“Η επιρροή της ΕΠΟ δεν υπάρχει πια”

O Κυριάκος Θωμαΐδης γράφει για την ΕΠΟ που χάνει την επιρροή της στη διαιτησία και την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη.

Στην τηλεοπτική «Δίκη» το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ Παναγιώτης Δημητρίου κατέγραψε την πραγματικότητα: «Χρειαζόμαστε ξένο αρχιδιαιτητή, αλλά και ξένους διαιτητές».

Ο κ. Δημητρίου είναι πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών την τελευταία εικοσαετία. Εχει πολύ μεγάλη παραγοντική πείρα και δεν απέκλεισε να βάλει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΠΟ. Συνεπώς η θέση του για την αναγκαιότητα των ξένων διαιτητών, απηχεί τις απόψεις πολλές συμβούλων της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας.

Μπορεί κάποιος να σκεφτεί ότι είναι κατάντημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που μετά από μια τριετή διεθνή επιτροπεία, είναι υποχρεωμένο να συνεχίσει να πορεύεται με τη συνδρομή της FIFA και της UEFA. Όμως δεν μπορεί να γίνει αλλιώς.

Δεν είναι ζήτημα ικανότητας. Απλώς οι ξένοι διαιτητές διώχνουν την καχυποψία και δημιουργούν συνθήκες ομαλής διεξαγωγής των αγώνων, παρότι διακόπτουν την παραγωγική διαδικασία στην ελληνική διαιτησία.

Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής εκπομπής, έγινε η αυτονόητη παρατήρηση προς τον κ. Δημητρίου: «Η ΕΠΟ είχε δύο πυλώνες επιρροής: Τη διαιτησία και την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Από τη στιγμή που τη διαιτησία την ελέγχει η FIFA και τα πειθαρχικά όργανα στελεχώνονται από τακτικούς δικαστές, η ΕΠΟ χάνει το μεγαλύτερο μέρος της δύναμής της. Αρα, σε τι χρειάζεται;».

Ουσιαστικά, απάντηση δεν δόθηκε. Αν η ΕΠΟ είναι χρήσιμη για τη διοργάνωση των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, τότε να κρατήσουμε μόνο αυτό το κομμάτι της. Και να πάψουν να ασχολούνται οι μεγαλοπαράγοντες με το ποια διοίκηση θα εκλεγεί στην Ομοσπονδία.

Ισως με αυτόν τον τρόπο να πάψει να υφίσταται ο κυρίαρχος πυλώνας διαφθοράς και διαπλοκής που έχει καταταλαιπωρήσει το πιο αγαπημένο σπορ στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις