Ο εγκάρδιος διάλογος Πάτση – Βαρθολομαίου

Με ιδιαίτερη συγκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, η ιστορική επίσκεψη της Νίκης Βόλου στον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης υποδέχτηκε χθες Δευτέρα (7/7) στις 15:30 στο Πατριαρχείο, τον Ανδρέα Πάτση και την αποστολή της ομάδας, αποτελούμενη από την Στέλλα Παύλου (υπεύθυνη Διοίκησης και Οργάνωσης), Απόστολο Κουφογεώργο (Γενικός Αρχηγός) και Ελένη Ζούπη (Υπεύθυνη γραφείου Τύπου).

Ο Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως συνομίλησε με όλα τα μέλη της αποστολής και είχε εγκάρδια συνομιλία με τον Ανδρέα Πάτση ενώ ο Πρόεδρος της Νίκης Βόλου παρέδωσε μια φανέλα της ομάδας υπογεγραμμένη από τους παίκτες. Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν:

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος : “Με μεγάλη χαρά σας υποδεχόμαστε εις τας αυλάς της Μητρός Εκκλησίας. Έμαθα για την μεγάλη επιτυχία της Νίκης Βόλου-που είναι ένα προσφυγικό σωματείο και έχει εδώ τις ρίζες της- η οποία μετά από περίπου μισό αιώνα ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Στο πρόσωπο σας κ. Πάτση χαιρετίζω και ευλογώ όλους τους αθλητάς και τους φιλάθλους της Νίκης Βόλου. Εύχομαι να έχετε πάντα νίκες και ελπίζω στο μέλλον να έρθετε στη Κωνσνταντινούπολη να αγωνιστείτε με τα Τούρκικα σωματεία. Είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα που αυτή σας η επίσκεψη, συμπίπτει με την 90η επέτειο από της ιδρύσεως της Νίκης Βολου.
Ο αθλητισμός συμβάλλει στην συμφιλίωση και στην προσέγγιση των λαών, πόσω μάλλον όταν πρόκειται για γειτονικούς λαούς όπως οι Ελληνες και οι Τούρκοι.
Η καλή διάθεση και ο ειλικρινής και έντιμος διάλογος μεταξύ μεταξύ δύο πλευρών δίνει πάντα ένα θετικό αποτεέλεσμα. Είναι χρόνια τώρα που το Οικομενικό Πατριαρχείο πρωτοστατεί στον λεγόμενο Οικουμενικό διάλογο και με τους άλλους Χριστιανούς αλλά και με τους μη Χριστιανούς.
Με την πόλη σας τον Βόλο έχω πολύ καλές σχέσεις. Τον έχω επισκεφτεί αρκετές φορές στο παρελθόν και επί Χριστοδούλου όταν ήταν Μητροπολίτης Δημητριάδος αλλά έχω εξαιρετικές σχέσεις και με τον τωρινό σας Μητροπολίτη Δημητριάδος ο οποίος είναι φωτισμένος άνθρωπος”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Νίκη Βόλου Ανδρέας Πάτσης απευθυνόμενος στον Οικουμενικό Πατριάρχη τόνισε: “Είναι μεγάλη χαρά, τιμή και συγκίνηση που βρισκόμαστε σήμερα στην Πόλη και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Πήρα πριν από περίπου δύο χρόνια στα χέρια μου τη Νίκη Βόλου, η οποία είχε μια τεράστια ιστορία αλλά αγωνιστικά ήταν απαξιωμένη. Οι λόγοι που με έκαναν να αναλάβω την ομάδα ήταν καθαρά συναισθηματικοί καθώς με συγκίνησε η ανάμνηση και το προσφυγικό στοιχείο, το οποίο συνέδεε και συνδέει γενεές και γενεές . Είναι μια ομάδα όπου το γήπεδό της, το “Παντελής Μαγουλάς” και η Εκκλησία Ευαγγελίστρια, ήταν σημεία αναφοράς και συνάντησης των οικογενειών, των παιδιών και των συγγενών και συνέδεε το παρόν το μέλλον και το παρελθόν. Η μνήμη είναι πολύ σημαντική κ δεν πρέπει να ξεχνάμε τις ρίζες μας και από που προερχόμαστε. Αυτά είναι και η βάση για να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον. Έχετε απόλυτο δίκιο όταν λέτε ότι πρέπει να σεβόμαστε το παρελθόν αλλά αυτό δεν θα πρέπει να μας περιορίζει στο να ανοίγουμε τους οριζοντες μας στο μέλλον.
Για μένα η παρότρυνσή σας θα πιάσει τόπο. Και σαν ποδοσφαιρική ομάδα θα μπορούσαμε να συμβάλλουμε ή να δημιουργήσμε τις προυποθέσεις ενός τέτοιου ανοίγματος και προς τη γείτονα χώρα και να καταδείξουμε τη διαφορετικότητά μας. Η πρωτοπορία είναι αυτή που δημιουργεί το μέλλον. Για μένα ηταν θέλημα Θεού φέτος η Νίκη Βόλου να ανέβει στη μεγάλη κατηγορία μετά από 48 χρόνια. Να σας ευχαριστήσουμε που μας δεχτήκατε και σας προσκαλούμε να έρθετε σύντομα στο Βόλο”.
Εν συνεχεία ο Οικουμενικός Πατριάρχης αφού ευχήθηκε στον Ανδρέα Πάτση, η ομάδα να έχει πάντα επιτυχίες και να ανεβαίνει κάθε χρόνο και ψηλότερα, προσέφερε ενθύμια και συγκεκριμένα στυρουδάκια στα μέλη της αποστολής της Νίκης Βόλου ενώ στις γυναίκες της αποστολής, την Πατριαρχική σφραγίδα. Από την πλευρά του ο Ανδρέας Πάτσης πέραν της φανέλας, έδωσε στον Πατριάρχη λάβαρο, κασκόλ, ρολόι και παραδοσιακό τάβλι με το έμβλημα της ομάδας. Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος και αρχιγραμματέας του Πατριαρχείου, ο οποίος έχει καταγωγή από τα Λεχώνια του Βόλου και υποδέχθηκε και εκείνος με τη σειρά του εγκάρδια την αποστολή της Νίκης.
Κατόπιν οι άνθρωποι της Νίκης ξεναγήθηκαν από τον πατέρα Γρηγόριο, στον προαύλιο χώρο του Πατριαρχείου καθώς και στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου.

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις