος σέντραρε από δεξιά, ο Κανελλόπουλος με όμορφη ενέργεια έστρωσε στον επερχόμενο Μέτσε, όμως ο Ποτουρίδης τελευταία στιγμή έδιωξε σε κόρνερ πριν η μπάλα καταλήξει στα δίχτυα της ομάδας του. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ναουμίδης έφτασε κοντά στο γκολ, με την κεφαλιά στη σέντρα του Μέτσε να περνά μόλις άουτ.

Η Νίκη ήταν η ομάδα που συνέχισε να πιέζει και να προσπαθεί να διασπάσει τη συμπαγή άμυνα των φιλοξενούμενων, είτε από οργανωμένες επιθέσεις, είτε από στημένες φάσεις. Στο 26′ ο Μέτσε εκτέλεσε ένα ακόμη κόρνερ για τους γηπεδούχους, η μπάλα στρώθηκε στον Κρεββατά, όμως το πλασέ που επιχείρησε κατέληξε στο σώμα του αντίπαλου πορτιέρο. Ο υψηλόσωμος επιθετικός διαμαρτυρήθηκε για τράβηγμα όμως ο κ. Γκόλιας δεν είχε την ίδια άποψη, δείχνοντας «παίζετε». Με τη συμπλήρωση μισής ώρας ο Θοδωρής Παπαδόπουλος ζήτησε αλλαγή, με τον Ταουσιάνη να παίρνει τη θέση του στο αριστερό άκρο της άμυνας. Ένα λεπτό αργότερα ο νεοεισελθόντας από τα 20 μέτρα και πλάγια επιχείρησε σουτ με την μπάλα να καταλήγει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Τζήμα.

Έλυσε το γόρδιο δεσμό με τον Ναουμίδη

Η Νίκη συνέχισε να ψάχνει τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα, είτε με σουτ, είτε με πλευροκοπήσεις και σέντρες. Τελικά ο γόρδιος δεσμός λύθηκε στο 5ο κερδισμένο κόρνερ για τους γηπεδούχους. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μέτσε, η μπάλα έφτασε συστημένη στο κεφάλι του Ναουμίδη, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να την στείλει με δύναμη στην αριστερή γωνία της αντίπαλης εστίας, γράφοντας το 1-0. Σκορ που ήταν και το τελικό του πρώτου ημιχρόνου.

Φούλαρε και κλείδωσε τη νίκη στο 61′

Η Νίκη μπήκε στο 2ο σαρανταπεντάλεπτο με τον ίδιο τρόπο που ξεκίνησε τον αγώνα. Πίεσε ψηλά, κυριάρχησε στην μεσαία γραμμή και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για περισσότερα τέρματα. Η πρώτη καλή στιγμή για τους κυανόλευκους στην επανάληψη ήρθε στο 61′ όταν ο Κανελλόπουλος «διάβασε» το λάθος των δύο κεντρικών αμυντικών της φιλοξενούμενης ομάδας, έκλεψε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 2-0.
Μετά το δεύτερο τέρμα η Νίκη κατέβασε στροφές και έδωσε μέτρα στον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας με στόχο την εκδήλωση αντεπιθέσεων. Οι φιλοξενούμενοι παρά το γεγονός πως ήταν πίσω στο σκορ δεν «ανέβηκαν» με αποτέλεσμα οι κυανόλευκοι να πάρουν και πάλι τον έλεγχο της μεσαίας γραμμής και να ψάξουν το τρίτο τέρμα. Οι πολλές αλλαγές που ακολούθησαν δεν επηρέασαν την απόδοση της ομάδας του Λεωνίδα Μπίλη που συνέχισε να απειλεί και να δημιουργεί με ορθόδοξους τρόπους.

Το τρακ του Γρηγοριάδη στοίχησε το 2-1

Στο 78′ τη θέση του Σταυράκη κάτω από τα γκολπόστ πήρε ο Νίκος Γρηγοριάδης. Το άγχος του νεαρού γκολκίπερ της Νίκης ήταν η αιτία να παραβιαστεί η εστία της Νίκης, τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Ταουσιάνης γύρισε στον Γρηγοριάδη, ο οποίος κράτησε περισσότερο απ’ όσο έπρεπε την μπάλα στα πόδια με αποτέλεσμα ο Δαλαμήτρας που καιροφυλαχτούσε να του την αποσπάσει και να την σπρώξει στα δίχτυα.

Η Νίκη θα μπορούσε να διευρύνει το σκορ στο 89′ όταν ο Κρεββατάς με μπαλιά διαβήτη έβγαλε τον Ελευθεριάδη τετ α τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, όμως το πλασέ του πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του.

Νίκη Βόλου: Σταυράκης (78′ Γρηγοριάδης), Παπαδόπουλος (30′ Ταουσιάνης), Χολέβας (72′ Κανταρτζής), Ναουμίδης, Αλεξανδρής, Ιβανίδης (67′ Βέργος), Μέτσε (78′ Κολημήτρας), Κυπτίου, Νάκας (72′ Ελευθεριάδης), Κανελλόπουλος (88′ ), Κρεββατάς
Αχιλλέας Νεοκαισάρειας: Τζήμας (46′ Μπεκιαρόπουλος), Ποτουρίδης, Νάκας (46′ Παναγιωτίδης), Ηλιάδης, Δερμίσης, Κωτσιαμήτας (38′ Κλιάνης), Καρατζάογλου, Σκούρτι, (46′ Μπιταρόπουλος), Κωτσιαρίδης, Δαλαμήτρας, Ζαχαράκης (77′ Μπλιούνης)

Γιώργος Αποστολακόπουλος

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις