«Κόκκινο» από τη Nova στην πρόταση της Σούπερ Λιγκ 2 για αναδιάρθρωση

Κάθετα αντίθετη με όποιες σκέψεις και σενάρια αναδιάρθρωσης είναι η Nova. Όπως τονίζουν στελέχη της συνδρομητικής τηλεόρασης οι σκέψεις αύξησης των ομάδων της Σούπερ Λιγκ είναι «τελείως άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση».
Υπενθυμίζεται ότι προχθές στο Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ 2-Φούτμπολ Λιγκ αποφασίστηκε να προταθεί νέο σχέδιο αναδιάρθρωσης των τριών επαγγελματικών κατηγοριών, με την Σούπερ Λιγκ να αποτελείται από 18 ομάδες, τη Σούπερ Λιγκ 2 από 16 ομάδες και τη Φούτμπολ Λιγκ από 14 ομάδες.
Στη Nova έχουν τελείως αντίθετη άποψη, τονίζοντας πως το νέο σύστημα διεξαγωγής, τουλάχιστον για την πρώτη κατηγορία, με τις 14 ομάδες και τα πλέι οφ-πλέι άουτ, πρέπει να στηριχτεί σε μακροχρόνια βάση. Η Nova αυτή τη στιγμή έχει τηλεοπτικό συμβόλαιο με εννιά από τις 14 ομάδες της Σούπερ Λιγκ.
Αναλυτικά η θέση της Nova: «Η βαθιά οικονομική ύφεση και οι επιπτώσεις που έχει προκαλέσει στον ελληνικό αλλά και παγκόσμιο αθλητισμό η πανδημία του Covid-19 καθιστούν τις σκέψεις περί αύξησης τελείως άστοχες, καιροσκοπικές και χωρίς καμία ρεαλιστική βάση.
Τα οικονομικά προβλήματα που έχουν ήδη προκληθεί στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι τόσο έντονα, που η Σούπερ Λιγκ και όλοι οι εμπλεκόμενοι παράγοντες οφείλουν να αφιερώσουν το χρόνο τους για να βρουν τρόπο να αμβλύνουν τις σχετικές επιπτώσεις της πανδημίας, αντί να επιτείνουν τα προβλήματα και να τα κάνουν πιο πιεστικά για όλες τις ομάδες. Το νέο σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος με 14 ομάδες με πλέι οφ και πλέι άουτ, που δυστυχώς λόγω Covid-19 δεν πρόλαβε να δείξει τη δυναμική του, πρέπει να στηριχτεί σε μακροχρόνια βάση.
Για τη Nova, μετά και τις σημαντικές εταιρικές εξελίξεις, που ανακοινώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα περί εισόδου στρατηγικού επενδυτή, πάγια επιδίωξη της αποτελεί, το ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου να έχει αυξημένη ανταγωνιστικότητα και εμπορικό ενδιαφέρον, προσελκύοντας περισσότερους φιλάθλους και διευρύνοντας συνεχώς το κοινό του, ώστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να μπορούν να αντλούν επιχειρηματικό όφελος από αυτό και να αυξάνουν την αξία της επένδυσης τους».