Μαυρονάσιος: Καμία πρόταση δεν υπάρχει για τον Ολυμπιακό Βόλου

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, Σωτήρης Μαυρονάσιος, μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Πιερικό με δηλώσεις του τόνισε κατηγορηματικά, πως δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση για να αλλάξει χέρια η ομάδα. Υποστήριξε, ωστόσο, για μια ακόμη φορά, πως επιθυμία του μεγαλομετόχου Ευριπίδη Τσιμπανάκου και της διοίκησης είναι να αποχωρήσουν από τα διοικητικά της ΠΑΕ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Υπό άλλες συνθήκες, στο τέλος του πρωταθλήματος τα πράγματα θα ήταν διαφορετικά σήμερα (σ.σ. χθες) για τον Ολυμπιακό Βόλου. Θα υπήρχε φιέστα, καθώς η ομάδα ύστερα από έξι χρόνια αλλάζει κατηγορία και πηγαίνει στη φυσική της θέση, εκεί που έπρεπε να είχε πάει, όταν πριν δύο χρόνια ανέβηκε από τη Γ’ εθνική κατηγορία. Η ατμόσφαιρα θα ήταν πανηγυρική.

Είμαστε ευχαριστημένοι, αλλά στην ουσία είμαστε πάρα πολύ προβληματισμένοι για την επόμενη μέρα. Τηρουμένων των αναλογιών, σε γενικές γραμμές η χρονιά ήταν επιτυχημένη, γιατί όλα ήταν ενάντια στο ποδόσφαιρο. Υπήρχε κορωνοϊός, άργησε το πρωτάθλημα να αρχίσει, αλλάξαμε το σχεδιασμό μας, άλλαξε το ρόστερ, άλλαξαν οι προπονητές, στο τέλος, όμως, βρήκαμε το ρυθμό μας και η ομάδα έδειξε καλύτερο πρόσωπο.

Μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξει συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της διοίκησης για την επόμενη μέρα του Ολυμπιακού. Η διοίκηση, μέσω του μεγαλομετόχου Ευριπίδη Τσιμπανάκου, είχε δηλώσει ότι το παιχνίδι με τον Πιερικό θα ήταν το τελευταίο για τον Ολυμπιακό με την παρούσα διοίκηση, εκφράζοντας την επιθυμία να βρεθεί ένα άτομο, το οποίο θα ασχοληθεί με τα διοικητικά του Ολυμπιακού.

Μιλάω κατηγορηματικά, δεν ξέρω τι ακούγεται προς τα έξω γιατί στο ποδόσφαιρο λέγονται πάρα πολλά, δεν υπάρχει καμία επίσημη πρόταση. Θεωρώ ότι ένα σοβαρό άτομο, όταν θέλει να ασχοληθεί με μία μεγάλη ομάδα, όπως είναι ο Ολυμπιακός Βόλου, θα έχει εκδηλώσει τόσο καιρό το ενδιαφέρον του.

Οι μέρες περνούν, σύμφωνα με τον νέο νόμο υπάρχουν καταληκτικές ημερομηνίες, όμως φως στο τούνελ δεν υπάρχει. Αντίθετα, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα για την επόμενη μέρα. Έχουμε δηλώσει, τόσο ο Ευριπίδης Τσιμπανάκος, όσο και εγώ προσωπικά, πως θέλουμε η ομάδα να αλλάξει χέρια. Ουδείς αναντικατάστατος. Μπορεί να υπάρχουν άνθρωποι με καλύτερες γνώσεις να ασχοληθούν με την ομάδα και με καλύτερη οικονομική επιφάνεια από μας. Ας έρθουν να μιλήσουμε. Να δούμε τι μπορεί να γίνει, γιατί η ομάδα είναι μεγάλη και υπάρχει μεγάλο δίλημμα για το ποια θα είναι η επόμενη μέρα.

Αυτή την εβδομάδα υπάρχει μία τηλεδιάσκεψη στη λίγκα, γιατί τα κριτήρια που έχει βάλει η πολιτεία είναι πολύ αυστηρά – ως προς τις ημερομηνίες – και στη συνέχεια θα μιλήσουμε. Λέω πάλι κατηγορηματικά, εμείς θέλουμε να φύγουμε από την ομάδα. Αλλά να υπάρξει κάποια σοβαρή πρόταση από άτομο που θα θελήσει να αναλάβει τις τύχες της ΠΑΕ».

Σε ερώτηση  για το τί θα γίνει στην περίπτωση που δεν υπάρξει πρόταση, η απάντηση του κ. Μαυρονάσιου ήταν: «Την απόφαση δεν μπορώ να την πάρω εγώ. Θα την πάρουν αυτοί που έχουν τις τύχες της ομάδας. Θα μιλήσω, ωστόσο, υποθετικά. Αυτός που θα πάρει την απόφαση να κλείσει αυτή τη μεγάλη ομάδα, πρέπει να έχει μεγάλη ψυχή».

Για το αν προχωρά η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου απάντησε: «Προχωρούν τα διαδικαστικά, τα χρήματα είναι έτοιμα να κατατεθούν, όμως και εμείς είμαστε σε αναμονή. Αν δεν υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται, θα πάμε εμείς να βάλουμε τα χρήματα, τη στιγμή που έχουμε αποφασίσει να φύγουμε; Όλα είναι ρευστά. Δεν υπάρχει, ξαναλέω, καμία επίσημη πρόταση, ούτε από τον Βόλο, ούτε από την υπόλοιπη Ελλάδα».

Τέλος, στην ερώτηση αν υπάρχει περίπτωση η παρούσα διοίκηση να παραμείνει στην ομάδα, αν υπάρξει έκκληση του κόσμου του Ολυμπιακού, ανέφερε: «Εκτιμώ, πως θα πρέπει να περιμένουμε. Γιατί δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει αύριο. Σε δύο χρονιές, με πάρα πολύ δύσκολες συγκυρίες, έχουμε βοηθήσει πάρα πολύ τον Ολυμπιακό. Όταν μέσα σε δύο χρόνια έχουμε ξοδέψει 1.000.000 ευρώ και δεν έχουμε εισπράξει ούτε 100.000 ευρώ. Το βάρος είναι τεράστιο για μας. Δεν είμαστε εφοπλιστές. Προσωπική μου άποψη είναι, πως αν υπάρξει πανστρατιά και εγγυηθούν όλοι πως μπορούν να βοηθήσουν τον Ολυμπιακό, γιατί η δύναμη της ομάδας είναι ο κόσμος της, αν στρατευτεί ο Ερασιτέχνης, ο κόσμος, οι φορείς, γιατί η ομάδα πρέπει να στηρίζεται από την τοπική κοινωνία, θα καθίσουμε όλοι μαζί σε ένα τραπέζι για να πάρουμε την πιο δίκαιη και σωστή απόφαση για τον Ολυμπιακό Βόλου».

 

Ακολουθήστε το goalpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις