Στο πανελλήνιο στίβου ΑμεΑ αθλητές των “Αργοναυτών” και των “Πειρατών” (ονόματα)

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ΟΠΑΠ 2020, η πρώτη εγχώρια διοργάνωση των ΑμεΑ στην μετα-καραντίνα εποχή, ξεκίνησε σήμερα στο Κεντρικό Στάδιο του ΟΑΚΑ. Συμμετέχουν 450 αθλητές και αθλήτριες από την πλειοψηφία των σωματείων που ανήκουν στη δύναμη της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες. Ανάμεσά τους θα βρίσκονται και αρκετοί Βολιώτες αθλητές, αφού τους ΑμεΑ Αργοναύτες θα εκπροσωπήσουν οι Τασιούλης Γιώργος (Δίσκο-σφαίρα), Χριστοδούλου Άγγελος (Δίσκο), Στέλλος Ιωάννης (Δίσκο) και Αχμάντ Ναντίμ (200μ. και 400μ. -αθλητής του Γ.Σ.Βόλου). Προπονήτρια των Αργοναυτών είναι η γνωστή για την προσφορά της στον ειδικό αθλητισμό, καθηγήτρια φυσικής αγωγής κα Ελένη Μανούκα και συνοδός ο κ. Θωμάς Κυριάκης.

Εξάλλου τους Βολιώτες ΑΣΑΜ Πειρατές, θα εκπροσωπήσου οι: Ανεστοπούλου Αθηνά (ακόντιο), Κακαλές Γιώργος (800μ.), Πάτσης Νικόλαος (ακόντιο-σφαίρα), Παρίσης Γιώργος (ακόντιο-σφαίρα) και Τρίγκας Αθανάσιος (σφαίρα)

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, που αποτελεί τη «ναυαρχίδα» των διοργανώσεων που γίνονται υπό τη σκέπη της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου να δουν την αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκονται μετά την καραντίνα. Για κάποιους από αυτούς, αποτελεί και ευκαιρία να πιάσουν όρια που θα τους εξασφαλίσουν κατά μεγάλο ποσοστό, την παρουσία τους στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

Οι Αμεα Αργοναύτες, ευχαριστούν την βουλευτή της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή για τις ενέργειές της προς την ΑΓΕΤ Ηρακλής, προκειμένου ο σύλλογος να αποκτήσει ένα εννιαθέσιο βανάκι για τις αυξημένες ανάγκες του. Επίσης ευχαριστούν και τη τσιμεντοβιομηχανία για τη χορηγία της.

Επίσης ευχαριστούν τον γιατρό και βουλευτή της Ν.Δ κ. Μαραβέγια Κωνσταντίνο και την Γενική κλινική ΑΝΑΣΣΑ για τη δωρεάν εξέταση των αθλητών που συμμετέχουν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις