«Διασύρθηκε» με Πανιώνιο ο Ολυμπιακός Βόλου στο Κύπελλο

Με βαριά ήττα με 6-0 από τον Πανιώνιο στη Ν. Σμύρνη αποχαιρέτισε το Κύπελλο Ελλάδος ο Ολυμπιακός Βόλου. Οι «ερυθρόλευκοι» κάνοντας κακή εμφάνιση, με τραγικά λάθη, όσον αφορά την ανασταλτική τους λειτουργία, δέχθηκαν έξι γκολ και σε συνδυασμό και με το 0-3 του πρώτου αγώνα του Αλκαζάρ δεν συνεχίζουν στη διοργάνωση.
Αν και οι «ερυθρόλευκοι» αγωνίστηκαν με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, παρουσίασαν πολλές αδυναμίες, με την άμυνα να περνά «εφιαλτικές» στιγμές, να δέχεται έξι γκολ και να διασύρεται από τον Πανιώνιο. Τρία γκολ πέτυχε ο Τσιλούλης στο 21’, 25’ και 53’ και από ένα οι Δούμτσιος στο 2’, Καμαρά στο 73’ και Παπανικολάου στο 89’.

Πώς παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός
Ο Σούλης Παπαδόπουλος παρέταξε την ομάδα του με διάταξη 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια κάθισε ο Μακρυωνίτης, ενώ το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε ο Πριόνας και το αριστερό ο Μπουτζίκος. Στο κέντρο της άμυνας αγωνίστηκαν οι Φαζός και Βοσνακίδης. Στον άξονα έπαιξαν οι Κόλα και Ρόκας, στη δεξιά πτέρυγα κινούνταν ο Κουτσιανικούλης, αριστερά ο Κλεμέντε, με τον Δεινόπαπα να παίζει πίσω από τον προωθημένο Τσίτα. Σε σχέση με την ενδεκάδα του παιχνιδιού με τον Διαγόρα για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός είχε έξι αλλαγές.

“Εφιαλτικό” πρώτο μέρος για τους “ερυθρόλευκους”
Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, οι παίκτες του έκαναν ότι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους παίκτες του Ολυμπιακού να αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα, όσον αφορά την ανασταλτική τους λειτουργία. Στο πρώτο ημίωρο ο Πανιώνιος πέτυχε τρία γκολ, είχε δοκάρι απέναντι σε μια άμυνα του Ολυμπιακού που… πελαγοδρομούσε.
Μόλις στο 2’ ο Σαραμαντάς επιχείρησε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Δούμτσιος αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού με κεφαλιά έγραψε το 1-0.
Στο 18’ ο Γρίβας σούταρε άουτ μετά από πάσα του Τσιλούλη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γρίβας πάσαρε στον Μιλόγεβιτς με τον τελευταίο να σουτάρει αδύναμα και τον Μακρυωνίτη να μπλοκάρει τη μπάλα.
Το 2-0 ήρθε για τον Πανιώνιο στο 21’. Ο Δούμτσιος πάσαρε στον Τσιλούλη, αυτός απέφυγε τον Μπουτζίκο και με σουτ πέτυχε το δεύτερο γκολ του Πανιωνίου.
Γρήγορα οι «κυανέρυθροι» πέτυχαν και τρίτο τέρμα στο 25’. Ο Μιλόγεβιτς
Από μία στατική φάση προήλθε το τρίτο γκολ του Πανιωνίου στο 25’. Ο Μιλόγεβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Τσιλούλης πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι, ο Μακρυωνίτης δεν μπόρεσε να διώξει τη μπάλα, η οποία στη συνέχεια πέρασε τη γραμμή του τέρματος. Στο 28’ ο Πανιώνιος έφτασε κοντά στο 4-0, όμως ο Μιλόγεβιτς με εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι του Μακρυωνίτη.
Ο Πανιώνιος συνέχισε να υπερέχει και στο 32’ μετά από κόρνερ του Μιλόγεβιτς ο Εμμανουλίδης έπιασε την κεφαλιά με τον Πριόνα να διώχνει τη μπάλα.
Στο 35’ ο Κότνικ πρόλαβε και έδιωξε με τα πόδια, πριν ο Κουτσιανικούλης γίνει απειλητικός για το τέρμα του Πανιωνίου, ενώ στο 37’ ο Σαραμαντάς έκανε σέντρα η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά με τον Μακρυωνίτη να διώχνει σε κόρνερ. Στο 43’ ο Τσιλούλης σούταρε μέσα από την περιοχή, με τη μπάλα να φεύγει άουτ.

Άλλα τρία τέρματα ο Πανιώνιος στο β’ μέρος
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πανιώνιος συνέχισε να παίζει επιθετικά και να κυνηγά κι άλλα γκολ και κατάφερε να πετύχει άλλα τρία τέρματα.
Η αμυντική λειτουργία του Ολυμπιακού ήταν κακή και οι «ερυθρόλευκοι» το πλήρωσαν και στο β’ μέρος. Στο 46’ ο Γρίβας βρέθηκε απέναντι από τον Μακρυωνίτη, με τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού να διώχνει τη μπάλα, ενώ στο 53’ έγινε το 4-0. Ο Εμμανουλίδης με πολύ ωραία πάσα βρήκε τον Τσιλούλη και αυτός με άψογο πλασέ πέτυχε «χατ τρικ».
Στο 55’ ο Μακρυωνίτης σταμάτησε το σουτ του Τσιλούλη αποκρούοντας εντυπωσιακά το σουτ του μεσοεπιθετικού του Πανιωνίου, ενώ στο 60’ το πλασέ του Δούμτσιου πέρασε άουτ. Ο Βοσνακίδης στο 71’ πρόλαβε και έδιωξε τη μπάλα, πριν αυτή περάσει τη γραμμή του τέρματος του Ολυμπιακού, σε σύγχυση μέσα στην περιοχή των «ερυθρολεύκων», για να γίνει στο 73’ το 5-0 για τον Πανιώνιο. Ο Μιλόγεγιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Καμαρά πήρε την κεφαλιά, η μπάλα βρήκε και στην πλάτη του Βοσνακίδη για να καταλήξει στα δίχτυα.
Μάλιστα, στο 76’ ο Πανιώνιος έχασε διπλή ευκαιρία για να πετύχει και έκτο τέρμα, όμως τα σουτ των Ρέτσου και Δούμτσιου απέκρουσε ο Μακρυωνίτης. Τελικά, το 6-0 ήρθε στο 89′, όταν μετά από σέντρα του Ρέτσου, ο Παπανικολάου με κεφαλιά έκλεισε το σκορ.

Διαιτητής: Κατσικογιάννης (Ηπείρου)
Βοηθοί: Πάγκαλος (Λασιθίου), Κωνσταντιός (Ευβοίας)
Κίτρινες: Δεινόπαπας, Κόλα
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ, Ρέντζας, Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου (46’ Μίκο) , Κιάκος, Ρέτσος, Μιλόγεβιτς, Εμμανουηλίδης (67’ Παπανικολάου), Γρίβας, Τσιλούλης (57’ Καμαρά), Δούμτσιος
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Μακρυωνίτης, Πριόνας, Μπουτζίκος, Βοσνακίδης, Φαζός, Ρόκας, Κόλα, Κουτσιανικούλης (87’ Μπακουλάτι), Κλεμέντε (58’ Σκοπελίτης), Δεινόπαπας (54’ Καρακώστας), Τσίτας

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις