Σ. Πρασσάς: Θέλουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, αλλά όχι να …ματώνει ένας

Αναστάτωση επικρατεί στις ομάδες της Γ’ Εθνικής, όσον αφορά τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, με την ΕΠΟ να ανάβει το «πράσινο φως» με την προϋπόθεση να επιτραπεί η διεξαγωγή των αγώνων. Μάλιστα, η διοργανώτρια αποφάσισε να διεξαχθούν μόνο τα παιχνίδια του πρώτου γύρου και ζητεί από τα σωματεία που επιθυμούν να αγωνιστούν, να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι την Τετάρτη 3 Μαρτίου.
Ωστόσο, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις ομάδες, ενώ η ΕΠΟ ξεκαθαρίζει, πως όποιες ομάδες δεν δηλώσουν συμμετοχή, θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα.
Ο πρόεδρος του Διαγόρα Στεφανοβικείου, Σάκης Πρασσάς, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM Μαγνησίας 89.5 και στην εκπομπή «Στο Πέταλο» εξέφρασε τον προβληματισμό του, για το πώς μπορεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, όταν υπάρχει κλίμα αβεβαιότητας για τις ομάδες.
Θα πρέπει, ωστόσο, να αναφέρουμε, πως οι δηλώσεις του κ. Πρασσά έγιναν, πριν η ΕΠΟ ανακοινώσει την απόφασή της για συνέχιση του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, εφόσον και αν…
Αναλυτικά οι δηλώσεις του προέδρου του Διαγόρα Στεφανοβικείου: «Όταν το περασμένο καλοκαίρι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής άρχισαν προετοιμασία, όλες ήταν προβληματισμένες, γιατί το μέλλον, λόγω του κορωνοϊού ήταν αβέβαιο. Πέρυσι το πρωτάθλημα είχε διακοπεί τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος και υπήρχε μεγάλη ανησυχία για το τί θα συνέβαινε τη νέα χρονιά, όταν η πανδημία δεν είχε περάσει. Παρά το κλίμα αβεβαιότητας, όλοι οι πρόεδροι των ομάδων της Γ’ Εθνικής φρόντισαν να κάνουν τον σχεδιασμό τους και οι ομάδες να μπουν τη «μάχη» του πρωταθλήματος. Αποδείχθηκε στη συνέχεια, πως αυτό ήταν λάθος. Το πρωτάθλημα διακόπηκε την 4η αγωνιστική, λόγω του lockdown που επιβλήθηκε και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με μία δύσκολη κατάσταση.
Το πρώτο διάστημα οι ποδοσφαιριστές έκαναν ατομικές προπονήσεις, βάσει του προγράμματος που τους είχαν δώσει οι προπονητές. Δυστυχώς, όμως, από τα Χριστούγεννα και μετά, όλοι οι παίκτες των ομάδων άρχισαν να ξεχνούν το ποδόσφαιρο.
Την περασμένη Παρασκευή βρεθήκαμε προ εκπλήξεως, όταν μας είπαν ότι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής μπορούν να επιστρέψουν στις ομαδικές προπονήσεις. Χωρίς, ωστόσο, να μας πει επίσημα κάποιος, πώς θα ξεκινήσουμε, αλλά και πότε θα συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Επίσης, δεν μας ενημέρωσε κανείς, πως θα καλυφθούν τα rapid test και είναι λογικό να υπάρχει αυτή τη στιγμή ένα κλίμα αβεβαιότητας.
Κάποιες ομάδες στη Γ’ Εθνική, οι οποίες έχουν αρχίσει προπονήσεις, φρόντισαν οι πρόεδροι τους να βάλουν το χέρι στην τσέπη. Έγιναν τα rapid test και οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο. Επαναλαμβάνω, καμία ομάδα επίσημα δεν ενημερώθηκε που θα γίνουν τα rapid test, ποιος θα καλύψει το κόστος και φυσικά κανείς δεν γνωρίζει την ημερομηνία επανέναρξης του πρωταθλήματος.
Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού επί της ουσίας βάζει σε μία διαδικασία τους προέδρους των ομάδων της Γ’ Εθνικής κατηγορίας να έρθουν αντιμέτωποι με ποδοσφαιριστές και προπονητές. Πετάνε σε μας το μπαλάκι και ζητεί να λύσουμε εμείς το πρόβλημα. Το φορτίο θα πέσει στους προέδρους των σωματείων, να βγάλουν αυτοί τα κάστανα από τη φωτιά. Θεωρώ, ότι κανείς δεν είναι διατεθειμένος να καθίσει να μαλώσει με τους ανθρώπους, με τους οποίους συνεργάζεται.
Τα περισσότερα σωματεία του ομίλου μας, με τα οποία έχω επικοινωνήσει, αδυνατούν να ξεκινήσουν προπονήσεις και να αρχίσουν το πρωτάθλημα. Ελάχιστες είναι οι ομάδες της κατηγορίας που επιθυμούν την επανέναρξη του πρωταθλήματος. Περιμένουμε τις εξελίξεις, να δούμε ποιον τρόπο θα μας επιδείξουν, για να ξεκινήσουμε και στη συνέχεια θα καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι. Για να δούμε, αν μπορούμε να διεξάγουμε το πρωτάθλημα.
Πάντως, θεωρώ πως είναι πάρα πολύ δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο, για τις ομάδες να αρχίσουν το πρωτάθλημα. Όλοι είμαστε υπέρ του αθλητισμού, θέλουμε να λειτουργήσουμε, να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας, αλλά όχι με το να «ματώνει» ένας. Πρέπει να βρεθούν λύσεις, να μας δείξουν τον τρόπο πώς θα γίνονται τα rapid test, τί θα ισχύσει με τις μετακινήσεις, με τα έξοδα διαιτησίας και πολλά. άλλα Αν όλα αυτά ξεκαθαρίσουν, είμαστε διατεθειμένοι να σφίξουμε τα δόντια και να συνεχίσουμε. Όμως, έτσι όπως μας λένε, ξεκινήστε, επιβαρυνθείτε με έξοδα και βλέπουμε, κανένα σωματείο δεν μπορεί να ανταποκριθεί».
Για το αν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής που θέλουν να κάνουν πρωταθλητισμό θα μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, είπε τα εξής: «Φυσικά και οι ομάδες της Γ’ Εθνικής δεν θα μπορούν να ανταποκριθούν στη νέα κατάσταση. Πολλές ομάδες θέλησαν να φύγουν από το τοπικό πρωτάθλημα και να πάνε να αγωνιστούν σε μία καλύτερη και αναβαθμισμένη κατηγορία, όπως είναι η Γ Εθνική, με στόχο να εδραιωθούν εκεί. Ελάχιστες ομάδες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρωταθλητισμό, να ανέβουν κατηγορία και να γίνουν ΠΑΕ. Όταν θα υπάρχουν αυστηρά κριτήρια και θα πρέπει να διαθέτουν 250.000 μετοχικό κεφάλαιο. Συν τα υπόλοιπα έξοδα που θα πρέπει να καλύψει η κάθε ομάδα, όταν θα γίνει ΠΑΕ. ΙΚΑ, εφορία, εγγυητική στην ΕΕΑ, μετακινήσεις, διαιτησία. Όλοι οι πρόεδροι που διοικούν ομάδες Γ εθνικής έχουν μία επιχείρηση και από το υστέρημά τους καλύπτουν τα έξοδα της ομάδας τους. Φυσικά κανείς δεν έχει κέρδος από το ποδόσφαιρο».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις