Οι επιστολές που αντάλλαξαν Νίκη και Ολυμπιακός Β. για την πρόταση αναδιάρθρωσης

Μεγάλη συζήτηση έχει προκύψει όσον αφορά την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League. Η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου έχει παρουσιάσει πρόταση που προτείνει την συγχώνευση των δύο κατηγοριών με τη δημιουργία ενός πρωταθλήματος με δύο ομίλους των 16 ομάδων. Την πρόταση έχουν υπογράψει 11 από τις 14 ομάδες της Football League, με τον Ιωνικό και τα Τρίκαλα να είναι αντίθετες σ’ αυτή την πρόταση και τη Νίκη Βόλου να εκφράζει τις επιφυλάξεις της.

Στον ραδιοφωνικό αέρα του ΒΟΛΟΣ 98.6 FM ο εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΕ Νίκη Βόλου, Κώστας Καραγεωργόπουλος, ανάγνωσε τις επιστολές που αντάλλαξαν οι δύο ομάδες του Βόλου, με τη Νίκη να ζητά αναλυτικότερη πρόταση ώστε να υπογράψει και τον Ολυμπιακό να απαντά πως δεν χρειάζεται να υπογράψει εφόσον ήδη έχουν υπογράψει οι περισσότερες ομάδες.

Αναλυτικά:

H απάντηση της Νίκης στην γραπτή πρόταση του Ολυμπιακού Βόλου για την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων που προβλέπει τη δημιουργία δύο ομίλων των 16 ομάδων στη Super League 2:

«Αγαπητοί κύριοι,

Στην τηλεδιάσκεψη των ομάδων της FL της 10.05.2020 η ΝΙΚΗ Βολου 1924 ΠΑΕ τάχθηκε υπέρ και υποστήριξε την επαναφορά, προς εξέταση από την Ένωση μας, της πρότασης για ενιαία κατηγορία δύο ομίλων -και ΜΟΝΟ αυτό.

Στις 12.05.2020 μας εστάλη προς υπογραφή κείμενο, το οποίο εκτός από τη συγκεκριμένη πρόταση

  1. Περιλαμβάνει δεσμεύσεις οικονομικού χαρακτήρα, μη-τεκμηριωμένες, με τις οποίες διαφωνούμε. Για παράδειγμα, αν υποθέσουμε το ίδιο τηλεοπτικό συμβόλαιο με αυτό της περιόδου 2019-20 και οι 24 ομάδες μοιραστούν το 40% σύμφωνα με την πρότασή σας, τα πραγματικά μας έσοδα θα καταλήξουν να έχουν τη μορφή φιλοδωρήματος
  2. Απουσιάζει πλήρως οποιαδήποτε τεκμηρίωση για βασικά θέματα όπως ο αριθμός των ομάδων και η αδειοδότητήση τους, η ανταγωνιστικότητα και η αγωνιστική φερεγγυότητα του νέου πρωταθλήματος, η κατανομή των εσόδων, η βιωσιμότητα των ΠΑΕ, η διαφαινόμενη μεγέθυνση προβλημάτων μετακίνησης που έθιξε ο Διαγόρας Ρόδου  κ.λπ.
  3. Απουσιάζει η δέσμευση για τη χορηγία των 250 χιλ. ευρώ στο νέο πρωτάθλημα, η οποία μας παρουσιάστηκε στην τηλεδιάσκεψη ως τετελεσμένο γεγονός του οποίου απομένει μόνο η ανακοίνωση.

Συνεπώς, περιμένουμε να μας απασταλεί προς υπογραφή κείμενο στο οποίο θα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο αυτό στο οποίο συμφωνήσαμε, δηλ. την κατάθεση πρότασης προς εξέταση από την Ένωση μας για ενιαία κατηγορία με δύο ομίλους».

Στη συνέχεια η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου απάντησε στην κυανόλευκη ΠΑΕ με την παρακάτω επιστολή:

«Κύριοι,

Για αυτά  τα οποία λέτε τις λεπτομέρειες θα τις συζητούσαμε όταν η πρόταση που κάναμε θα γινόταν δεκτή από τις  ανώτερες αρχές δηλαδή από την Football inc,  από τον κ. Αυγενάκη  και από την ΕΠΟ.

Οπότε θα μπαίναμε στις λεπτομέρειες αυτές. Τώρα εμείς καταθέσαμε  μια αρχική πρόταση σαν πλάνο για τις τρεις κατηγορίες.

Λεπτομέρειες , αν γίνει δεκτή η πρότασή μας, θα προκύψουν πάρα πολλές τις οποίες θα συζητήσουμε  όταν η η πρότασή  μας και αν και εφόσον γίνει αποδεκτή.

Εάν διαφωνείτε στην πρόταση μας ούτως η άλλως υπάρχει πλειοψηφία της άτυπης γενικής συνέλευσης-τηλεδιάσκεψη-οπότε εκ των πραγμάτων εάν διαφωνείτε μην την υπογράψετε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εφ όσον δεν συμφωνείτε η υπογραφή σας είναι άνευ λόγου».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις