Επίσημα εποχή Κάτας στον Παναθηναϊκό

Τη συμφωνία με τον Όντεντ Κάτας, όπως σας είχε ενημερώσει το Sportime, ανακοίνωσε το πρωί της Πέμπτης ο Παναθηναϊκός, με τον Ισραηλινό να υπογράφει μέχρι το 2022.
Βοηθός του 47χρονου προπονητή θα είναι ο συμπατριώτης του, Λιόρ Λούμπιν, που όμως ακόμα δεν έχει φτάσει στην Ελλάδα. Παναθηναϊκός

Η ανακοίνωση:

«Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Όντεντ Κάτας για τη θέση του πρώτου προπονητή για 1,5 χρόνο. Στο τεχνικό επιτελείο σε ρόλο άμεσου συνεργάτη του προστίθεται και ο Ισραηλινός τεχνικός Λιόρ Λούμπιν.

Ο Όντεντ Κάτας γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου του 1974 και έπειτα από μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως παίκτης, το 2004 ξεκίνησε την προπονητική του πορεία.

Μάλιστα, ολοκλήρωσε την «λαμπρή» αθλητική του καριέρα στον Παναθηναϊκό, τον οποίο οδήγησε στην κατάκτηση της Euroleague του 2000 στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα κέρδισε δύο πρωταθλήματα Ελλάδας.

Δυστυχώς, όμως, ένας σοβαρός τραυματισμός στο πόδι τον υποχρέωσε να κρεμάσει πρόωρα τα μπασκετικά του παπούτσια (2001) και να ασχοληθεί με την προπονητική.

Ξεκίνησε την καριέρα του το 2004 από την Hapoel Galil Elyon. Ακολούθως, έγινε πρώτος προπονητής της Macabbi Tel Aviv, όπου και παρέμεινε από το καλοκαίρι του 2007 μέχρι τον Ιανουάριο του 2008.

Λίγο καιρό αργότερα επέστρεψε στην Galil Elyon και τη βοήθησε να παραμείνει στην πρώτη κατηγορία. Μάλιστα, το 2009 οδήγησε την ομάδα του στο Final Four του πρωταθλήματος του Ισραήλ, ενώ το 2010 κατέκτησε το πρωτάθλημα επικρατώντας της Macabbi Tel Aviv στην τελική φάση.

Τον Ιούνιο του 2010 ο Κάτας συμφώνησε με τη Hapoel Jerusalem και το καλοκαίρι του 2012 ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στην Hapoel Eilat.

Τον Ιούνιο του 2014 υπέγραψε στην Hapoel Tel Aviv αλλά και πάλι επέστρεψε γρήγορα στην Hapoel Eilat. Το καλοκαίρι του 2017 οδήγησε την Εθνική Ομάδα του Ισραήλ under-20 στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου του FIBA Europe Under-20 Championship.

Τον Οκτώβριο του 2017 προήχθη σε πρώτο προπονητή της Εθνικής Ομάδας των Ανδρών της χώρας με τετραετή συμφωνία, ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 επέστρεψε στην Hapoel Jerusalem».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις