Η Βολιώτισσα Σοφία Κτενά είναι η πρώτη αθλήτρια που εμβολιάστηκε

Πρωτοπόρος για πολλά χρόνια στον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και στον αγώνα για την πρόοδο και καταξίωση του αγαπημένου της αθλήματος και με προσφορά στην ειδική αγωγή, η Σοφία Κτενά πρωταγωνιστεί και στη «μάχη» κατά του κορωνοϊού, στην επαγγελματική της διαδρομή ως γιατρός.
Η Βολιώτισσα παγκόσμια πρωταθλήτρια και ρεκορντγούμαν της τεχνικής κολύμβησης μένει μόνιμα στην Αθήνα, όπου ασκεί την ιατρική στο Αττικό Νοσοκομείο. Εκεί μετέχει στην ομάδα του καθηγητή Ευάγγελου Γιαμαρέλλου-Μπουρμπούλη, που δίνει καθημερινά τη «μάχη» κατά του Covid-19 και ταυτόχρονα εργάζεται σε ερευνητικό επίπεδο για την αντιμετώπιση του ιού.
Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να μην πρωτοστατήσει και στην υπόθεση του εμβολιασμού ως μέσου καταπολέμησης του κορωνοϊού. Έτσι, η Σοφία έγινε η πρώτη αθλήτρια παγκοσμίως που έκανε το εμβόλιο για τον Covid-19. Η 34χρονη πρωταθλήτρια, που κατάγεται από τον Βόλο, εμβολιάστηκε στις 2 Ιανουαρίου, με την ιδιότητά της του υγειονομικού και ήταν ανάμεσα στις πρώτες γιατρούς που έκαναν το εμβόλιο στην Ελλάδα.
Η Σοφία Κτενά μίλησε στο sports3.gr και στον δημοσιογράφο Γιάννη Κορακή, όπου ανέφερε τα εξής: «Ο SARS-Cov-2, μέσα σε έναν χρόνο από την εμφάνισή του, επηρέασε δραματικά τις ζωές μας παγκοσμίως. Τα συστήματα υγείας έκτοτε δοκιμάζονται συνεχώς, ανθρώπινες ζωές συνεχίζουν να χάνονται, δυστυχώς βιώνουμε ανεπανόρθωτες επιπτώσεις, τόσο στην οικονομία όσο και στην καθημερινότητά μας. Λόγω της υψηλής μεταδοτικότητάς του στάθηκε αδύνατον να ελεγχθεί με τα γνωστά πλέον σε όλους μέτρα προστασίας και η δημιουργία εμβολίων ήταν, κατά την άποψή μου, μονόδρομος έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί ένα νόσημα που χαρακτηρίστηκε ως πανδημία» δήλωσε η Βολιώτισσα πρωταθλήτρια και πρόσθεσε:
«Άλλωστε τα εμβόλια παρασκευάζονται ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο και όπως μας δείχνει η παγκόσμια ιστορία οι πανδημίες/νοσήματα με υψηλή μεταδοτικότητα περιορίστηκαν και εξαλείφθηκαν με τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Ως εκ τούτου, με την ιδιότητα του υγειονομικού αξιοποίησα την ευκαιρία που μου δόθηκε και εμβολιάστηκα».
«Δεν δίστασα ούτε λεπτό. Η ημέρα του εμβολιασμού μου (2/1/2021) με γέμισε με την ελπίδα ότι η επιστήμη θα νικήσει και το 2021 θα είναι η χρονιά που θα ξαναπάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Ευελπιστώ να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες ώστε να επανέλθουμε και στην αγωνιστική δράση» κατέληξε.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις