Μπέος: «Γλάστρα ο Σαρρής»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος. Μίλησε μεταξύ άλλων για τον Άρη και ανέφερε πως η ομάδα έπρεπε να πέσει στην Γ’ εθνική για να καθαρίσει. Παράλληλα αναφέρθηκε στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή στον οποίο άσκησε έντονη κριτική.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αχιλλέας Μπέος:

Για το γεγονός πως βγήκε δήμαρχος του Βόλου παρά τα όσα πέρασε:“Απέναντι σε ένα σύστημα που βαρούσε από όλες τις πλευρές. Βάλανε τον Νταλάρα και τον Κιμούλη απέναντι μου. Το ένιωσα το σύστημα το πλήρωσα και δεν θέλω να το νιώσει ούτε ο εχθρός μου αυτό που ένιωσα εγώ. Πρέπει οι δήθεν προοδευτικές δυνάμεις, οι δήθεν άνθρωποι των γραμμάτων και της τέχνης και οι δήθεν της κοινωνίας να σεβαστούν την απόφαση του λαού. Είναι μικροπρέπειες και πρέπει να ντρέπονται όσοι προσπάθησαν να με σπιλώσουν και να με κατηγορήσουν με βρώμικο τρόπο. Πήραν την απάντηση από τον Βολιώτη και την Βολιώτισσα”.
Για το γεγονός πως ο Φερνάντο Σάντος δεν έφυγε με την αποστολή της Εθνικής:“Αν τους αποχαιρέτησε και είχε δουλειές ο άνθρωπος δεν είναι ντροπή. Τελείωσε η αποστολή. Τώρα που πάει ο ΠΑΟΚ η ο Ολυμπιακός στο εξωτερικό και ένας παίκτης κατάγεται από μια χώρα κοντά και έχει κάποιες μέρες ρεπό δεν μπορεί να πει πως πάει σπίτι του και μετά έρχεται; Από την Βραζιλία απλά πάει κατευθείαν στην Πορτογαλία”.
Για τον Γιώργο Σαρρή:“Δεν πρέπει να λέμε για πρόεδρο της ΕΠΟ αλλά για μια μαριονέτα. Θυμάμαι εκείνα τα μικρά λαϊκά μαγαζιά που βγαίναμε κάτι κοπελίτσες και κάνανε πως τραγουδάνε με κλειστό μικρόφωνο. Αυτό είναι ο Σαρρής. Είναι μια γλάστρα. Δεν υπάρχει και θα έπρεπε να παραιτηθεί. Θα προσπαθήσουμε με ενέργειες σύντομα να αποδείξουμε πως είναι ένα διακοσμητικό στην ΕΠΟ και πως κάνει κακό στο Ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Το κουμάντο το κάνει το σύστημα. Το ποιος κάνει κουμάντο δεν έχει σημασία. Σημασία έχει πως ανέχεται αυτή την κατάσταση και πως δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Είδαν όλοι τι έγινε με την ομάδα της πόλης μου. Πείραξαν ομάδα της πόλης μου και μέσα από τον θεσμό μου θα προσπαθήσω μέχρι τέλος να αποδείξω πως έγινε μια διαιτητική αλητεία, από ένα αισχρό τρίο και τον παρατηρητή που για αυτό τον βάλανε τον Μπίκα. Έγινε ένα έγκλημα εις βάρος του Βόλου και είναι ντροπή. Ποιος να μιλήσει; Μέχρι το Μάρτιο δεν ξέραμε πόσοι θα πέσουν και θα ανεβούν. Υπάρχουν ομάδες αυτή την στιγμή που μιλάμε έχει ξεκινήσει ο προγραμματισμός και δεν έχουν φορολογική ενημερότητα και δεν ξέρουν αν θα πάρουν παίκτες. Αυτό που όταν δεν παίρνεις άδεια δεν μπορείς να κάνεις μεταγραφές δεν υπάρχει πουθενά. Αν δεν μπορείς να πάρεις άδεια πέφτεις κατηγορίες για να εξυγιανθείς. Αυτό συμβαίνει παντού. Τώρα γίνεται μια πατέντα και την εκμεταλλεύονται κάποιες ομάδες επηρεάζοντας το αποτέλεσμα και την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Δεν είναι το γκολ οφσάιντ τέσσερα μέτρα αλλά και όλη η συμπεριφορά όλων. Βέβαια, δεν φταίνε οι διαιτητές που τους βάλανε αλλά αυτοί που τους ορίσανε”.
Για το γεγονός πως πλέον δεν ασχολείται παραγοντικά με κάποια ομάδα:” Εμένα ο κύκλος μου έχει κλείσει. Από την στιγμή που δεν μου επιτρέπεται να ασχοληθώ διοικητικά σέβομαι αυτή την απόφαση. Τι να κάνω να κρύβομαι; Δεν μπορώ και να θέλω. Τώρα λένε πως κρύβομαι πίσω από τον Ολυμπιακό Βόλου αλλά ας λένε ότι θέλουν. Ήρθε εδώ ο Πλεξίδας και διαπραγματευόταν να μεταβιβάσει τον Ολυμπιακό Βόλου. Δεν θα ήμουν μπροστά αν ήμουν από πίσω; Εγώ δηλώνω κατηγορηματικά πως ο κύκλος μου έκλεισε. Άλλο όμως έκλεισε διοικητικά και άλλο αγαπάω το ποδόσφαιρο το παρακολουθώ και έχω άποψη. Στα παιχνίδια του Ολυμπιακού Βόλου και του Πανιωνίου θα πηγαίνω όποτε μπορώ”.
Για την Β’ εθνική:” Εκεί είναι για να κλαις και να γελάς. Ας πούμε για παράδειγμα για τον Άρη. Μεγάλη ομάδα, μεγάλη ιστορία και τέτοιες ομάδες τις έχει ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο όμως από εδώ και πέρα αυτή η ομάδα επί σειρά ετών είναι στην εντατική όμως την κρατάνε με μια ασπιρίνη. Δεν γίνεται αυτό. Δεν έχει βέβαια να κάνει με την ομάδα γιατί αλλιώς αυτοί που είναι από πίσω θα είχαν δώσει μια λύση. Αυτό έκανε ο Μελισανίδης στην ΑΕΚ. Έπρεπε να πέσει η ομάδα στο ερασιτεχνικό και να καθαρίσει. Αυτό δεν το κάνουν όχι επειδή αγαπάνε τον Άρη αλλά για να προστατέψουν τα φυσικά πρόσωπα. Πως θα συμμετέχει φέτος; Υπάρχουν τουλάχιστον 40 προσφυγές ποδοσφαιριστών, παίρνουν συνέχεια προσωρινές διαταγές και κοροϊδεύουν τα δικαστήρια. Από πέρυσι έπρεπε να πάει. Ήταν προδιαγραμμένο το μέλλον του Άρη. Δεν το επιτρέπουν τα πρόσωπα που κινδυνεύουν όμως. Εμείς φεύγουμε από την ζωή αλλά οι ομάδες έχουν ιστορία και συνεχίζουν. Δεν μπορεί να είναι έρμαιο του κάθε παράγοντα μια ομάδα που εκπροσωπεί μια πόλη, έναν λαό και έχει και μια ιστορία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Πανιώνιο. Φώναζαν τότε και κάνανε. Εγώ απομακρύνθηκα το 2006. Άντεξε ο Τσακίρης δύο χρόνια. Από το 2009 δημιούργησαν πάνω από 10.000.000 εκκ. ευρώ χρέη και κάθε χρόνο σώζεται στο τέλος. Τώρα έχει ρόστερ επτά παίκτες και προσπαθεί να κάνει την φόρμουλα του Άρη με τα άρθρα και να πάρει προσωρινές διαταγές. Ακολουθάν από πίσω εκχωρήσεις και κατασχέσεις.
Ο Άρης θα έχει τεράστιο θέμα. Δεν θα έχει πάρει αδειοδότηση, πως θα έχει κάνει μεταγραφές; Ο Άρης και όλες οι ομάδες είναι μια εταιρεία. Όταν δεν μπορεί να λειτουργήσει σύμφωνα με τα καταστατικά και να είναι βιώσιμη πόσο καιρό θα κρατήσει αυτή η αρρώστια; Εσύ σαν παράγοντας για να γράψεις ιστορία και να σε χειροκροτήσει ο κόσμος πρέπει να πάρεις την απόφαση όσο πικρή και να είναι και να δώσεις μια λύση. Επιχειρηματικά έχει τέτοια δύναμη ο Άρης που τουλάχιστον στην Γ’ και στην Β’ εθνική δεν έχει ανάγκη τον επενδυτή. Αν κόβει στην Β’ 8.000 χιλ. εισιτήρια μαζί με τα διαρκείας έχει εξασφαλίσει την βιωσιμότητα του. Αν καθαρίσεις αυτή την ομάδα στην Α’ βρίσκεται εύκολα ο επενδυτής.
Δεν είναι ωραίο να είσαι στην Α’ και να διασύρεσαι. Η εικόνα του Άρη τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ντροπή για την ιστορία της ομάδας. Αυτό το βλέπω εγώ ο ουδέτερος. Οι παράγοντες του Άρη δεν το έβλεπαν; Τώρα με τον Ηρακλή τα ίδια. Αυτά είναι καρκινώματα, βιώματα και κατάλοιπα. Διώξανε από τον Ηρακλή τον Μυτιληναίο και τον Ρέμο. Διώξανε από τον Άρη τον Κοντομηνά. Ποιοι είστε εσείς; Τι θέλετε να διοικείτε; Ποιος σας έδωσε αυτό το δικαίωμα; Ο κόσμος πρέπει να παίρνει ένα εισιτήριο και να στηρίζει την ομάδα του. Όχι να μπαίνει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και να πετάει βεγγαλικά. Άντε τώρα να δούμε που διαλύθηκε ο Ηρακλής. Πήρε καινούριο ΑΦΜ και ξανά τα ίδια. Μέσα σε έναν χρόνο τον βάλανε κανα δύο εκατομμύρια μέσα. Αυτή είναι η διαδικασία σε μια ομάδα; Τον Ρέμο τον συλλάβανε για χρέη του Ηρακλή. Του είχα πει για τους συνεργάτες του τότε και ήθελα να έχω άδικο. Ο Αντώνης είναι καλό παιδί, αγαπούσε τον Ηρακλή είχε όμως κακούς συνεργάτες και συμβουλάτορες. Ένας από αυτούς ήταν και ο Κώστας Πηλαδάκης. Δεν ήταν παράγοντας και για αυτό καταστράφηκε ο ίδιος και η Λάρισα. Ήθελε δημόσιες σχέσεις και lifestyle. Δεν είναι το ποδόσφαιρο έτσι”.
Για το γεγονός πως η Θεσσαλονίκη έχει μονάχα μια ομάδα στην Α’ εθνική:“Αυτό είναι μεγάλη ντροπή. Δεν ευθύνεται κανένας από αυτό. Φταίνε οι παράγοντες που οδήγησαν τις ομάδες τους στον μαρασμό. Για κάθε κακό δεν φταίει η Αθήνα. Πέρασαν χορηγίες που δεν πήραν άλλες ομάδες και πήραν οι ομάδες της Θεσσαλονίκης γιατί είχε υπουργούς από την Θεσσαλονίκη. Το θέμα είναι κάποια στιγμή να μαθαίνεις από τα λάθη σου και να λειτουργείς με γνώμονα το καλό. Αυτό δεν έχει γίνει στην Θεσσαλονίκη γιατί υπάρχει η πίεση, η αμφισβήτηση του κόσμου και όλα αυτά”.
Για το αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να χτυπήσει τον Ολυμπιακό:Το θέμα δεν είναι αν θα μπορέσει να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Ο ΠΑΟΚ έχει ευτυχήσει να έχει έναν μεγαλομέτοχο οικονομικά ανεξάρτητο. Έχει δείξει δείγματα πως δεν έχει πει όχι. Είδα τα ρόστερ χθες και ο ΠΑΟΚ έχει γύρω στους 40 επαγγελματίες σε πρότυπα Μίλαν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Καμιά άλλη ομάδα στην Ελλάδα δεν έχει τόσους. Αυτό με την Δόξα Δράμας που ακούγεται είναι καλό. Όμως ο προγραμματισμός σε μια ομάδα είναι το βασικότερο. Οι άνθρωποι δίπλα στον Ιβάν Σαββίδη δεν γνωρίζουν το αντικείμενο. Ο προγραμματισμός έγινε τρείς- τέσσερις φορές λάθος. Δεν μπορείς να έχει 10 επιθετικούς και δύο στόπερ αντί για πέντε που επιβάλλεται. Θεωρώ και εύχομαι πως ο ΠΑΟΚ με τέτοια δυναμική μπορεί να αντισταθεί και να κοντραριστεί με τον Ολυμπιακό. Το ποδόσφαιρο κρίνεται στις λεπτομέρειες”.
Για τις διαφορές της αλλαγής του ΑΦΜ:” Γίνεται μια συγχώνευση. Για παράδειγμα ο Άρης παίρνει το ΑΦΜ του Γάζωρου γιατί είναι καθαρό με την επωνυμία του Άρη. Αν είναι τόσο περήφανοι οι οπαδοί του Άρη και δεν μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία όπως έκανε ο Μελισανίδης πάει η ομάδα στο ερασιτεχνικό και σε δύο χρόνια βρίσκεται στην Α’. Εγώ αν ήμουν και στον Πανιώνιο και σήμερα θα έβρισκα αυτή την λύση. Δεν μπορείς να λειτουργήσεις αν δεν έχεις υγεία. Πρέπει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος. Αλλιώς είναι υποχείριο του καθενός. Ο Άρης πρέπει να γίνει αυτόνομος και με εκατομμύρια χρέη δεν γίνεσαι αυτόνομος ποτέ”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις