Σήμερα η συνάντηση ΠΑΕ-Ερασιτέχνη για τη βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Βόλου

Σημαντική αναμένεται να είναι για τον Ολυμπιακό Βόλου η συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 17.30 στα γραφεία της ΠΑΕ, ανάμεσα στη διοίκηση και στο Δ.Σ. του Ερασιτέχνη, ώστε από κοινού να αποφασιστεί το τι μέλλει γενέσθαι με την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.
Θα ακολουθήσει στις 19.00 συνέντευξη Τύπου, όπου οι διοικούντες θα τοποθετηθούν σχετικά με το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα κινηθεί ο Ολυμπιακός Βόλου τη νέα χρονιά.
Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση της ΠΑΕ αναφέρει πως οι έχοντας τα ηνία της εταιρείας ήταν διατεθειμένοι να παραχωρήσουν το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών σε όποιον ενδιαφερόμενο προσερχόταν με μία σοβαρή και βιώσιμη πρόταση. Η 10η Ιουνίου είχε οριστεί ως καταληκτική ημερομηνία, ωστόσο, κανείς μέχρι σήμερα δεν παρουσιάστηκε, ως ενδιαφερόμενος να αναλάβει να σηκώσει το βάρος της ευθύνης της διοίκησης της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Στη σημερινή συνάντηση θα τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της ΠΑΕ και πώς μπορεί ο σύλλογος να προχωρήσει, με τους ιθύνοντες του συλλόγου να προσπαθούν να βρουν την καλύτερη λύση για τη βιωσιμότητα της ομάδας.
Η νέα χρονιά αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη για όλες τις ομάδες, οι οποίες θα δουν τα έσοδά τους να μειώνονται. Ιδιαίτερα οι ΠΑΕ των μικρότερων κατηγοριών θα αντιμετωπίσουν ακόμη μεγαλύτερα προβλήματα, τη στιγμή που το τοπίο είναι θολό, όσον αφορά τα χρήματα που θα βάλουν στο ταμείο τους. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμβόλαιο τόσο στη Σούπερ Λιγκ 2, όσο και στη Φούτμπολ Λιγκ με τηλεοπτικό πάροχο για το νέο πρωτάθλημα, κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα μπορούν τα γήπεδα να φιλοξενούν φιλάθλους, εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ αναμένεται να είναι με μεγάλο βαθμό μειωμένες και οι χορηγίες.
Όλα αυτά προβληματίζουν τις ΠΑΕ, όσον αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα κινηθούν, καθώς όσοι παράγοντας αποφασίσουν να «τρέξουν» τις ομάδες τους, θα κληθούν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη, προκειμένου οι σύλλογοι να είναι απόλυτα εντάξει στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, τόσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, όσο και σε ΙΚΑ, εφορία και τρίτους.
Είναι δεδομένο πως οι ιθύνοντες της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου θα ζητήσουν μεγαλύτερη βοήθεια από τον κόσμο του Ολυμπιακού και στήριξη από επιφανείς οικονομικά παράγοντες που αγαπούν την ομάδα και θέλουν να τη βλέπουν να πρωταγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, ήταν ξεκάθαρος στις δηλώσεις του ενόψει της συνάντησης της προσεχούς Τετάρτης: «Θα μιλήσουμε εφ όλης της ύλης με τη διοίκηση του Ερασιτέχνη, με τον οποίο έχουμε καλή συνεργασία. Θα τεθούν επί τάπητος πάρα πολλά θέματα για την επόμενη μέρα και για τη βιωσιμότητα του Ολυμπιακού Βόλου. Αν βρεθεί μία χρυσή τομή και δείξουμε θέληση και ψυχραιμία, θα πάμε μπροστά και θα λύσουμε όλα τα προβλήματα. Τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο. Πρέπει να βρεθούν τα άτομα για να μαζευτούν τα χρήματα, προκειμένου η ομάδα να λειτουργήσει με αξιοπρέπεια».