Αταμάν: «Σκέψη να γίνουν αγώνες της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα και σε χώρες με λίγα κρούσματα»

Μοιράσου το άρθρο

Η κορωνοϊός έχει πλήξει έντονα ολόκληρο τον πλανήτη και φυσικά τις αθλητικές δραστηριότητες όλων σχεδόν των χωρών. Μία από τις λίγκες που έχουν πληγεί είναι η Ευρωλίγκα, με την πρωτοπόρο Εφές (έως ότου διακοπεί τη σεζόν) και τον προπονητή της Εργκίν Αταμάν να είναι (λογικά) οι πιο προβληματισμένοι από την εξέλιξη αυτή.

Ο Τούρκος τεχνικός σε δηλώσεις που έκανε αναφέρθηκε σε σενάριο σύμφωνα με το οποίο η σεζόν στην Ευρωλίγκα μπορεί να συνεχιστεί τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, με τα παιχνίδια να γίνονται σε χώρες με μικρό αριθμό κρουσμάτων όπως πχ η Ελλάδα!

Πάντως ο Αταμάν παραδέχθηκε ότι ακόμη και αυτό το σενάριο είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «…Δεν βλέπω πώς θα συνεχιστεί η σεζόν με τη regular season και τα playoffs»
«Νομίζω ότι η Ευρωλίγκα θα περιμένει μέχρι το τέλος του Μαΐου. Υπάρχει η σκέψη για να γίνουν αγώνες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το γεγονός όμως πως μιλάμε για δέκα διαφορετικές χώρες στη διοργάνωση καθιστά δύσκολο το εγχείρημα. Όλοι θέλουν να προστατεύσουν τους εαυτούς τους.

Δεν βλέπω πώς θα συνεχιστεί η σεζόν με τη regular season και τα playoffs. Υπάρχει ένα σενάριο, ώστε να γίνουν οι αγώνες τον Ιούλιο σε μια από τις χώρες που έχουν χαμηλό αριθμό σε κρούσματα. Όταν βλέπεις την Ελλάδα, την Κροατία, την Τσεχία, την Σλοβακία και τη Σερβία, βλέπεις ότι οι αριθμοί είναι χαμηλά και μπορείς να παρθεί απόφαση στο τέλος του Μαΐου. Με ειδικές άδειες για πτήσεις, τεστ, ώστε όλοι να είναι εξασφαλισμένοι ότι είναι υγιείς. Η ατζέντα προβλέπει να είναι όλες οι ομάδες σε ένα ή δύο ξενοδοχεία, να γίνουν οι αγώνες χωρίς κόσμο, αλλά με τηλεοπτική κάλυψη. Ο αθλητισμός είναι πολύ σημαντικός σε όλη αυτή τη διαδικασία», είπε ο Αταμάν.

Και συνέχισε: Ο κόσμος έχει βαρεθεί να βλέπει παλιούς αγώνες, ταινίες και σειρές. Αν αποφασιστεί να γίνει κάτι τέτοιο, οι ομάδες θα πρέπει να είναι ενήμερες τρεις με τέσσερις εβδομάδες νωρίτερα προκειμένου να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες. Είναι επίσης πρόβλημα πώς οι παίκτες θα γυρίσουν από τις ΗΠΑ, αλλά αυτό είναι κάτι που μπορεί να λυθεί. Πιστεύω ότι η Ευρωλίγκα θα ακολουθήσει το παράδειγμα της UEFA”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις