Έτσι θα παίζεται το ποδόσφαιρο στην Ισπανία μετά τον κορωνοϊό

Μπορεί στην Ισπανία να μην έχει ληφθεί ακόμη για την συνέχιση ή όχι της La Liga, όμως ο επικεφαλής των γιατρών των ομάδων περιέγραψε το ποδόσφαιρο μετά τον κορωνοϊό, στη σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα.

Ο Ραφαέλ Ράμος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “El Pais” υποστήριξε ότι θα υπάρχει περιορισμός των επαφών μεταξύ των ποδοσφαιριστών, φέρνοντας ως παράδειγμα τις μονομαχίες σε μια εκτέλεση κόρνερ.

Παράλληλα, τόνισε, ότι τόσο η μπάλα, όλα και τα υπόλοιπα αντικείμενα που χρησιμοποιούνται θα αποστειρώνονται καθώς και ο αγωνιστικός χώρος θα απολυμαίνεται πριν από την έναρξη των ματς, στο ημίχρονο και μετά τα ματς. Επίσης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι αποστολές των δυο ομάδων να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο.

“Όσο και να θέλουμε το ποδόσφαιρο δεν θα είναι το ίδιο. Αρχικά οι παίκτες δεν θα έχουν τις επαφές που είχαν, θα έχουμε άλλο ποδόσφαιρο. Για παράδειγμα δεν θα κρατούν ο ένας τον άλλον, δεν θα έχουν τις επαφές που είχαν στα κόρνερ.

Το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει κόσμος στο γήπεδο, στα ξενοδοχεία κατά την άφιξη των αποστολών, όλο αυτό θα επηρεάσει την ψυχολογία των παικτών.

Θα πρέπει να δούμε εάν είναι προτιμότερο οι αποστολές να διαμένουν στο ίδιο ξενοδοχείο. Είναι άνθρωποι, δεν είναι ρομπότ.

Η μπάλα ως γενική θεώρηση δεν μολύνει. Αλλά η μπάλα, τα υλικά που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να αποστειρώνονται, αλλά κι αγωνιστικός χώρος να απολυμαίνεται πριν την έναρξη του ματς, στο ημίχρονο και μετά. Μια μπάλα που δεν γνωρίζεις τη διαδρομή της είναι πιθανό να σε μολύνει, αλλά μια μπάλα αποστειρωμένη που κυλά σε μια αποστειρωμένη επιφάνεια είναι δύσκολο”.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις