Τσιμπανάκος: Μη με αναγκάζετε να ανοίξω τους “ασκούς του Αιόλου”

Νέα τοποθέτηση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Ευριπίδη Τσιμπανάκου, για το θέμα της πρότασης των ομάδων της Φούτμπολ Λιγκ για τη δημιουργία μιας Β’ Εθνικής χωρισμένη σε δύο ομίλους (Βορρά-Νότο) των 16 ομάδων είχαμε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Βόλος 98.6» και στην εκπομπή «Clasico», ο οποίος τόνισε σχετικά: “Στην άτυπη τηλεδιάσκεψη είχαν συμφωνήσει με την πρόταση που καταθέσαμε, για λογαριασμό της Νίκης, τόσο ο κ. Βενέτης, όσο και ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ό,τι αναφέραμε στην πρόταση, αυτό αποτυπώθηκε και στο mail που στείλαμε στις ομάδες για να την ψηφίσουν. Εμείς δεσμευτήκαμε, επίσημα, σε όλες τις ομάδες, πως εφόσον η πρότασή μας γίνει αποδεκτή, θα μιλήσουμε με τους αρμόδιους. Από εκεί και πέρα, η πρόταση θα πάρει το δρόμο της, εάν γίνει βέβαια, αποδεκτή. Με τις γνωριμίες μας δεσμευτήκαμε, ως Ολυμπιακός Βόλου, να φέρουμε στη Λίγκα ένα ποσό ως χορηγία. Αν αυτό είναι κακό, προκαλώ όλους τους ιδιοκτήτες των ομάδων να φέρουν και αυτοί μία χορηγία στη Λίγκα. Είναι καλό για όλους μας…
Την επίσημη θέση της Νίκης εξέφρασε ο κ. Αγγελάρας, που είπε ότι συμφωνεί με τον κ. Αϊβάζογλου. Ό,τι είπαμε στην τηλεδιάσκεψη, ειπώθηκαν και γραπτώς. Στη Νίκη έχουν τους ενδοιασμούς τους και καλά κάνουν. Δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα να μην την υπογράψουν. Η Νίκη είχε πάρει την πρωτοβουλία να κάνει μία αντίστοιχη πρόταση, πριν ξεσπάσει η πανδημία του κορωνοϊού, η οποία όμως δεν προχώρησε και μπήκε στο συρτάρι. Ο Ολυμπιακός εκείνη την πρόταση την είχε υπογράψει.
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κανένα τηλεοπτικό συμβόλαιο. Δεν υπάρχουν χρήματα τα οποία και μοιράζουμε. Θέλω να κλείσει εδώ το θέμα και μη με αναγκάζετε να πω πράγματα, που θα στεναχωρηθούν πολλούς, ανοίγοντας τους «ασκούς του Αιόλου». Η επίσημη Νίκη δεν υπογράφει και αυτό είναι, επαναλαμβάνω, δικαίωμα της».
Για το ότι η Νίκη διαφωνεί όχι για τη δημιουργία δύο ομίλων, αλλά για το γεγονός πως οι ομάδες που αγωνίστηκαν φέτος στη Σούπερ Λιγκ 2, βάσει της πρότασης, θα πάρουν περισσότερα χρήματα: «Η Νίκη είναι πρώτη στη βαθμολογία αυτή τη στιγμή; Είναι δεύτερη; Θέλει, δηλαδή, ν’ ανέβει κατηγορία και να πάρει και τα χρήματα από τις υπάρχουσες ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2; Είναι σωστό και τίμιο; Θα πρέπει να υπάρχει ένα κίνητρο για τις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 2 για να ψηφίσουν την πρόταση.
Ο Ολυμπιακός κατέθεσε μία πρόταση και μάλιστα αυτή έφτασε πάρα πολύ ψηλά. Έντεκα ομάδες έχουν υπογράψει. Δεν έχω να χωρίσω τίποτα με κανέναν, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί για το τι λέμε και που το λέμε. Ήδη η πρόταση έχει προχωρήσει και θα πάει στον πρόεδρο της Ένωσης, κ. Λεουτσάκο, για την προωθήσει αρμοδίως.
Όταν είπα κάτι στον κ. Αϊβάζογλου με χλεύαζε. Ο ίδιος, όμως, έστειλε mail στις έξι πρώτες ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ, αγνοώντας τις υπόλοιπες. Το σωστό και το τίμιο ήταν το mail να πάει σε όλες τις ομάδες και από κει και πέρα η καθαμία να τραβήξει το δρόμο της. Θα πρέπει, ως συνεταιρισμός, να είμαστε όλοι μία γροθιά».
Για το γεγονός ότι απαιτείται η θετική ψήφος των 3/4 του μελών του Δ.Σ. της Ένωσης για περάσει η πρόταση: «Ο κύριος Αϊβάζογλου είπε πως θα πρέπει να κατέβει το διάστημα στη γη για να ψηφιστεί η πρόταση από το Δ.Σ. της Ένωσης. Από την προσεχή Δευτέρα θα υπάρχει πολύ σασπένς σ’ αυτή την υπόθεση. Ας περιμένουμε λίγες μέρες, γιατί μπορεί να μην ισχύσουν τα σημερινά δεδομένα. Εγώ αυτό που επιθυμώ είναι, τόσο ο Ολυμπιακός, όσο και η Νίκη, να είναι όσο ψηλότερα γίνεται στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Πρέπει όλοι να είμαστε ενωμένοι, να έχουμε μία φωνή και κατεύθυνση, για να επιτευχθεί η αναδιάρθρωση για το καλό όλων μας».

Απομαγνητοφώνηση-απόδοση goalpost.gr

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις