Σε ματς… θρίλερ ο Θησέας στον τελικό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ντάριο Βαν Ντε Γουίχε, ο οποίος απέκρουσε δύο πέναλτι στην κανονική διάρκεια του παιχνιδιού, ο Θησέας πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ, επικρατώντας με 1-0 της Ακρόπολης στο γήπεδο του Σέσκλου. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Βλάχος.
Σ’ ένα βαρύ αγωνιστικό χώρο από τη βροχή που είχε προηγηθεί, οι δύο ομάδες πάλεψαν για τη νίκη-πρόκριση, με την Ακρόπολη να στέκεται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο και να βάζει δύσκολα στην ομάδα του Λάκη Μπακάλη.
Ο Θησέας στο 7’ είχε δοκάρι με τον Ζαχαράκη, ωστόσο, στο 9’ η Ακρόπολη έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι με τον Μόσιο να μην μπορεί να νικήσει τον Βαν Ντε Γουίχε από την άσπρη βούλα, καθώς ο τερματοφύλακας του Θησέα απέκρουσε τη μπάλα.
Ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου μέρος ο Δημητριάδης έκανε το σουτ, ο Στούκας απέκρουσε τη μπάλα, η οποία βρήκε και το δοκάρι της Ακρόπολης.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Θησέας μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 58’ ο Ζαχαράκης σούταρε με τη μπάλα να σταματά εκ νέου στο δοκάρι.
Στις καθυστερήσεις η Ακρόπολη βρέθηκε μια «ανάσα» από την πρόκριση, καθώς στο 92’ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Μόσιου από τον Ιακωβίδη. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Σπύρος Δ. Γκάγκας, με τον Βαν Ντε Γουίχε να πέφτει σωστά και να αποκρούει, κρατώντας «όρθια» την ομάδα του.
Στο 94’ ο διαιτητής Θεοχάρης καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Θησέα για χέρι του Σπύρου Δ. Γκάγκα, με τον παίκτη της Ακρόπολης να αποβάλεται για διαμαρτυρία. Ο Κοτζαθανάσης το εκτέλεσε, στέλνοντας η μπάλα άουτ.
Στο υπόλοιπο διάστημα της παράτασης, ο Θησέας εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική του υπεροχή και στο 110’ βρήκε το πολυπόθητο γκολ. Ο Βλάχος σκόραρε για το 0-1, στέλνοντας την ομάδα της Αγριάς στον τελικό.
Στο 112’ ο Μόσιος είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή Θεοχάρη και αποβλήθηκε, με την Ακρόπολη να ολοκληρώνει το παιχνίδι με εννέα ποδοσφαιριστές.
ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Στούκας, Ζάγκας, Τ. Κολυμήτρας, Φώτου (55’ Μητρομάρας), Κ. Κολυμήτρας, Σπ. Κ. Γκάγκας, Αντωνίου, Σπ. Δ. Γκάγκας, Φουρκιώτης, Αξιώτης.
ΘΗΣΕΑΣ: Ντ. Βαν Ντε Γουίχε, Λίτσος (60’ Θ. Κυρίτσης), Διαμαντόπουλος, Νιαώτης (60’ Μπόρας), Ιακωβίδης, Γαλανόπουλος, Ζαχαράκης (75’ Πέτσης), Δημητριάδης (75’ Οικονόμου), Βλάχος, Κοτζαθανάσης, Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις