Χ-ωρίς νικητή το βολιώτικο “clasico”

Ισόπαλο 1-1 έληξε το «Βολιώτικο Clasico», με τη Νίκη να παίρνει το προβάδισμα στο ξεκίνημα του αγώνα (8’ πεν. Ροχάνο) και τον Ολυμπιακό Βόλου να ισοφαρίζει στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού (93’ Τσιάρας). O διαιτητής του αγώνα, κ. Γιώργος Λάμπρου έβγαζε με ιδιαίτερη ευκολία κάρτες από το τσεπάκι του, βγάζοντας συνολικά δώδεκα κίτρινες κάρτες, δύο από τις οποίες μετατράπηκαν και σε αποβολές (81’ Ροχάνο – 89’ Κουτσιανικούλης).

Ρεπορτάζ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΤΟΛΑΣ

Στο πρώτο ημίχρονο, η Νίκη Βόλου πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, όμως, πήρε το προβάδισμα από  εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροχάνο στο 8’. Ο Γιδόπουλος έκανε λάθος εκτίμηση στη φάση του 7’, ανατρέποντας των Μπαταγίνι από όπου και προήλθε το τέρμα των «κυανόλευκων». Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός Βόλου έπαιξε καλύτερα, καθώς είχε χαμένες ευκαιρίες με τον Κέρη, ενώ δεν απειλήθηκε σε καμία φάση από τη Νίκη Βόλου. ,Μάλιστα, κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Τσιάρα στο 93’ και να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο «Βολιώτικο Clasico».

Πώς παρατάχθηκε, ο Ολυμπιακός Βόλου
Ο τεχνικός των γηπεδούχων, Λεωνίδας Βόκολος, παρέταξε την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Τερματοφύλακας ήταν ο Γιδόπουλος. Το δεξί άκρο της άμυνας κάλυψε, ο Γραικός και το αριστερό, ο Μπουτζίκος, ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο συνέθεσαν, ο Φαζός, με τον Τσιάρα. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ράντι και Κόλα, οι οποίοι είχαν μπροστά τους τρεις επιθετικούς μέσους, τον Κέρη (δεξιά), τον Σκοπελίτη (κέντρο) και τον Κουτσιανικούλη (αριστερά). Επίσης, για τη θέση του σέντερ φορ επιλέχθηκε, οΤσίτας.

Πώς παρατάχθηκε, η Νίκη Βόλου
Ο τεχνικός των φιλοξενούμενων, Στάικος Βεργέτης, παρέταξε επίσης την ομάδα του, με διάταξη 4-2-3-1. Θέση κάτω από τα δοκάρια της εστίας της Νίκης Βόλου πήρε, ο Αποστολίδης. Στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά ξεκίνησαν οι Κάρδαρης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης και Σ. Κυριακίδης. Κεντρικοί μέσοι ήταν οι Ντομίνγκεζ και Μπαλάφας, ενώ ρόλο «δεκαριού» είχε ο Γκαρσία. Στις πτέρυγες επιχειρούσαν ο Κρουθ από τη δεξιά πλευρά και ο Μπαταγίνι από την αριστερή. Τέλος, σέντερ φορ ήταν ο Ροχάνο.

Προβάδισμα με Ροχάνο για τη Νίκη Βόλου στο πρώτο ημίχρονο
Μόλις στο 2’ ο Κουτσιανικούλης σέντραρε από την αριστερή πλευρά, με τον Κέρη να μην μπορεί να πλασάρει από κοντά. Στο επόμενο λεπτό ο Γκαρσία εκτέλεσε το φάουλ από τη δεξιά πλευρά, με τη μπάλα να βρίσκει σε παίκτη του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας κατεύθυνση προς το αριστερό «παραθυράκι» του Γιδόπουλου, όμως, ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων έδιωξε σε κόρνερ.
Στο 7’ η Νίκη Βόλου κέρδισε πέναλτι, μετά από μακρινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας των «ερυθρόλευκων» και ανατροπή του Γιδόπουλου στον Μπαταγίνι. O Γιδόπουλος, προσπάθησε να μπλοκάρει τη μπάλα, μετά τη μακρινή μπαλιά παίκτη των γηπεδούχων, όμως, του έφυγε από τα χέρια και στη συνέχεια αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει το φάουλ, καθώς ο Μπαταγίνι έβγαινε μόνος του, με την εστία. Ο Ροχάνο εκτέλεσε εύστοχα την «εσχάτη των ποινών» στο 8’, σημειώνοντας το 0-1 από τα ένδεκα βήματα και δίνοντας παράλληλα το προβάδισμα στους «κυανόλευκους».

Στο 31’ ο Ράντι εκτέλεσε το κόρνερ από την αριστερή πλευρά, με τον Φαζό να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τη μπάλα να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Αποστολίδη. Μετά από οκτώ λεπτά, ο Μπουτζίκος τραυματίστηκε, χτυπώντας το αριστερό χέρι του, με τον Βασιλούδη να παίρνει τη θέση του στο 40’.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους στο 44’, ο Γκαρσία πέρασε εξαιρετική μπαλιά στον Κρουθ, με τον τελευταίο να βγάζει ωραία σέντρα από τα δεξιά, όμως, το σουτ του Ροχάνο από κοντά έφυγε απελπιστικά άουτ. Έτσι, οι παίκτες των ομάδων οδηγήθηκαν προς τα αποδυτήρια, με τη Νίκη Βόλου να έχει προβάδισμα στο σκορ (0-1), χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ροχάνο στο 8’.

Ισοφάριση με τον Τσιάρα στις καθυστερήσεις του αγώνα
Στην πρώτη καλή φάση του δευτέρου μέρους στο 47’, ο Κέρη σούταρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής, με τον Αποστολίδη να μπλοκάρει τη μπάλα. Μετά από τριάντα λεπτά, ο Κέρη βρέθηκε μέσα στην περιοχή του Ολυμπιακού Βόλου, μετά από κεφαλιά πάσα του Τσίτα, αλλά το σουτ του πρώτου μπλόκαρε σωτήρια, ο Αποστολίδης, ο οποίος διατήρησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 81’ ο Ροχάνο αποβλήθηκε από το παιχνίδι, καθώς δέχθηκε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης, κ. Γιώργο Λάμπρου από την ΕΠΣ Εύβοιας, ενώ από το παιχνίδι αποβλήθηκε και ο Κουτσιανικούλης στο 89’, καθώς έπεσε μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων για να κερδίσει πέναλτι. Στην τελευταία φάση του αγώνα στο 93’ ο Ολυμπιακός Βόλου ευτύχισε να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ο Ράντι έβγαλε τη σέντρα από την αριστερή πλευρά, με τον Τσιάρα να πιάνει την κεφαλιά από κοντά, διαμορφώνοντας το 1-1 που ήταν και το αποτέλεσμα του αγώνα.

Σκόρερ
: 8’ πεν. Ροχάνο – 93’ Τσιάρας.
Κίτρινες: 7’ Γιδόπουλος, 18’ Κόλα, 37’ Μπουτζίκος, 58’ Ρόκας, 64’ Τσίτας , Κουτσιανικούλης, 91’ Φαζός – 1’ Σ. Κυριακίδης, 30’ Ροχάνο, 68’ Τσιμπούκας, 74’ Κάρδαρης, 81’ Κρουθ.
Κόκκινη: 81’ Ροχάνο – 89’ Κουτσιανικούλης.
Διαιτητής: Λάμπρου (Εύβοιας).
Βοηθοί: Πριόνας (Εύβοιας), Νίκζας (Λάρισας).
4ος διαιτητής: Θεοχάρης (Θεσσαλίας).
Παρατηρητής: Φίτσας (Πρέβεζας – Λευκάδας).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ
: Γιδόπουλος, Γραικός, Μπουτζίκος (40’ λ.τρ. Μπουτζίκος), Φαζός, Τσιάρας, Κόλα (46’ Ρόκας), Σκοπελίτης (75’ Παπαϊωάννου), Κουτσιανικούλης, Τσίτας, Κέρη, Ράντι.
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Αποστολίδης, Κάρδαρης, Σ. Κυριακίδης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης (63’ λ.τρ. Τσιμπούκας), Μπαλάφας, Ντομίνγκεζ, Γκαρσία (84’ Βοσνιάδης), Κρουθ, Ροχάνο, Μπαταγίνι (70’ Μπιτσάκος).

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις