Εκπληκτική Σάκκαρη διέλυσε την Κένιν και έγραψε ιστορία στο Roland Garros

H Σάκκαρη επικράτησε της Αμερικανίδας Κένιν και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα της στην 8άδα του Roland Garros κι ενός Grand Slam γενικότερα

Ηεκπληκτική Μαρία Σακκάρη στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της ισοπέδωσε την Αμερικανίδα Σοφία Κένιν, νούμερο 5 στον κόσμο, και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην οχτάδα του Roland Garros αλλά κι ενός Grand Slam γενικότερα. Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, νούμερο 18 στην κατάταξη, ήταν καταιγιστική και δεν άφησε την κατά τα άλλα εξαιρετική αντίπαλό της να πάρει ανάσα. Προκρίθηκε πανηγυρικά στην προημιτελική φάση του ιστορικού όπεν του Παρισιού καθώς επικράτησε με άνεση και… στυλ με 2-0 σετ (6-1, 6-3) κι εκεί θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια που θα προκύψει από το ζευγάρι της Σβιάτεκ με την Κόστιουκ με στόχο το όνειρο της συμμετοχής σε έναν ημιτελικό Grand Slam.

Σάκκαρη: Επιβεβαίωση της εξέλιξης του παιχνιδιού της

Η Σάκκαρη που μέχρι πρότινος είχε ως highlight σε Grand Slam την παρουσία της δύο φορές στη 16άδα του Αυστραλιανού και του US Open, ενώ ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει στο Παρίσι ήταν η φάση των 32, επιβεβαίωσε στο κορτ πόσο σκληρά έχει δουλέψει στη διάρκεια της πανδημίας και πόσο πολύ έχει εξελίξει το παιχνίδι της. Το έδειξε στο προηγούμενο ματς με την εξαιρετική Ελίζ Μέρτενς, το επιβεβαίωσε με ακόμη πιο εκκωφαντικό τρόπο απέναντι στην 22χρονη Κένιν, η οποία πέρα από το 5 της κατάταξης, είναι κάτοχος ενός τίτλου Grand Slam (Αυστραλιανό το 2020), ενώ έφτασε μέχρι και τον τελικό στο Roland Garros του 2020.

Εξαιρετική μέχρι τέλους

Η Σάκκαρη συνέχισε με φόρα την ξέφρενη πορεία της αρχίζοντας και το δεύτερο σετ με μπρέικ (1-0), το τέταρτο συνολικά στην αντίπαλό της κι αφού κράτησε και το σερβίς της βρέθηκε στο 2-0 παίρνοντας διαφορά ασφαλείας. Συνέχισε όμως στο παιχνίδι με το πόδι στο… γκάζι κάνοντας ένα ακόμη μπρέικ στην αντίπαλό της (4-1) που δεν είχε τρόπο για να αμυνθεί και να αντιδράσει μέχρι εκείνο το σημείο. Μάλιστα η Μαρία έφτασε μέχρι και το ματς πόιντ στο 5-1 αλλά η Κένιν… γύρισε τον διακόπτη κι έκανε την ύστατη προσπάθεια για να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση.

Η Αμερικανίδα πήρε το σερβίς της (5-2), έκανε μπρέικ (5-3) αλλά η Μαρία δεν είχε σκοπό να χάσει και με νέο μπρέικ στην Κένιν καθάρισε το σετ και το ματς και πήρε μια ιστορική πρόκριση έπειτα από περίπου μια ώρα…

Μετά τη νίκη επί της Σοφία Κένιν, η Ελληνίδα τενίστρια σημείωσε τα εξής: «Έχω μείνει άφωνη. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου τουρνουά. Αγαπώ το Παρίσι. Περνάω υπέροχα. Δε θέλω να φύγω. Θα δοκιμάσω να μείνω μέχρι το τέλος. Απολαμβάνω το παιχνίδι μου και τις στιγμές που είμαι στο γήπεδο. Το προχθεσινό ματς μου έδωσε αυτοπεποίθηση. Το είδατε και σήμερα. Σήμερα ήμουν έτοιμη για μία μάχη. Ήρθα, έπαιξα και κέρδισα».
Στη συνέχεια είπε στην κάμερα της ΕΡΤ: «Νομίζω ότι θα ακουστεί λίγο περίεργο, έπαιξα καλά αλλά όχι το καλύτερο τένις που θα μπορούσα. Το σημαντικό είναι ότι βρήκα τρόπο να κλείσω το ματς παρά το άγχος. Είμαι πολύ χαρούμενη. Είναι μία καλή στιγμή και για μένα. Έχω πολύ καλά παραδείγματα από τους Έλληνες τενίστες. Δε θέλω να βάζω πίεση στον εαυτό μου. Την Ελλάδα την αγαπώ. Είναι ίσως ο σημαντικότερος λόγος που παίζω τένις μετά την οικογένειά μου. Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες, είναι σημαντική η υποστήριξή τους».

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις