Λ. Βόκολος: Θα δίνουμε όλοι το 100% του εαυτού μας σε κάθε παιχνίδι

Ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου, Λεωνίδας Βόκολος, μίλησε στην εφημερίδα “Θεσσαλίας” για την απόφασή του να έρθει στον Ολυμπιακό και να αναλάβει το πόστο του προπονητή, τονίζοντας σχετικά: «Αποφάσισα να αναλάβω το πόστο του προπονητή στον Ολυμπιακό Βόλου, καθώς μου έγινε μία σοβαρή προσέγγιση από τον Ευριπίδη Τσιμπανάκο και τη διοίκηση της ομάδας. Αυτή η προσέγγιση και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, ήταν πολύ σημαντική για μένα. Γι’ αυτό δέχθηκα την πρόταση του Ολυμπιακού. Ήρθα σε μία ομάδα που έχει ιστορία, έχει βαριά φανέλα, έχει κόσμο και είναι ένα πολύ σοβαρό όνομα στο χώρο του ποδοσφαίρου για πάρα πολλά χρόνια. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Ο Ολυμπιακός είναι μία ομάδα που έχει δείξει και φέτος αρκετά πράγματα στο πρωτάθλημα, έχει ένα πολύ αξιόλογο ρόστερ και υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες για να δουλέψεις. Για τον εαυτό μου δεν μπορώ να πω πολλά πράγματα. Αυτό που με χαρακτηρίζει είναι η δουλειά μέσα στο γήπεδο. Δεν μου αρέσει να υπόσχομαι πράγματα. Το μόνο που θα πω είναι, ότι θα ασχολούμαι από το πρωί μέχρι το βράδυ με την ομάδα, τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου».
Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος και τους στόχους της ομάδας: «Η ομάδα αυτή τη στιγμή οφείλει να δει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Οι παίκτες σε κάθε ματς να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και ο Ολυμπιακός να παίρνει αυτό που πρέπει κάθε Κυριακή μέσα στο γήπεδο. Παράλληλα, η ομάδα θα πρέπει να «χτίζει» και το μέλλον της. Αυτά είναι τα δύο πράγματα που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας. Σαφώς σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός θα παίζει για να κερδίζει. Δεν μπορεί να μπαίνουν οι παίκτες του Ολυμπιακού μέσα στο γήπεδο και να μην έχουν στο μυαλό τους μόνο τη νίκη».
Για το αν γνωρίζει την ομάδα: «Έχω δει κάποια παιχνίδια του Ολυμπιακού. Σαφώς και υπάρχουν κάποια πράγματα που πρέπει να διορθώσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σ’ αυτά. Υπάρχει όμως και μία βάση πάνω στην οποία θα στηριχθούμε. Βέβαια, θα είμαι πιο έτοιμος να μιλήσω, αφού ζήσω από κοντά την ομάδα και δω τους ποδοσφαιριστές στις προπονήσεις. Θέλω να διαπιστώσω πώς είναι η νοοτροπία, αλλά και πως λειτουργεί η ομάδα μέσα στο γήπεδο».
Για το γεγονός ότι στο ξεκίνημά του στον Ολυμπιακό, η ομάδα θα δώσει δύο συνεχόμενα εκτός έδρας παιχνίδια: «Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Και στην έδρα μας να παίζαμε, πάλι το ίδιο θα έλεγα, παρότι τώρα στο ξεκίνημα μου, ως προπονητής του Ολυμπιακού, η ομάδα δίνει δύο ματς μακριά από το Βόλο. Οφείλουμε να προετοιμαστούμε ψυχολογικά και αγωνιστικά και να είμαστε έτοιμοι για να δώσουμε την Κυριακή με τον Θεσπρωτό τον καλύτερό μας εαυτό. Ποτέ δεν λέω στους παίκτες μου ότι η ομάδα πρέπει να κερδίσει. Αυτό είναι λάθος για έναν προπονητή. Σαφώς και υπάρχουν πρέπει στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να είσαι καλά, πρέπει να μπεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο να δώσεις την ψυχή σου, πρέπει να είσαι πειθαρχημένος, πρέπει να είσαι σοβαρός μέσα στο γήπεδο. Αυτά τα πρέπει, ναι… Άρα λοιπόν, η νίκη είναι σκοπός σε μία ομάδα. Έτσι κι αλλιώς έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του καθενός. Έχει να κάνει και με το πώς βλέπει ο καθένας τα πράγματα. Εγώ λοιπόν, μαζί με τους συνεργάτες μου και τα παιδιά, θα κοιτάξουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, με σκοπό να δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».