Μ. Καλόγηρος: Αν υπήρχε ποδοσφαιρική αστυνομία, θα πήγαιναν κάθε μέρα αυτόφωρο…

Ο Μίλτος Καλόγηρος φιλοξενήθηκε σήμερα το πρωί στον ΣΠΟΡ FM 89.5. Ο γενικός γραμματέας της διοίκησης Λασκαράκη στην Ένωση, αναφέρθηκε στις επικείμενες εκλογές της ΕΠΣΘ, υπεραμύνθηκε ενός ενιαίο ψηφοδέλτιο, μίλησε για την ΕΠΟ και την άρση της ποινής, τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ, την κριτική που του ασκούν κάποιοι, αλλά και για τους κ.κ. Αντώνη Ακτσιαλή και Σπύρο Αγγελόπουλο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Μίλτου Καλόγηρου στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινή προπόνηση», όπως την απομαγνητοφώνησε το Goalpost.gr:

Για το ενιαίο ψηφοδέλτιο: «Στη ΓΣ ήταν ο Πύρασος, ο Ρήγας και η Νίκη, αλλά δεν έχουν αυτή τη στιγμή δικαίμωμα ψήφου, γιατί ανήκουν στην Ένωση της Λάρισας. Πιστεύω πως πρέπει να υπάρξει ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο για τις προσεχείς εκλογές, ώστε να μη διχαστούν οι ομάδες. Θα θέσω υποψηφιότητα για το διοικητικό συμβούλιο και θέλω να πάμε όλοι ενωμένοι για το καλό του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Μαγνησίας».

Για την ΕΠΟ και την άρση της ποινής: «Η ΕΠΟ έχει δίκιο. Με την απόφαση που πήραν στην ΓΣ πιστεύω ότι θέλουν να αρθεί η ποινή. Ωστόσο, αυτοί έχουν το καρπούζι και το μαχαίρι και αυτοί θα αποφασίσουν. Μπορεί και να υπάρξει άρση της ποινής πριν τις εκλογές. Θεωρώ ότι θα βρεθεί μια λύση, αλλά χάθηκε χρόνος».

Για τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΘ: «Η προκήρυξη του πρωταθλήματος θέλει 30 μέρες για να εγκριθεί από την ΕΠΟ. Αν όλα πάνε καλά, τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο. Πιστεύω ότι με αυτή την καθυστέρηση μόνο το πρωτάθλημα της Α΄ Κατηγορίας θα έχει πρόβλημα, καθώς θα πρέπει να υπάρξουν αρκετές εμβόλιμες αγωνιστικές».

Για τα προβλήματα της ΕΠΣΘ: «Δεν έχουμε αξιολογημένους διαιτητές στις εθνικές κατηγορίες. Οι διαιτητές είναι στη χειρότερη μοίρα, αλλά και το πρόβλημα των γηπέδων είναι μεγάλο. Οι ομάδες δεν έχουν γήπεδα εντός της πόλης του Βόλου για να παίξουν αγώνες και δεν υπάρχουν και άτομα να συντηρήσουν τα γήπεδα.
Επίσης, μεγάλο πρόβλημα είναι και η ασφάλιση των ποδοσφαιριστών. Πήραμε προσφορά από ασφαλιστική εταιρεία για την ασφάλιση τους και θα απευθυνθούμε σε κάθε δήμο να πληρώσει για τις ομάδες του. Οι ποδοσφαιριστές θα είναι καλυμένοι όχι μόνο αν χρειαστεί να κάνουν κάποια χειρουργική επέμβαση, αλλά ακόμη και για φυσιοθεραπείες, ακόμη και για τις αλοιφές που χρειάζονται. Αν εκλεγούμε, θα το κάνουμε. Θα φύγει ένα οικονομικό βάρος από τις ομάδες. Θέληση να υπάρχει και όλα μπορούν να γίνουν».

Για την κριτική που του ασκούν κάποιοι: «Με είχαν… σκίσει στην κριτική όλο το καλοκαίρι. Να μου ασκούν κριτική αθλητικοί συντάκτες που γνωρίζουν το αντικείμενο το κατανοώ. Να με κριτικάρουν αυτοί που γράφουν πρώτα τα μνημόσυνα και τις κηδείες και μετά τα αθλητικά; Δεν το δέχομαι…».

Για τους Ακτσιαλή και Αγγελόπουλο: «Έκαναν 10 άτομα μια αγωγή, αλλά στο ποδόσφαιρο πρέπει να γυρίζουμε γρήγορα σελίδα. Να κοιτάξουμε την επόμενη μέρα. Ο Αγγελόπουλος και ο Ακτσιαλής θέλουν να δημιουργήσουν έχθρες. Αυτοί έχουν φορέσει σορτσάκι μόνο το καλοκαίρι. Όταν κάνουν μπάνιο. Δεν το έχουν φορέσει και τον χειμώνα με βροχές. Δεν έχουν παίξει μπάλα. Εγώ είμαι Ολυμπιακός Βόλου και δεν το κρύβω, αλλά δεν έχω κάτι με τη Νίκη. Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο για ενενήντα λεπτά στο γήπεδο και μετά τον αγώνα πάλι φίλοι. Έχω πολλούς φίλους στη Νέα Ιωνία. Ο Αγγελόπουλος και ο Ακτσιαλής είναι ουρανοκατέβατοι. Τον Ακτσιαλή εμείς τον κάναμε παράγοντα. Αν υπήρχε ποδοσφαιρική αστυνομία στην ΕΠΣΘ, θα τους πήγαινε κάθε μέρα αυτόφωρο.

Να μην ψηλώνουν απότομα. Να αφήσουν τις απειλές. Μας κατηγορούν χωρίς να μας έχουν δει πρώτα. Δεν φταίμε γι αυτή την κατάσταση, ούτε απειλήσαμε κανέναν. Να έρθει να μας πει κάποιος αν τον απειλήσαμε. Και αυτοί που ισχυρίζονται ότι υπήρχε σχέδιο, να μας πουν ποιο ήταν. Δεν έχουν μυρίσει ιδρωτίλα. Δεν έχουν κάνει μπάνιο με άλλους είκοσι να δουν πως είναι».

Απομαγνητοφώνηση για το Goalpost.gr: Δημήτρης Μπιτολάς

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις